perjantai 10. huhtikuuta 2009

Bisco Latte - munakoisoista tomaattikeittoa lounaaksi ja ihania pikkuleipiä (New York)Söimme ihan lounasta yhtenä päivänä. Enemmän se oli kyllä vahinko kuin tarkoituksella harkittu juttu. Olimme saaneet kylkiäisinä liput interpidille ja kahvihammasta alkoi kolottaa matkalla tähän ilmatukialusmuseoon.

Oikeastaan kahvihammasta oli kolottanut jo pari tuntia ja toivo alkoi hiipua kunnes silmiimme sattui pienen pieni kahvilan markiisi jossa luki BisCo ja alapuolella lupaavasti Latte. Paikka oli kuin pääsiäinen itse, paljon, paljon purkkeja täynnä kaiken maailman pikkuleipiä. Jos en aktiivisesti yrittäisi vältellä herkkuja olisin taatusti päälläni joka purkissa maistelemassa tuota ja tuota ja... Siellä oli myös yli 20 kuppia jossa oli pieniä keksinpalasia joista sai maistella. Itsehillintää tarvittiin.


Koska kahvila ei jotenkin yhtään sopinut ympäristöönsä jututimme hieman omistajaa ja hän kertoi, että pääbusiness kahvilalel tulee tukkumyynnistä - he toimittavat yli 300 erilaista pikkuleipää kahviloihin ympäri New Yorkia. Paikka on saanut pikkuleivistään jonkin kunniamaininnan.Me joimme lattea ja söimme pienen kupillisen keittoa. Tällä kertaa keittoannoksen määrä oli näin suomalaisittainkin järkevä. Keitto oli muutenkin hyvää - siinä oli tomaattikeittopohja, jonne oli soseutettu ilmeisesti grillattua tai paahdettua munakoisoa, lisätty paljon oliiviöljyä ja pinnalle ripoteltu raastattua parmesania. Nam. Tätä voisi tehdä kotonakin. Keskiviikko oli muutenkin hyvä ruokapäivä, katsotaan jos ehdin raportoida sitä vielä myöhemmin tänään - nukuttiin aamulla vaatimattomasti n. klo 12:een joten tästä pitää singahtaa aamupalalle ja päivän muihin puuhiin... jos vaikka sinne MoMAan otto II... ! :)


8 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Keitto kuulostaakin tosi herkulliselta!

kittyfane kirjoitti...

Mulla olisi tuskin itsehillintä riittänyt keksipurkkien keskellä :-)

Mutta mitä: onko tuossa pöydällä näkyvä metallinen astia tuhkakuppi?

Nelle kirjoitti...

kittyfane - ei. :) Se taisi olla sokeriastia jos en ihan väärin muista. Kaikki ruokapaikat jossa käytiin, olivat savuttomia.

Okriina kirjoitti...

Kiinnostava, tää New York-juttu. Tulee vaan ikävä sinne rapakon taa. Siellä on toi valikoima ihan toista luokkaa myös vegeihmiselle.

Dea kirjoitti...

Heissan!
Olemme jo jonkin aikaa seuranneet blogianne riemulla ja nyt, pitkän harkinnan jälkeen, perustimme oman.

Linkitin bloginne suosikiksemme; toivottavasti se sopii teille? :)

Hippu kirjoitti...

Multa on mennyt ihan ohi, että olette Isossa Omenassa. Ihanan näköistä keittoa ja muutenkin siellä on kyllä ruokatarjonta semmoista, ettei sinne kannata ainakaan laihduttamaan lähteä! :-D

Ihania postauksia, mutta... kylläpä nyt tuli kauhea nälkä!

Nelle kirjoitti...

okriina: joo muutama ihan vegepaikkakin pisti matkalla silmään ja kasviksia nyt ylipäänsä on marketeissa ja muualla myynnissä paljon enemmän.

Dea: onnea uudelle blogille, toki saa linkittää! :)

Me palattiin juuri suomeen ja pari juttua odottaa vielä tuolla kirjoittelua. Matkatavaroita vielä odotellaan... :)

Nelle kirjoitti...

hippu: ehdittiin takas jo, tosin pari viimeistä päivää + matkat on vielä kirjoittelematta tuonne reissupäiväkirjaankin. Mutta kirjoittelen tässä kun nyt heräillään ja saadaan aamupalaa ;)