sunnuntai 8. maaliskuuta 2009

Meksikolaiset munakkaat - Glorian ruoka & viinistä bongattua



Kun kehuin sitä Glorian ruokaa ja viiniä tuossa taannoin, niin pitihän mun nyt sieltä ottaa jotain heti kokeiluun. Innostuminen kun tulee aina niin spontaanisti, niin sitten kaikkia aineita ei aina ole ja muutenkin mun tuntuu olevan vaikea kokata juuri niinkuin käsketään, mutta laitoin tähän sekä alkuperäiset aineet, että omat lisäykset.



Niinpä sitten tähän munakkaaseen ei meillä tullut 2 rkl maissia, mutta sen sijaan lisäsin siihen 1,5 rkl salsa verdeä ja 3 kpl peppadew - chilejä. Peppadew - chilit ovat muuten hauskan makuisia - paljon paprikaista makua ja (hyvin) vähän pistävää tulisuutta.

Ne säilötään hieman sokeriseen etikkaliemeen, mikä tekee niistä myös aavistuksen makeita. Maku on kuitenkin säilöttynäkin hauska, muutama peppadew ruuassa tuo siihen hauskoja uusia makuja.


Lisäksi meillä ei myöskään ollut 2 rkl cheddartahnaa, mitä munakkaiden kanssa olisi pitänyt tarjota. Sen sijaan tein meille avokadosta guacamolemaisen lisäkkeen, johon tosin jätin avocadot isoiksi paloiksi. Muuten resepti on alkuperäinen.


Meksikolaiset munakkaat
(4kpl blinipannulla paistettuna)

4 munaa
2 rkl ruokakermaa
1 tl suolaa
1 tl paprikamaustetta
1tl mustapippuria myllystä

Täyte/koristus

1 mieto chilipalko (laitoin 2/3 palkoa)
1 kevätsipuli
2 rkl keitettyä maissia (en laittanut, laitoin 3 peppadewtä suikaleina ja 1,5 rkl salsa verdeä)
öljyä paistamiseen

Avokadolisäke:

korianterisilppua
1 avokado
100g ranskankermaa
½ limen mehu



Sekoita munakasaineet kulhossa keskenään. Pilko täytteen ainekset ja sekoita ne omassa kipossaan. Sitten kuumenna joko pikkulettupannu (tai blinipannu kuten täällä tehtiin).


Lorauta kuumalle pannulle hieman öljyä, laita jokaiseen lettuun n. 1 rkl täytettä ja kaada kananmunataikinaa päälle. Paista molemmin puolin kauniin värisiksi. Mikäli täytettä jää, voit koristaa sillä kasan munakkaita.


Munakkaiden paistuessa voi olla jonglööri ja tehdä avokadolisäkkeen. Viisas kokki tietysti tekisi sen ensin ja sitten vasta paistaisi, mutta mistäs me viisaita kokkeja löydetään tähän aamupalahässäkkään? :)

Eli halkaise avokado ja ota hedelmästä pikkulusikalla haluamasi kokoisia paloja kulhoon. Lisää limen mehu ja ranskankerma. Sekoita. Valmis!

Sitten korista letut tähteeksi jääneellä täytteellä, ranskankermalisäkkeellä ja korianterisilpulla. Nauti.

4 kommenttia:

Mimmu kirjoitti...

Nams, hyvännäköistä tuli, ajattelin myös kokeilla jossain välissä jotain tuolta gloriasta. ihania reseptejä! :)

Liina kirjoitti...

voi vitsi. näyttää hyvältä. siis sun versio, joka kuulostaa paljon gr&v:n versiota paremmalta.

mua vähän nyppii gr&v kun siinä ei jotenkin tuntunut olevan arkiruokareseptejä lainkaan kun tilasin sitä.

meinasin kuitenkin sortua tilaamaan sen uudestaan kun myyjä viime viikolla soitti, mutta sitten puhelu katkesi mystisesti. ajattelin, että se oli kosminen merkki siitä, että mun ei tule tilata sitä lehteä.

Nelle kirjoitti...

Liina, no mä luen sitä lähinnä innoitusmielessä. Luulen, että enemmän arkiruokareseptejä olisi maku - lehdessä. Tosin täytyy nyt mainita, että edellisessä numerossa näytti olevan G&W:n vuosikymmenen suosikit - reseptikokoelma joka sisälsi maanläheisempiäkin reseptejä.

Glorian ruoka ja viinin reseptejä tulee harvoin kokattua sellaisenaan mutta tosiaan jotain ideoita olen sieltä saanut matkaan monta kertaa. Varmaan kaikissa lehdissä on vikansa, mutta kaikille selvästi löytyy jokin paikka :)

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää hyvältä. Samainen ohje jäi omaankin mieleeni selattua pikaisesti lehden läpi - pisteet kotiin tuosta kastikkeesta :)

Minustakin Maku lehdessä on enemmän arkiruuanlaittoon liittyviä ohjeita kuin g&v:ssä. Tästä syystä olen Maku lehden tilaaja ja g&v tulee ostettua vai satunnaisesti irtonumeroina.