perjantai 17. huhtikuuta 2009

Chelsea Market - New York - edelleen...Glorian ruoka & viini kolahti eilen laatikosta - ne, jotka ovat tätä lukeneet ajatuksenaan mennä käymään nykissä - kannattaa ehdottomasti vilkaista GR&V:n sisälle ennenkuin paiskaa oven takanaan kiinni - siellä on vinkkejä vähän kauempana olevista paikoista, lähinnä Brooklynistä. Siitä olisi varmaan löytynyt meille vinkkiä kun harhailimme Cony Islandilta ruokapaikkaa etsimään :)Kohta nänä nykijutut alkavat jo loppuakin ainakin tänne ruokapuolelle ja päästään taas kotikokkailemaan... :) Pari paikkaa on silti vielä, joista ajattelin mainita. Toinen niistä on Chelsea Market. Pädyimme sinne yhdistetylle aamupala& lounaalle ennen MoMAa. Meillä oli hieman kiire, kun nukuimme pommiin - mutta ehdimme ilti yödä salaattia ja kalkkunaa sekä napata muutaman kuvan leipomoista joita siellä oli. (kuvat eivät nyt ole ihmeellisiä kun nappailin niitä pokkarikameralla ikkunoiden läpi ;) Mutta idea välittynee... Paikassa oli tosi hauskoja sisustusideoita, katsokaapa vaikka näitä hissin ovia:)
Paikka on kuulemma myös ammttikokkien suosiossa - tulevat hakemaan sieltä tarvikkeita. Olin jotenkin odottanut alueeltaan suurempaa paikkaa, jossa olisi aitoon tukkumyyntityyliin vettä norumassa kohti viemäreitä lattialla - tai paikallista Hakaniemen hallia :) Ei. Paikkahan oli moderni ja suorastaan tyylikäs. Ravintoloita oli paljon ja suunnistimme vaan ruokalistaa vilkuilemalla ravintolaan jonka nimi oli Friedman's lunch.


Täällä palvelun taso ei mitenkään huimannut, toinen tarjoilija otti ohitsemme jonosta kolmen hengen seurueen vaikka tulimme ennen heitä (ja pöydät olivat saman kokoisia), tarjouksen antaakseen piti olla siinäkin määrätietoinen ja minusta tuntui, että salaatissani ei ollut mitään kastiketta - vaikka siinä piti olla jotain lime vinagrette -kastiketta. (tarkistin jälkeenpäin listasta)Ruoka sinällään oli ihan hyvän kuuloista - V:n kalkkuna rosmariinisella mangokastikkeella ja paahdetuilla ruohosipulisilla porkkanakuutioilla oli kyllä parempi valinta kuin oma madagaskarialinen salaattini. Tosin V:n mangokastike oli aika makeaa, ettei sitä pystynyt mitenkään syömään kaikkea. Näin jälkiviisaana todettakoon, että ehkäpä se salaatti yritti olla kovin terveelinen... Mutta kun mielessä oli runsas ja rikas salaatti mangoilla, avokadolla ja grillikanalla oli se vähän kuivakka esitys.

Paikan täyteyt leivät näyttivät kyllä ihan jumalaisilta ja listalla oli myös talon mehu, jota ruokaillessamme moni tilasi. Sitä tuli suuri purkki ja se näytti enemmän hedelmäsmoothielta kuin mehulta. Mutta varmaan ihan hyvää.


Kaikenkaikkiaan marketti on käymisen arvoinen aamupala tai kahvipaikka - leipomoja oli paljon ja kauppoja, jotka myyvät Ihanaa Bonkkia ;) Saippuoita, karkkeja, levontatarvikkeita, mausteita, lastenvaatteita, ruokaa... kaikkea.

Jotain pientä löytyi itsellekin kotiin viemiseksi, vaikka en ehtinyt ihan hurjasti kierrelläkään - oli kuitenkin perjantai ja MoMA oli menossa aikaisemmin kiinni. Tuo meet packing distirict on muutenkin modernisoitunut kivasti ja tutkittavaa olisi ollut sielläkin. Ihan viihtyisän oloista paikkaa, nykyään.Se mikä jäi mietityttämään on, että mitä ihmettä nuo munat tuossa pullassa ovat? Ihan vaan värjättyjä munia? Vai marsipaania (ja korvattu paiston jälkeen tms?) Väriä oli siirtynyt sen verran että luulen niiden olleen uunissa pullan kanssa... Omituinen konsepti vaikka kivan näköinen... :)

7 kommenttia:

Ketsuppi kirjoitti...

:) Se munapulla on perinteikäs pääsiäisleipä. Aiheesta mm. täällä: http://www.deski.fi/page.php?page_id=10&tiedote_id=8858 (jutun ohessa on myös munapullasta kuvia).

Nelle kirjoitti...

ooh, enpä tätäkään tiennyt :) Mä mietin että miten se muna pysyy ylipäätään hyvänä siinä paistellessa, mutta ilmeisesti sen ei ole tarkoituskaan koka keitetään kovaksi ennen leipään laittoa.. :)

Yaelian kirjoitti...

Aika hassun näköinen tosiaankin tuo pääsiäispulla!
Näitä ruokapaikkajuttujasi oli kiva seurata!

aleksi kirjoitti...

ompa masentavan puhdas leipomo.. leivotaanko tuolla edes :)

Nelle kirjoitti...

Aleksi: mä näin! siellä oli joku leipomassa ja hääräämässä :) Ehkä se, että siinä on koko seinä ikkunaa siihen missä asiakkaat kävelee motivoi pitämään paikan spic'n span.

Jams kirjoitti...

Ooh, siellähän niitä monstericupcakeja syömässä keksiä!

Nelle kirjoitti...

mulla on tuosta vitriinin oikeasta sivusta toinenkin kuva (joka lähti V:n mukana meksikoon etten voi sitä nyt näyttää - mutta siellä on monta ihanaa muppet - hahmoa ;) Ne oli kyl minusta ihan ykkösiä ;)