sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Mozart, Mozart ja Mozart

Eli terveisiä Salzburgista osa 2.

Salzburgin vanha kaupunki on yksi Unescon maailmanperintökohteista. Kaupungin sanotaan olevan "barokin mestariteos", jota ei käy kieltäminen. :) 


Vanhasta kaupungista löytyy myös Mozartin syntymäkoti.


Yllättäen Salzburgissa ei siis voi välttyä lukuisilta pieniltä kaupoilta, jotka myyvät Mozart-kuulia ja muita Mozart aiheisia tuotteita.


En oikeastaan enää edes muistanut miltä nämä suklaiset kuulat maistuvat. No, ei muuta kuin lähimpään kauppaan ja pussillinen Mozart-kugeleita mukaan. 

Vähän säästyi kotiin tuliaisiksikin. Hyviä ovat. :) Kuulat ovat siis suklaisia, nougat ja marsipaanitäytteisiä makeisia.


Mukaan tarttui myös pullollinen suklaista Mozart-likööriä. 


Pullo oli hauskan pyöreä ja söpö. :) Likööri oli "yllättävän hyvää", kuten äiti asian ilmaisi. Suklaisen täyteläistä, mutta maistui kuitenkin liköörille ja se oli hyvin paksua.

4 kommenttia:

katriina kirjoitti...

Tuttuja maisemia! Kugeleita en ole maistanut sen jälkeen kun selvisi, että niissä on marsipaania. Se ei kuulu herkkuihini.

Mimmu kirjoitti...

Kheh :) En myöskään pidä marsipaanista, mutta tuossa se nyt jotenkin menetteli. :)

aleksi kirjoitti...

onkohan nuo kuulat erilaisia kun täälä myydään.. jouluna ostin ja ne oli vähän pettymys vaikka muistelin oikee hyviksi..

ja mitä toi on ettei enää voi maistaa kun tietää että on marsipaania mutta voi maistaa kun ei tiennyt :D

Mimmu kirjoitti...

kyllä täältä Suomesta varmaan ihan samoja saa. En tosin ole ostanut niitä itse täältä kai ikinä.. Salzburgista löytyi perinteisten kuulien lisäksi monia eri variaatioita, joissa ajatus (lue: sisältö) oli kuitenkin hyvin samankaltainen.:)