perjantai 7. elokuuta 2009

Tomaatti-persiljasalaatti



En oikein osaa sanoa kumpi on blogin kannalta hankalampaa, loman viimeinen viikko vai ensimmäinen työviikko. Kiirettä on joka tapauksessa pitänyt vaikka kivaakin on ollut. Ajattelin että postaan ihan lyhyen, mutta moneen kertaan käyttökelpoiseksi osoittautuneen ruuan, kun nyt on saatavilla hyvin tomaatteja. Pastanjauhajatkin olivat tämän havainneet ja tehneet hyvännäköistä säilykettä.


Lomalla ollessa tuli myös maalailtua, siivoiltua ja järjesteltyjä vanhoja tavaroita, mitä on kasaantunut mökin nurkkiin. Kaiken puuhastelun keskellä tehtiin aika paljon nopeita salaatteja lounaaksi. Vinkin tähän salaattiin sain jokus kauan sitten kotikylässäni, kun ihmettelin mihin muuhun kuin lihakeittoon kotomaista, tavallista persiljaa voi käyttää. Tähän se sopii, mutta ihan yhtä hyvin voi mielestäni käyttää myös sileälehtistä, jos sitä nyt sattuisi olemaan yllin kyllin. Useimmilla kuitenkin se persiljapuska kasvimaassa nököttää - joten tässä vinkkiä sen käyttöön.


Tomaatti-persiljasalaatti (3-4:lle)

5 kypsää, tuoksuvaa tomaattia
n.1 dl persiljasilppua
3-4 rkl hyvää, kylmäpuristettua oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
suolaa (esim. suolankukkia tai sormisuolaa ripautettuna kevyesti päälle)

Poista tomaateista kannat. Tähän salaattiin silputaan tomaatti ihan pieneksi kuutioksim joten kannat jäävät ikäviksi sattumiksi sekaan, ellei niitä poista.

Sitten pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi ja kaada ne sekoitusastiaan. Lisää persiljasilppu, öljy, suola, mustapippuri ja sekoita.



Voit tarjota salaattia vaikka halloumin kanssa jonka paistat kuumalla pannulla öljyssä ja voissa. Helppoa ja täyttävää. Kesäinen lounas vaikka rose -viinin kanssa tarjoiltavaksi.

7 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Hyvä yhdistelmä tomaatit ja persilja. Täällä laitetaankin paljon persiljaa salaatteihin.

pinea kirjoitti...

Oi kun kuulostaa kesäiseltä ja raikkaalta! Oliiviöljy, suolankukat ja persilja yhdistettynä tomaatteihin toimii taatusti. Persilja on muutenkin niin hyvää, yksi lemppariyrteistäni. Pastan päälläkin ihanaa.

Nelle kirjoitti...

Yaelian: Lehtipersiljaa tungen melkein joka paikkaan, mutta tässä kotimaisessa on niin omanlaisensa maku, että sen käytön olen kokenut jotenkin hankalaksi. Tässä kuitenkin kypsä tomaatti, suola ja öljy sitovat kivasti maut yhteen ja tavallinenkin persilja uppoaa pesueeseen hyvin:)

Pinea: raikasta tämä on! nimenomaan :) Siksi olenkin tykännyt tarjota tätä täyteläisten ruokien parina keventämässä kokonaisuutta. Kirjoituksesi niistä suolalaaduista on muuten jäänyt mieleen ja minusta tätä tulee kyllä parempaa jos on jotain jozoa pehmeämmän makuista suolaa. :)

pinea kirjoitti...

Nelle, huomasinkin että reseptissäsi oli maininta suolankukasta - se tekee salaatillekin ihmeitä, eikö?
Meillä taidetaan tehdä tänään tätä salaattia (paitsi että persiljapuskani on surkea ja unohdin ostaa tuoretta hallista, käytän siis ruohosipulia sen sijaan), kiitos vinkistä!

Dea kirjoitti...

Oho, aivan käsittämätöntä! Olen ollut blogipimennössä päiviä, kun olimme reissun päällä Skotlannissa, ja eilen tein ruokaa... Sattumalta miltei samanlaista lisäkesalaattia kuin teillä! Meillä oli kirsikkatomaatteja, sormisuolaa, mustapippuria, tuoretta oreganoa, basilikaa sekä timjamia persiljan sijaan. Hassu sattuma. :)

hanna kirjoitti...

Persilija on aivan ihanaa - pitää kokeilla :)

Nelle kirjoitti...

Tomaatit ovat kyllä näin syksyisin niin ihania, että niitä kannattaa suosia:) Voi sitten muistella synkeinä talvi-iltoina ankeiden kelmeiden tomaattien äärellä punaposkisia, melkein kuumia ja vastapoimittuja tomaatteja...