lauantai 3. huhtikuuta 2010
Ruismannaa ja odottelua
Minä tiedän, että raksu on jo matkalla. Minä odotan, että raksu soittaa ja ilmoittaa olevansa Helsinki-Vantaalla. Keittelen sitruunachutneytä ja imuroin. On oikeastaan aika hankalaa vain olla ja odottaa. On paljon helpompaa puuhata. Laitan teeveden tulelle ja ajoitan ruismannapuuron niin, että se on valmista suurinpiirtein kun ovi käy ja pääsiäisen vietto voi alkaa... :)
Joten lyhyestä virsi kaunis tänään:
Törmäsin sellossa Riihipuodin myllyn ruismannasuurimoihin. Minusta konsepti oli kiinnostava: tuote on luomua ja 100% ruista. Puurostakin tuli hauskaa: keitin sen juhlan kunniaksi täysmaitoon ja maku on jotain ruispuuron, mannapuuron ja hyvän kaurapuuron välistä. Ainakin omaan makuuni käy ihan hyvin, että mannapuurossa on makua. Rukiisen pohjamaun vuoksi tämä oli silti minusta melkein parempaa voisilmällä kuin hillosilmällä.
Ruismannapuuro (4:lle)
1 l vettä tai maitoa
2dl ruismannasuurimoita (veteen 2,5)
1 tl suolaa
Kuumenna neste kiehuvaksi. Vatkaa vispilällä suurimot maitoon tai veteen, lisää suola. Nosta puuro pois levyltä ja anna vetäytyä 20 min kannen alla. minä peitin kattilan lisäksi pyyheellä.
Tämän jälkeen vatkaa paisuneet suurimot tasaiseksi liemeen. Tarjoa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
2 kommenttia:
Ruismannaa...ihan uusi juttu mulle.Pistän muistiin jos sitten Helsingissä löytyisi kun tulen kesäkuussa....
yaelian: uusi juttu tuo oli minullekin. Ihan tervetullut!
Lähetä kommentti