torstai 9. syyskuuta 2010

Jamien kanelinen tonnikalapasta

pasta
Kädet täristen kaadoin kanelia pannulle punasipulin sekaan ja pyysin V:tä vielä kerran tarkistamaan keittokirjasta ja sanakirjasta, että cinammon on kanelia (kirja on englanniksi). En ehkä ihan uskonut tähän ruokaan aluksi, mutta uteliaisuus vei voiton. Ja voi silakka sentään mitä uusia makuyhdistelmiä siitä löytyikään! :)

cook with jamie
Ostin aikoinaan Akateemisesta Cook with Jamie -kirjan. Jotenkin se on vain jäänyt hyllyyn odottamaan hetkeään. Tällä viikolla, rankan päivän jälkeen tuntui hyvältä ajatukselta kokeilla jotain uutta ja kivaa, joka ei kuitenkaan olisi liian monimutkaista. Silloin löysimme toisemme kirjahyllyn edessä, kirja ja minä.

Epäilin vähän, että ruuasta saattaisi tulla tunkkaisen makuista. Sitruuna, basilika ja kaneli sopivat kuitenkin yllättävällä tavalla yhteen ja ruoka oli ihanan raikasta ja hyvää.

Jamien kanelinen tonnikalapasta

Oliiviöljyä
1 punasipuli hienonnettuna
1-2 tuoretta chiliä hienonnettuna
1 tl kanelia
tuoretta basilikaa (ostin semmoisen ruukun ja käytin sen melkein kokonaan)
1 tlk hyvää tomaattimurskaa (tai säilyketomaattteja)
2 kypsää tomaattia paloiteltuna
2 tlk tonnikalaa oliiviöljyssä
suolaa ja pippuria
n 400 g pe
nne-pastaa tms (laitoin pirkan parhaat tomaattipastaa)
1 sitruunan kuori ja mehu

pieni kourallinen parmesan-raastetta

Kuumenna lo
raus oliiviöljyä pannulla ja lisää hienonnettu punasipuli, chili, osa basilikan lehdistä ja kaneli. Levyn lämpötila kannattaa pitää melko alhaisena. Paista muutama minuutti, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää tomaattimurska, tomaatinpalat, tonnikala ja hyppysellinen suolaa, samalla lisäten vähän levyn lämpöä.
Anna hautua, välillä sekoittaen noin 20
minuuttia.

Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin kaksi tölkillistä purkkitomaatteja, mutta korvasin ne hyvällä tomaattimurskalla ja kahdella kypsällä tomaatilla, koska lähikaupastamme ei löytynyt koko
naisina säilöttyjä tomaatteja.


kanelinen tonnikalapasta

Sillä välin kun kastike valmistuu, laita pastan keitinvesi kuumenemaan ja lisää vet
een suolaa. Keitä pasta paketin ohjeiden mukaan al denteksi. Sekoita kypsä pasta kastikkeeseen, lisää sitruunan kuori ja mehu, loput basilikan lehdet, loraus hyvää oliiviöljyä sekä parmesanraaste. Sekoita ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Tarjoile parmesanjuuston kanssa.

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Wau! Mulla loksahti suu auki, juuri eilen googlettelin tätä ohjetta, löytämättä. Ja mitä silmäni näkevätkään, se on sulla täällä!! Arvaa mitä meillä on ruuaksi tänä iltana? ;) Kiitos, kiitos!

t.onnellinen baijerista

Mimmu kirjoitti...

Tosi kiva että löysit etsimäsi! Pidin kyllä itsekin kovasti, tulisuutta olisi voinut olla ehkä vähän enemmänkin, mutta toisaalta parempi että maistui muutkin maut hyvin. Kanelia kyllä kokeilen ensi kerralla laittaa hivenen enemmän. :D
Jotenkin se basilika taittoi sitruunan kanssa sitä kanelin makua juuri sopivasti. Muutenkin tämä oli kivan nopea ja edullinen ruoka (varsinkin minun opiskelijabudjetilleni). :)

Merituuli kirjoitti...

Kuulostaa tooosi mielenkiintoiselle. Taitaa mennä joku arki-ilta kokeiluun, miellä kun koko porukka tykkää pastasta!

V kirjoitti...

Hieman ihmettelin että olenko minä konsultoinut kanelista kunnes tajusin että siellä Mimmulassakin on V.. argh, sekavaa! Ehkä me voimme olla yhdessä ja erikseen vain kollektiivinen V-mäinen metaturjake joka symboloi kotona sitä Vähemmän kokkaavaa tapausta ;)

- Eteläinen V

Mimmu kirjoitti...

Merituuli: Joo oli kyllä mielenkiintoinen projekti. Kannattaa kokeilla. :)

V: Jep, vähän sekavaa, melkein menee pää pyörälle! Oon yrittäny keksiä tälle vähemmän eteläiselle V:lle jotain muuta kirjainta, mutta kun etu- ja sukunimi alkaa v:llä, on se vähän hankalaa. :D Ehdotuksia otetaan vastaan! ;)

Toisaalta voitte myös olla metaturjakkeita.

Nelle kirjoitti...

repesin ihan vähän ;D

Mimmu kirjoitti...

Nelle: mäkin hihittelin ihan vähän :D

Taina kirjoitti...

Menin kyllä teidän V:issä sekaisin kanssa, mutta tärkeintä kai että ohje on ja menee kokeiluun myös Meijän keittiössä. ;D

Jael kirjoitti...

Kiva ohje.Meneekin siten kokeiluun kun voin taas vähän enemmän syödä hiilareita.

Mimmu kirjoitti...

Taina: täytyy varmaan käyttää tästä vähemmän eteläisestä V:stä vaikkapa nimitystä VV, niin ei tule niin dramaattisia sekaannuksia :D Kokkausiloa! :)

Yaelian: Olen myös ajatellut vähentää vähän noita hiilareita ruuassa, täytyy nyt katsoa josko onnistuisinkin! :)