tiistai 5. elokuuta 2014

Niittulan tilan pakkaamo & kesätorimeininkiäHuomenna on taas Taalintehtaan toripäivä. Viimeinen joka mahtuu tähän lomaan ja se saa minut oikeastaan vähän surulliseksi. Paluu Espooseen ja torittomaan elämään tulee olemaan automarketin tuoksuinen. Viime kesänä ihastuin Niittulan tilan kojuun kun löysin sieltä broccolinoja. Tänä kesänäolen aloittanut torikierrokseni Niittulan kojulta, joka kerta.

Sateestakin huolimatta myyjiltä voi aina kysyä, vihannesten käyttöön saa vinkkejä kun reippaasti avaa suunsa:)

Onneksi Niittulalaiset tulivat kommentoimaan blogiin jotta tiesin kuka näitä ihanuuksia torille oikein tuo. Sinänsä surullisuuteen ei ole enää niin suurta syytä, sillä Niittulan pakkaamo ja kesäkahvila sijaitsee Sauvossa, jonne voi piipahtaa mökkimatkalla kunhan on ajoissa liikkeellä. Kiitos Waze - sovelluksen tajusimme nimittäin tänä kesänä, että kun ajelee Espoosta moottoritietä Paimioon asti ja poukkaa siitä Sauvoon, reitti Taalintehtaalle on kutakuinkin yhtä nopea kuin Salon tai Muurlan kautta, mutta bonuksena pääsee käymään tässä paikallisessa herkkuruuan mekassa Sauvossa ;) Minkä, köh,  jälkeen se reitti ei ehkä olekaan ihan niin nopea mutta sellaista on Elämä... :)

Paikalla 5 min ennen sulkemisaikaa tai ehkä jopa 5 min sen jälkeen... Ystävällisesti meitä palveltiin tästä huolimatta.

Joojoo, olen minä ihan tosissani! :) Pikkuruinen Sauvo ja ylipäätään tienvieret Paimiosta Kemiöön ovat täynnä pieniä kesämyymälöitä ja paikallisten viljelijöiden tilapuoteja sekä kahvioita joissa kannattaa poiketa. V poikkesi reitiltä löytyvällä Salmensuulla taas tänäkin kesänä ja mukaan jäi picanhaa sekä Bavettea. Lisäksi V pysähtyi jossain vihanneskojulla, josta löytyi mm. kurpitsaa, perunoita ja sipuleita.

Pakkaamossa valkoima oli vaikuttava, olisin halunnut ostaa kaikkea yhden :) Pöydällä saalistani...

Minä taas kävin Niittulan pakkaamossa I:n kanssa matkallani Pohjanmaalle. Niittulan pakkaamon kylmäkaapista muuten löytyy jonkin verran myös Salmensuun Hereford - tuotteita (ainakin torstaisin) ja niinpä ostin sieltä paitsi vihanneksia myös Salmensuun chili- ja hereford - makkaraa jotka olivat molemmat hyviä kun niitä vanhempien mökillä rillattiin. Tuo yhteismyynti on minusta ihan erinomainen idea, sillä Salmensuun tilalle on kuitenkin vähän matkaa Sauvon läpi kulkevalta reitiltä, eikä Espoosta perjantaina Sauvon läpi ajava mitenkään ehtisi käydä molemmissa ennen iltaa/sulkemisaikaa. Ilmeisesti varsinainen Hereford - päivä on tosiaan torstaisin ja melkein toivoisin, että se olisi (vaikka suppeampanakin) myös perjantaisin kun mietin tätä meidänkin jokaperjantaista mökkirallia. :)

Tarjonta vaihtelee sesongin mukaan ja Tehtaalla pitää olla nopea; koju tyhjenee tehokkaasti jo ennen puolta päivää.

Niittulalaisten tuotannosta tämän kesän hitiksi meillä on noussut portulakka, joka on vähän vuonankaalimainen "tupsu" sellaista mehevää, hieman mehikasvia muistuttavaa salaattivihannesta. Se on kuulemma välimeren alueella normaalisti kasvava omega3 - lähde ja muistuttaa purutuntumaltaan hieman isomaksaruohoa. Maussa on aavistus suolaheinää tai "merellistä" fiilistä sekä pyöreää ja pehmeää mehevyyttä. Oikein hyvää ja tuo hauskaa rakennetta kesäsalaatteihin.

Pakkaamon kahvilassa on myynnissä myös Sagaformin astioita.

Härkäpapuja (ja muitakin papuja) saa sieltä myös tuoreena sekä monenmoista hieman erikoisempaa yrttiä joista kotikokki on tietysti ihan täpinöissään. Jos Sauvon ohi ajatte niin käykää katsomassa. Kesäkahvioon on isommalta tieltä viitta, mutta kun käännytte Sauvon keskustaan niin muistakaa että ennen Osuuspankkia pitää kääntyä vielä vasemmalle ja sen jälkeen heti sen avoimen torikohdan jälkeen - semmoisen Jugend - henkisen talon vierestä oikealle. Ja siinä se sitten onkin - pakkaamo, matalassa vaaleanvihreässä talossa. :) Se vinkki että käänny ennen Osuuspankkia oli hyvä tällaiselle ulkopaikkakuntalaiselle joka oli jo ajanut Sauvo cityn pariin kertaan ympäri löytämättä pakkaamoa :) Hei Niittulalaiset - ehkä pieni, myös puhelimella löydettävä tai auki klikattava kartta www - sivulla siitä keskustasta ei olisi huono! :)

Pakkaamon kesäkahvila (Sauvontie 42) on avoinna ke-pe klo 10-17:30 ja la 10-15, puh. 044-5566538, Tervemenoa! :)


4 kommenttia:

Sivina kirjoitti...

Moi! Tosi kiva teksti Niittulan Pakkaamosta! :) Ja kyllä sieltä saa kaikkina aukiolo päiviä Salmensuun tuotteita, mutta torstaisin siellä on ns. "isompi valikoima" ja mm. marinoituja pihvejä. Makkaraa ja muita lihatuotteita on muinakin päivinä kylmäkaapissa. ;)

Itsekkin shoppailen Pakkaamosta silloin tällöin tuoreita ihania luomu vihanneksia. Tähän aikaan vuodesta rupee olemaan jo iso valikoima kaikenlaista. Ja suosittelen ostamaan talven varalle valkosipulia, tosi hyviä!

terkuin paikallinen tyttö ja entinen Pakkaamo työntekijä :)

Teija kirjoitti...

Kiitos tästä. Mistään innostumaton teini on lähdössä huomenna mökiltä Espooseen ja voikin matkustaa sitten Salosta junalla, ja minä pääsen tsekkaaamaan Pakkaamon tarjonnan ennen loman loppumista. Sama matka meillä, Espoo -Taalintehdas aina viikonloppuisin. Klo 17:30 sulkemisaika voi tehdä tiukkaa normisti. Mutta kunntietää mitä perillä odottaa, niin voi motivoituneena onnistua. Hyvä vinkki, kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

Niittulan tila on huippuhyvä!
Ja se on (vihannes)portulakka ;)
t: Maria

Nelle kirjoitti...

Sivina: Hitsi, mietin että pitäisikö ostaa letti ja jäi ostamatta, nyt harmittaa. :) Noh, katsotaan jos ehtii ensiviikon lopulla käymään kun pyhiinvaellusmatka suuntautuu Sauvon ohi. :) Ja kiva on puhua paikasta josta on vaan hyvää sanottavaa! :)

Teija: joo, mene ihmeessä käymään. Vähän se arkena on tiukkaa ehtiä ennen sulkuaikaa paikalle, mutta siihen VOI ehtiä jos pääsee lähtemään joskus vähän aiemmin. :)

Maria: joo kiitos tarkennuksesta, joskin täytyy todeta että sain oikaisua aiheesta jo keskiviikkona, torilla. En vaan ole ehtinyt edes korjaamaan kun lopman viimeinen viikko on ollut NIIN täynnä ihania juttuja. :) Mahtaa tuntua oudolta maanantaina.