keskiviikko 26. elokuuta 2009

Ryytimaa vai kukkapenkki?


Muistattekos kun jossain vaiheessa sanoin, että vien kasvattamiani taimia ryytimaahan, mistä myyrät ne nopeasti ahmaisivat kitaansa. Noh, ihan kaikki taimet eivät päätyneet myyrille, vaan istutin osan kukkapenkkiin tänne kotiin. Olin varma, että citykanit tulevat vierailulle, mutta ei. Kotoinen kukkapenkki osoittautui viisaaksi liikkeeksi.


Ja siellä kasvaa mangoldi, salkopapu ja pensastomaatti unikkojen seassa. Noita mangoldeja hieman tuossa olen himoinnut - ties vaikka tänään niitä vähän verottaisin... :)
Chilikin näyttää selviytyneen kesästä, kesälomastamme ja erinäisistä puutarhankastelukatastrofeista (kasteluletku oli koko ajan hajalla) hengissä ja on puskemassa melkoisen määrän chilejä. Mimmu vieraillessaan vaihtoi siihen jopa purkin!

Mistähän muuten tietää, onko salkopapu valmis poimittavaksi vai vieläkö se aikoo kasvaa?

3 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Onpa rehevän näköistä !

Patalintu kirjoitti...

Mun mielestä salkopavut voi poimia siinä vaiheessa kun ne itsestä tuntuvat sopivan paksuisilta. Näin me ainakin juuri tehtiin. Osa oli kasvanut jo huomattavasti pidemmiksi ja paksummiksi kuin millaisina ne löytää kaupan vihannestiskiltä tai pakastealtaasta, eikä niitä meistä ollut enää niin kiva syödä. Siis kun ne keitettiin kokonaisina palkoineen, niin jotenkin ei ollut miellyttävää että pavut (ne pallukat palon sisällä) olivat jo niin isoja. Ainakaan ei kannata päästää niin pitkälle että muuttuvat jo puiseviksi (vrt vaikka oikein paksut herneet vrs pienemmät makeat ja mehevät).

Ei tästä varmaan apua ollut, mutta tulipahan vastattua kun juuri tosiaan itsekasvattamilla pavuilla myöskin herkuteltiin ja intoiltiin kun saatiin jotain kasvamaan kunnolla :)

Nelle kirjoitti...

jep. täytyy käydä korjaamassa satoa tässä kohtapuoliin, kun on korjattavaa. Ryytimaassa myyrien reilukerho oli käynyt jyrsimässä jokaisen salkopavun juuresta palab vartta pois. No, eipä tule sitten papuja. Osa oli myös käynyt napsimassa tomaatin varsia, niin että vihreät raakileet olivat maassa. Kaivoin lisää haisulinappeja maahan ja lupasin, että ensi keränä meidän penkissämme kasvaa PALJON valkosipulia. Se on varma.