sunnuntai 6. joulukuuta 2009
Hyvää itsenäisyyspäivää - appelsiinista kuohujuomaa
Idean drinkkiin sain Gramercy Tavernin alkudrinkistä - siellä appelsiinin kuoresta oli tehty leveämpi suikale ja hunajan tilalla lasiin oli laitettu sokerinpala, jolla oli ensin hierottu appelsiinin kuorta niin, että aromaattiset öljyt olivat siirtyneet sokeripalaseen. Meillä ei ollut ensimmäistäkään sokeripalaa, joten käytin ihanan aromaattista appelsiininkukkahunajaa.
Tämä hunajalla tehty versio oli ainakin kuivempien drinkkien ystävien mieleen, mutta kumpi vaan toimii. Sokeripalasta tulee enemmän makeutta ja appelsiinin maku on ehkä vähän täyteläisempi.
Appelsiininen kuohujuoma (1 lasillinen)
Kuivaa shampanjaa tai kuohuviiniä
½ tl appelsiinikukkahunajaa (tai appelsiinin kuoreen joka reunaltaan hierottu sokeripala)
Appelsiinin kuorta
Raasta kuori kuohuviinilasin pohjalle (yksi leveämpi kuorenpala olisi voinut olla useaa pientä suikeroa kivampi juodessa). Lisää pälle hunaja ja täytä lasi kuohuviinillä. Sekoita varovasti hunajaa lasin pohjalla.
Itsenäisyydelle.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
2 kommenttia:
Mmmm,hyvältä kuulostava drinkki! Hyvää itsenäisyyspäivää sinnekin!
iitos :) Rauhaisasti katselimme linnan juhlia. PMMP:n Paula Vesala sai minun kotistudioni pukupisteet. Aivan mahtava mekko. :)
Koko shown juonto oli kyllä aika masentava.
Lähetä kommentti