maanantai 2. maaliskuuta 2009

Konvehti liköörilasissa - jälkiruokaa prinsessoille


Ruuan jälkeen kaipaa välillä jotain pientä ja makeaa, vaikkei mitään varsinaista jälkiruokaa jaksaisikaan syödä. Olen aina rakastanut niitä suklaakonvehteja, joissa on päällä tummaa suklaata ja sisällä tuoretta mansikkaa ja kermaa. Tässä samat maut yhdistyvät hieman vähätöisemmässä versiossa. Kun vatsa on täynnä ja sokerihammasta kuitenkin kolottaa voi pikkusievistellä oikein olan takaa ja kiusata kanssaihmisiään tällaisella herkulla.

Kaikkien kaapista varmaan löytyy pölyttymästä mummon perintönä saatuja liköörilaseja tai vaikka espressokuppisetti, jota harvemmin tulee käytettyä. Kaivakaa ne esiin! Kaunis esillepano on puoli ruokaa.

Sulata hieman tummaa (70%-80%) suklaata mikrossa tai vesihauteessa, vatkaa kermaa ja asettele lasiin tuoreita marjoja tai vaikka hieman kohmeisia pakastevadelmia. Korista kermalla, syntisellä suklaalla ja hippusella matchaa.

Älä tarjoa nälkäisille.

4 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Mikä annos!Ei laihduttajalle!:D

Nelle kirjoitti...

itse asiassa annoskoko on niin pieni, ettei edes painonvartijadietti tuohon kaadu.

Toisaalta tuo annos kelpaisi myös vähhiilihydraattiselle dietille, koska siin ei ole jauhoja eikä listtyä sokeria. Vanilijaakin saa halutessaan ihan tangosta - ilman sokeria.

Yaelian kirjoitti...

Syntisen herkullinen jälkkäri tosiaankin!

Hyppysellinen kirjoitti...

oi miten kaunis! olen kanssasi huippusamaa mieltä että kaunis esillepano tekee jo huimasti asiaa!
meilläkin olisi tuohon hommaan sopivia punaisia laseja - tai toisaalta jos makean hammasta enemmän kolottaa niin tuoppeja :D.