keskiviikko 2. syyskuuta 2009

Chilien sadonkorjuuAiemmin postailin tänne chilin kasvatusohjeita, nyt on tullut sadonkorjuun aika ja chilit saa kätevästi suoraan puskista ruokaan!

Satoa meillä tuottivat Aji Cristal, Habanero ja Lemon Drop. Sisko tuossa kuvailikin eilen Aji Cristalin hyvin. Olen samaa mieltä Nellen kanssa, tämä chili on erinomainen ruuanlaittoon. Olen myös kerran saanut maistaa Aji Cristalia savustettuna ja kuivattuna, se_oli_hyvää!

Aji Cristal

Lemon drop, ehkä vähän harvemmin kauppojen hyllyllä oleva chili, on ollut erittäin tuottoisa ja sato kypsyi muita chilejä aikaisemmin. Lemon drop tuoksuu hieman sitrukselle ja on melkoisen tulinen, luokitus taitaa olla jotain siinä 9-8 luokkaa. Mielestäni Lemon Drop on Aji Cristalin tapaan erinomainen ruuanlaittoon (kuitenkin tiettyä varovaisuutta noudattaen). Lemon Drop on kypsänä keltainen ja muodotaan melko pitkä ja hoikka.

Lemon drop oli satoisa...

Habanero ei paljon esittelyjä kaipaa. Se on muodoltaan pyöreähkö ja erittäin tulinen (luokitus taisi olla 10+). Osan habanero-sadosta korjasimme jo oransseina ja osan periteisen punaisina.


Melkein kypsä Habanero

Kesällä haastavinta chilien kasvattamisessa oli riittävän valon takaaminen. Chilit vaativat paljon valoa ja ravinteitakin on hyvä muistaa laittaa välillä kasteluveteeen. Esimerkiksi puutarhan kesä-lannos (sellaisessa muovipurkissa myytävä vaaleanpunainen jauhe) toimii tosi hyvin.

3 kommenttia:

Nelle kirjoitti...

Kokeilepa mimmu laittaa sitä lemon droppia vaikka johonkin kanapataan - pitkä hauduttelu poistaa chilin kärjen ja voisin kuvitella että sitruunainen aromi tulee ihanasti esiin. :) Esim. joku sieni-kanapata pavuilla ja rosmariinia... hm.. :) Saanks mä pari lemon droppia? ;)

Yaelian kirjoitti...

Oi miten hieno chilisato tuli!

Mimmu kirjoitti...

Nelle: Täytyy kokeilla, sopii varmasti hyvin. Sua jo odottelee muutama, toivottavasti saisin vaan tuoreena ne perille! :)

Yaelian: Kiitos, on noita tullut hoidettuakin aika paljon! :)