keskiviikko 11. maaliskuuta 2009

Pieniä kehusia - Väinö Camembert


Söimme pitkästä aikaa jälkiruuaksi hieman juustoja. Toimme Ison ompun Cittarin juustotiskistä kotiin kasan erilaisia kokeilujuustoja. Herkkujuustolan Väinö oli juuri tällainen kokeilupala.

Vaikka Juustoportin Viinitarhurin juustokin oli kiva yllätys viime kesänä siihen tutustuttuani, nyt löydetty Väinö on ihan omaa luokkaansa. Se ei ole ihan niinkuin muut camembertit - sillä on oma, ryhdikäs - hieman suolainen makunsa. Silti sisus pehmenee ihan niinkuin pitää ja juusto on kermainen, eikä yhtään kuminen. Kannattaa kokeilla kotimaista! :)

Muistathan antaa juustojen lämmetä kunnolla huoneen lämpöön ennen nauttimista :)

4 kommenttia:

Keittiövaaka kirjoitti...

Tuo lämpeneminen on kyllä must, mutten eivät juustot oikein pääse oikeuksiinsa.

Vaikka olenkin suuri juustojen ystävä, niin camembertin makuun en silti ole päässyt :)

Nelle kirjoitti...

oletko kokeillut sipaista päälle hieman punapippurihilloa (tai chilihilloa)? Vattuhillo toimii myös, mutta punapippuri on ihan ehdoton suosikki. Meidän hillo on italian matkamuisto, mutta ohjetta sentyyppisen hillon tekemiseen voi kurkkia vaikka prinsessakeittiöstä. Veeran ohje näytti varsin pätevälle! Pitää mimmullekin muistaa sanoa, hän kun on innokas chiliviljelijä - tuossa hyvä käyttökohde chileille. :)

Martina kirjoitti...

Mmmmmmm, juuuustoa... Ihan tuli vesi kielelle. Väinö voisi päästä kokeiluun keltaisen keittiönkin juustotarjottimelle, kun sitä kerran hyväksi kehut.

Nelle kirjoitti...

se oli kyllä minusta hyvää. Rakenne oli hieman jopa vuohenmaitojuustomainen, hieman rasvaisen muruisa vielä, mutta muuttumassa kermaiseksi keskeltä. Kuten herkkujuustolan sivuillakin sanottiin se maku oli tosiaan aavistuksen hapan. Erilainen ja hauska. Kokeile pieni pala ja jos on hyvää, osta toisella kertaa enemmän :)