maanantai 17. elokuuta 2009

Banaanitorttu

Kävin tuossa muutama päivä sitten Stockan herkussa ja törmäsin siellä sokeroituun maitotiivisteeseen. Muistin, että jostakin olin tästä lukenut ja noukin purkin mukaan. Kotiin päästyäni soittelin sitten siskolle, joka kertoi tästä banaanitortusta ja vinkkasi että Bella Vanillan-blogissa on hyvä dulce de leche-ohje. Tästä kaikesta syntyi makoisa jälkiruoka/kahvin kaveri.


Tarvitset

1 Torttupohja (sellainen pirkan valmis torttupohja toimi aika kivasti, jos ei ehdi leipoa itse)
Tilkka maitoa pohjan kostuttamiseen, myös joku likööri sopisi hyvin
Vaniljasokeria

Täyte

2-3 banaania
1 prk sokeroitua maitotiivistettä
1 prk/2 dl vispikermaa tai kermaa
1-2 tl vaniljasokeria
tummaa kaakaojauhetta koristeluun

Aloita valmistamalla Bella Vanillan ohjeen mukaisesti dulce de leche. Kostuta torttupohja. Viipaloi banaanit ja asettele ne pohjalle. Levitä 'siirappinen kinuski' banaanien päälle. Vatkaa kerma, levitä se edellisen kerroksen päälle ja lopuksi koristele tummalla kaakaojauheella. Uskoisin, että tumma suklaarouhe ei olisi hullumpaa myöskään. Pinnalle voi myös laittaa vaikkapa mintun tai sitruunamelissan lehtiä.

Banaanin, kerman ja dulce de lechen yhdistelmä toimi todella hyvin ja piirakka katosi ennen seuraavaa päivää! Sellaista mietittiin tuossa vielä jälkeenpäin, että pohjan kostukkeeksi olisi sopinut brandy, kahvi tai joku vastaava, joka toisi pientä terää.

4 kommenttia:

Nelle kirjoitti...

Sellainen kommentti tähän, että äitelyyttä voisi varmaan vähentää paitsi käyttämällä brandyä ja jotain pohjan kostuttamiseen, myös hieman vähentämällä Dulcen määrää. Voisin kuvitella että koko purkki tuota makeutta on kyllä aika pamaus ;) En nyt tiedä paljonko laitoit sitä kaakkuun, mutta Itse valuttelisin sitä lusikalla ristiin ja rastiin.

Luulen että siinä muistelemassani spotted pigin bantoffeessa tämä oli toteutettu niin :)

Una kirjoitti...

Nam...
Ja nyt tuli enemmän nälkä... =)

Mimmu kirjoitti...

Nelle, joo ihan koko purkkia en laittanut, mutta aika paljon sitä sinne meni. :p Vähempi voisi ehkä olla kyllä parempi, vaikka tykkäänkin makosesta tosi paljon. :)

Una: Ruokablogien selailu on kyllä äärimmäisen vaarallista jos on hirmuisa nälkä. Ja vielä vaarallisempaa jos jääkaappi on tyhjä :)

Meri kirjoitti...

Mimmu,

Saat valita teetkö tätä vai sitä Britatorttua, kun tuun kahville :D