lauantai 14. maaliskuuta 2009

Vuohenjuustoa mansikalla, basilikalla ja appelsiinibalsamicolla

vuohenjuustoa ja serranoa
Kotiin myöhään. Ei aikaa lounaalle koko päivänä. Niinpä pykersin tukevahkon alkupalan, koska illalliseen oli vielä matkaa.

Tämä syntyi siitä mitä jääkaapista löytyi ja lisäksi mukaan tarvittiin Lidlistä löytynyt appelsiinibalsamicosiirappi. Jos tuollaista siirappia ei ole, voi tähän reseptiin raastaa hieman appelsiinin kuorta ja sekoittaa sen balsamicon ja öljyn kanssa kastikkeeksi jota voi pirskottaa annoksen päälle.

Toimi kuin väärä raha. (miksiköhän näin aina sanotaan? Toinen juttu mitä olen aina miettinyt on miksi eläinten äänet eri kielissä mielletäänkin niin eri tavalla - esim oink oink = röh röh? Ei ne brittisiat sen kummemin röhki.... Mutta koitappa saada oink oink ääntämällä aikaan edes jotenkin sian röhkintää muistuttava ääni - mutta älä tukehdu yrittäessä ! :) )

Vuohenjuustoalkupala mansikoilla ja basilikalla (2:lle)

2 palaa isosta vuohenjuustosta (n. 80g kpl)
4 serrano tai procutosiivua
1 mansikka
2 tupsua basilikaa
balsamicosiirappia
(mustapippuria)
öljyä paistamiseen


Kääri kumpikin vuohenjuustopala 2 serranosiivuun niin, että mahdollisimman vähän juustoa jää näkyviin. Paista pannulla tilkassa öljyä kunnes serrano saa hieman väriä ja juusto sisällä pehmenee ja pyrkii vähän ulos.Nosta lautaselle, halkaise mansikka ja aseta puoliska molempien pakettien päälle. Korista komeus basilikalla. Pirskota kastike tai siirappi päälle niin taiteellisesti kuin haluat. Maut sopivat loistavasti yhteen. Mansikka ja basilika + hento appelsiinin häivähdys ovat hauskaa vaihtelua sille perinteiselle hunajamelonille ja rosmariinille :)

Tarjoa heti!

9 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Oi mitä herkkua, tosin itse jättäisin tuon lihapuolen tuosta pois.Mutta vuohenjuustoa,mansikoita ja tuo siirappi,nam!

Anonyymi kirjoitti...

Liian hyvää, tohtiiko kokeillakaan. Pistetään korvan taakse ja juhlahetkenä kaivetaan esiin.

noeijoo

Nelle kirjoitti...

yaelian: jep, toimii tosiaan hyvin myös ilman serranoa - silloin en kyllä paistaisi juustoa pannulla vaan sipaisisin päälle hieman hunajaa ja pistäisin grillivastuksen alle uuniin.

noeijoo: tämä on kyllä aika addiktoiva :) Ja taatusti kyllä paraatikelpoinen helppoudestaan huolimatta!

nemo kirjoitti...

Ihanat herkut! Blogissani on sinulleaamupalahaaste.

Anonyymi kirjoitti...

Herkullisen kuuloista... Tämä on hyvä muistutus siitä, että syömiseen oikeasti kannattaisi keskittyä... Miksi syödä jääkaapista juustopala sellaisenaan, kun siitä voisi tehdä oikean aterian ja usein vielä siitä minkä syö raaka-aineena itse söisi vähintään kaksi, kun se olisi valmistettu...

Hyppysellinen kirjoitti...

oi wau!
Pastis rakastaa vuohenjuustoa, varmasti myös tätä.

Risulinna kirjoitti...

vuohenjuusto, balsamico, mansikka....nam nam :) Ihanat lautasetkin teillä, kaunis herkku!

Nelle kirjoitti...

nemo, kävin kurkkimassa ja palaan asiaan :)

marke - niinhän se on, pienistäkin jämistä saa vaikka mitä kivaa kun pakottaa itsensä vähän funtsimaan :) Aina se ei kyllä onnistu... mitenkään :)Joskus on vaan aivo jumissa.

Hyppysellinen ja Risulinna: joo, vuohenjuusto on ihanaa - mä pidän siitä myös erityisesti balsamicon kanssa.

Insanity_ kirjoitti...

Upea herkku! Todella toimiva combo ihan varmasti :) Basilika ja mansikathan käyvät yhteen kuin nyrkki silmään. Ja tekemänne annos on ihan ravintola-annoksen näköinen!