perjantai 9. marraskuuta 2012

Miten taittelet tulppaanivuuan muffinssilleKun nuo tulppaanivuuat joita laitoin omppumuffareihin ja mustika-suklaamuffareihin ovat herättäneet niin ylitsevuotavaa ihastusta, niin ajattelin laittaa kuvan siitä, millainen vuoka on käytännössä.  Ja kun joulukin lähestyy ja nämä selvästi ovat must have - juttu, ajattelin demota miten saat tehtyä itse samanlaisen. :) Ehkä tämä askarteluvinkki nyt vielä sopii ruokablogiin tämmöiseksi pikkuvälipalaksi ;)

Vekin leveys kannattaa mitoittaa oman muffinssivuuan mukaan. 
Näitä voi siis ihan ostaa Claes Ohlssonilta eikä ne olleet kalliita - joten kun mies menee tuohon miesten tiimariin, laittakaa listalle myös tulppaanivuuat. Mutta jos Clasua ei ole lähistöllä, näitä voi tehdä itsekin.  Nätimpiä tulee siitä ruskeasta leivinpaperista, mutta meillä ei nyt ollut ostettuna sellaista.

Leikkaa leivinpaperista 17,5 cm sivuiltaan oleva neliö. Valitse sitten juomalasi, jossa on suurinpiirtein samankokoinen tai aavistuksen pienempi pohja, kuin muffinssipeltisi kupissa.

Vuoka syntyy neljällä taitoksella, jotka tehdään "pohjaympyrän" kehälle. 
Ota sitten kuulakärkikynä, josta saat terän sisään. Vedä "näkymätön" painaumarinkula kupin pohjaa pitkin keskelle paperia.

Saumat pitää vetää tiukaksi kynsillä, muuten niistä ei saa näin tiukkoja kuin alkuperäisessä. 
Taita sitten jokaiselta pitkältä sivulta keskeltä kolmion muotoinen vekki, jonka yläreuna on n. reilun sentin, melkein puolitoista päällekkäin. Vekin alareuna on ympyräpainauman kehällä. Toista joka reunalle. Iloista muffinssikautta kaikille! ;)

8 kommenttia:

Satunnainen vierailija kirjoitti...

Hyvä idea. Nyt kun löytäisi ihania erivärisiä leivinpapereita ;)
Mulla on rullan loppu joskus vuosia sitten ostamaaani joululeivinpaperia, sitä pitää kokeilla.

Jael kirjoitti...

Lempparikahvilassani muffinit on aina laitettu tuollaisiin paperivuokiin.Kivan näköistä.Mistä löytää erivärisiä leinvinpapruja?

Jael kirjoitti...

Olenpa hölmö,tuollahan se oli selvästi että Clasulla on tuollaisia.Siellä lempparikahvilassa aina ruskeissa papereissa.

merikukka kirjoitti...

Kiitos vielä ohjeista. Tosi kätevää, koska minulta on aina muffinssivuoat loppu.

Nelle kirjoitti...

Satunnainen: oh, joo, mistähän semmoisia löytäisi. Mä pohdiskelin saisiko noihin lisää ilmettä jos tekisi leivinpaperin alle toisen vuuan askartelupaperista...

Yaelian: joo, clasulta saa tosiaan valmiina vuokia:) Eikä olleet mitenkään superkalliita.

Merikukka: kivaa:)

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Kiva, kun laitoit ohjeen. Nuo ovat tosiaan hurjan upean näköisiä !

Riikka kirjoitti...

Oliko tää ohje niinkus insinööreille? Tää valtiotieteilijä ei hiffannut nyt alkuunkaan, että miten pitää taitella... Ehkä täytyy vaa kokeilla....;)

Nelle kirjoitti...

Minna: ole hyvä, ja jos löydät jostain erikoisia leivinpapereita niin tule kertomaan mistä niitä saa!:)

Riikka: oivoi - se voi olla että raidat tuli nyt tiikerin mukana; kannattaa kurkkia noita kuvia; ympyrän reunalta taitetaan ohuesti ja taitos levenee ylöspäin. niin paperipala kaventuu ja muuttuu suppiloksi. Toivottavasti sait onnistumaan kokeilemalla!