torstai 8. marraskuuta 2012

Suklaa-mustikkamuffinsseja kaurajauhoseoksesta (gluteeniton)

muffinssimix

Minä ja I kävimme eilen kylässä I:n serkkujen luona. Päätin viedä kahvipullat mukanani ja pyöräytin sen kaurapaketin mukana tulleesta suklaamuffinssimix - pussukasta mustikalla tuunattuja muffareita. Olihan se tavattoman helppoa; pussilliseen valmiiksi tehtyä muffinssiseosta vaan laitetaan kolme munaa ja 1,5 dl sulaa voita. Sitten sekoitin massaan vielä 2,5 dl jäisiä mustikoita, jotka pyörittelin perunajauhoissa. Eihän muffinssien tekeminen niin kovin hankalaa tietysti muutenkaan ole, mutta mietin että tällaisen muffinssin teko onnistuisi varmasti myös lapsilta isäinpäivän aamuna. Ja kuten haarukassa - blogissa jo todettiinkin, gluteenittomana leivoksena tosi helppo. Ja makukin oli minusta ihan kohdallaan - ei siitä jäänyt puuttumaan mitään.

mustikka-kauramuffinssit
Perunajauho estää mustikan mehua sotkemasta joka paikkaa.


Mutta, tässä jutussa on mutta. Ehkä olen vaan kranttu muffinssieni kanssa, kun minusta lopputulos oli jotenkin aavistuksen liian hapera. Tosin, kyseessä on gluteeniton jauhoseos joten siitä ei koskaan ihan niin tahmaisen ihanaa saa, kuin seoksella jossa on ainakin vähän vehnäjauhoa. Jouduin myös paistamaan niitä kauemman kuin ohjeessa - voihan olla, että päästin ne sitten hieman liian kuiviksikin. Paistoaikaa pidensi isompi muffinssien koko ja se, että laitoin taikinaan jäisiä mustikoita. Ja ehkä sekin vaikutti asiaan, että katsoin kaupassa mitä sellainen valmis muffinssimix - pussukka maksoi; se n. 500g pussi oli yli yhdeksän euroa. Eli kun laskee voin ja munat mukaan, tällaiselle amerikkalaiselle muffinssille tulee hintaa yli kaksi euroa kappale, etenkin jos mustikat eivät ole itse metsästä poimittuja.

Vaikka tuntuu uskomattomalta, niin taikinasta tulee sopivaa 3 kananmunalla ja annetulla voimäärällä.
Minusta tuo taikinaseos olisi sopinut hyvin myös vaikka mokkaruutujen pohjaksi ja olin ajatellut ostaa toisenkin pussin haastetta varten, mutta tuumasin ettei rakenne ollut minusta niin hyvä, että haluaisin maksaa ihan noin paljon siitä valmiista seoksesta. Jos minulle olisi tulossa keliaakikkovieraita, voisin tällaisen pussin ostaa ilomielin. Kyllä näitä kehtaa tarjota ja I:n serkut tykkäsivät näistä kovastikin.



Mutta kuten sanoin - minusta tämä sopisi parhaiten vaikka lasten isäinpäiväyllätyksen tekemiseen kun helppous on valttia.

Suklaa-mustikkamuffinsseja kaurajauhosta (6 amerikkalaista muffaria)

1 suklaamuffinssimix - pussi johon pussin ohjeen mukaan:
3 munaa
1,5 dl sulaa voita tai margariinia (anna jäähtyä hieman)
lisäksi tuunaukseen
2,5 dl mustikoita
2 rkl perunajauhoa

koristeluun
50g leivontaan soveltuvaa valkosuklaata (sulata mikrossa)
2 tl mustikkajauhetta

Sekoita muffinssimix ja kananmunat sekä sula, hieman jäähtynyt rasva. Sekoita keskenään mustikat ja perunajauho. Lisää mustikkaseos taikinaan, sekoita ja annostele muffinssivuokiin. Vuokaan voi laittaa taikinaa 2/3 vuuan tilavuudesta.

Paista 200 asteisessa uunissa muffinssin koosta riippuen vartista 35 min.

Lopuksi voit koristella muffinssit sulalla valkosuklaalla ja ripauksella kuivattua mustikkajauhoa.

9 kommenttia:

Taina kirjoitti...

Muffinipaperit!

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Minulla kun ei ole mitään kokemusta gluteenittomasta leipomista, tämä voisi olla varteenotettava vaihtoehto, jos sellaista pitäisi leipoa, että gluteeni on no no. Olen ymmärtänyt, että kaiken kanssa pitää olla varovainen, ettei ole vain missään leivinlaudalla tai muissa välineissä väärää jauhoa jne. Mutta muuten nuo jauhepussit tosiaan ovat hintavia. Kiva postaus, ihanat muffinipaperit!

Nelle kirjoitti...

Taina: Eikö, Iiik!;)

Camoasimoukka: joo, gluteenittomissa on mulla muutama bravuuri, mutta tosiaan, puhailla välineillä. Ja jos ei ole bravuuria, tämä on kova. Onnistuu kyllä ihan varmaan ja maku oli tosiaan hyvä.

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Hihi:) Teit tämän ankean päiväni iloisemmaksi tuolla moukalla :D

Nelle kirjoitti...

Silmälasit, missähän ne menee. Pitäisi oikeasti käyttää niitä. :)

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Älä suotta, teit naisentyön, kun sait minut tällä viikolla nauramaan. Se on vaihtelua! Ja tervetullutta:D

herkkujajaneulehuveja kirjoitti...

Todella hyvännäköisiä! Täytyy ehdottomasti kokeilla. Hyville gluteenittomille resepteille on aina tarvetta ystäväpiirissä. :)

Katarina kirjoitti...

Näyttää hyvältä ja kauniit muffinipaperit!

Nelle kirjoitti...

herkkujajaneulehuveja: niin, tuollaisen valmiin mixin plussapuoli on tietysti onnistumisvarmuus. Eikä maku ollut mitenkään huono!

hovkonditorn: kiitos, kaivoin jopa sellaisen silikonisen suklaapursotusjutun esiin - oli sillä tosi helppoa laittaa valkosuklaaraidat, mutta aika vähän muuta käyttöä on ollut... :) Ja muffaripaperit on niitä samoja mitä omppumuffareissa, eri värisinä vaan.

Ostin uuden ruotsinkielisen gourmet - lehden ja noita samoja ruskeita papereita oli sielläkin:)