keskiviikko 1. huhtikuuta 2009

Hemmottelusmoothie maustepippurilla ja pirtelövinkki


Kun hra V on reissuillaan en yleensä saa aikaan jogurttia kummempaa aamupalaa. Toisinaan paneudun töihin niin, että tajuan joskus 11 aikaan että aamupala on vielä syömättä. Tänään oli kuitenkin vähän leppoisampi aamu, aurinkokin paistaa niin, että päätin repäistä ja vähän hemmotella itseäni smoothiella. ;)

Nellen suklainen mansikkasmoothie (n. 1:lle)

n. 8-10 kpl jäisiä mansikoita
1,5-2 dl kermaista kreikkalaista jogurttia
1 kunnon pala tummaa suklaata 80% (n. 10 g)
1 rkl pellavansiemenrouhetta (voi jättää poiskin)
0.5 dl vettä
pari rouhaisua maustepippuria myllystä
1 tl valilijasokeria tai vaan pieni kasa vanilijahippuja jos ei tarvitse extramakeutta (muksulle yleensä laitan vanilijasokeria ettei tule kitinää kitkeryydestä)


Laita pohjalle jäiset mansikat ja sitten päälle kaikki muu. Surauttele kaikki aineet ensin jäämurskaimella sekaisin ja sitten tasaisemmin, kunnes suklaa on hippusutunut kauttaaltaan tasaisesti ja mansikat hajonneet. Lisää tarvittaessa hieman vettä jos jogurtti on kovin tiivistä.

Mansikka ja maustepippuri sopivat muuten loistavasti yhteen - sitä yhdistelmää olen käyttänyt monta kertaa ihan ilman suklaatakin. Se toimii myös hyvin pirtelöissä, jolloin jogurtin voi korvata jäätelöllä ja veden maidolla. Sekaan voi halutessaan lorauttaa vielä vähän mansikkasiirappia. Eritysen pahaa ja syömäkelvotonta kun tehdään kevään ekoista tuoreista mansikoista... ;)

Tästä se päivä alkaa.

Ei kommentteja: