tiistai 25. elokuuta 2009

Lakkasmoothie

lakkasmoothie
Lakkoja saa nyt kaupasta ja metsistä. Usein niihin törmää lähinnä kakun välissä tai juuston kanssa kahvipöydässä. Ei lakkaa silti kannata unohtaa muutenkaan. Rasiasta lakkoja riittää moneen herkutteluun. Ostin tuossa männäviikolla rasiallisen ja sekoittelin sitä aamusmoothieen useampana aamuna. Parhaat yhdistelmät ovat olleet lakka-banaani ja lakka-persikka... Nyt kun persikatkin ovat oikeasti kypsiä.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan aamupala, jota teen taas kohta:

Lakkasmoothie (n. 2-3:lle)

1 pieni banaani tai ½ suuresta TAI 1 - 1,5 persikkaa
n. 1dl tuoreita lakkoja
n. 2,5 dl kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
1 dl tavallista maustamatonta jogurttia TAI 0.5 dl turkkilaista ja 0.5 dl vettä
hieman vajaa maustemitallinen vaniljaa (tai 1 tl vaniljasokeria jos pidät makeasta)
2-3 palaa jäätä

Laita kaikki aineet blenderiin ja suristele tasaiseksi. Nauti aamupalalla vaikka verkosta aamun lehdet selaillen ja hihittele viime viikon parhaalle V&W:lle. Ryntää töihin.

4 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Hitsi kun täältä ei saa lakkoja! Lakat ovat niin maistuvia marjoja,että takuulla oli herkullinen smoothie!

Ketsuppi kirjoitti...

Nammmmm... Mulle kans!

noeijoo kirjoitti...

Maistuu! Hilloja sai Lapissa napsia suuhun polun varrelta, mutten jaksanut ruveta poimimaan mukaan. Lähimaastossakin on hilloja, mutta myös paikan tuntevia melko paljon ja niin sitten hillat ovatkin yhtäkkiä hävinneet.

Nelle kirjoitti...

Yaelian: joo, banaani ja lakka käy minusta ihan erityisen hyvin yhteen.

Ketsuppi: :) Vähän myöhästyit, just kaadoin loput V:n lasiin!

Noeijoo: oih, ihana. Minä muistan aina lakkojen poiminnasta ensimmäisen kerran, kun eräs rouva vei minut ja äidin poimimaan lakkoja metsään; oli paahtavan kuuma, käärmeitä oli joka paikassa ja paarmoja. Valtavia paarmoja. Juomaksi oli tehty omenaviinietikalla maustettua vettä. Olin silloin varmaan ala-asteella ja etikka tuntui kyllä minusta melko spartalaiselta vaihtoehdolta veden maustamiseen. ;) Jostain syystä mulla ei ole ollut suurta himoa lähteä lakkoja etsimään sittemmin... Mikä on varmaan vähän sääli. Mutta lakat maistuvat;)