sunnuntai 23. elokuuta 2009

Tuotekehaisu Pirkan Parhaat mozzarellasta ja rucolasalaattia


Kesä on ollut salaattien luvattua aikaa. Niitä pykerrettiin kasaan moneen otteeseen. Olen nyt päätynyt kokeilemaan noita Pirkan Parhaat - tuotteita lähinnä tämän mozzarellan takia tai sen ansiosta.

On muuten ihan tavattoman hyvä buffalamozzarella joka pesee suurimman osan pussimozzarelloista joita marketit myyvät. Tämä Parhaat on useimmiten vielä halvempi kuin vastaavat muut tuotteet. Juusto on pinnastaan ihan ohuesti semmoista sitkeän repeytyvää ja sisältä ihan unelmapehmeää. Voin lämpimästi suositella. Om nom nom.Tässä on nyt yksi tyylinäyte salaatista jossa on tätä mozzarellaa. Pohjalla ryytimaasta saatua rucolaa, hieman salaatinlehtiä ja persikoita. Lisäksi vielä paahdettuja pinjansiemeniä, pekaanipähkinöitä ja mozzarellaa. Rucola on tosi tujun makuista ja oikeastaan se oli mielestäni vähän liiankin vahvaa tähän salaattiin. Koitin paahtaa pekaanipähkinöitä antamaan vastusta makupuolella ja pursotin päälle viikunalla maustettua balsamicoriirappia & pirskottelin hyvää oliiviöljyä. Silti rucola oli melkein polttavan vahvaa.

Toinenkin saman tyyppinen kesäsalaatti tehtiin jo aikaisemmin - silloin mukaan vaan revittiin myös serranosiivuja ja rucolaa oli vähemmän suhteessa muihin vihreisiin. Hyviä makuja, mutta kun teette maistakaa kuinka sinappista oma rucolanne oikein onkaan ja lisätkää sitä kohtuudella. :)Tuo mozzarella on tosi hyvää joka tapauksessa.

7 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

kiitos suosituksesta. täytyykin pistää testinkiin! täällä Nummelassa ei meinaten myydä suosikkimozzarellamme (jonka valmistajaa en millään muista mutta sellainen pötkylä se oli). tuota luulis löytyvän.

Nelle kirjoitti...

Tämä on siis tuoremozzarellaa - ei kypsennettyä. Mietin vaan että Riitan Herkulla on sellainen pötkylä joka on kypsytettyä mozzarellaa. tosi hyvää sekin, mutta käytän sitä eri tarkoituksiin kuin tuoretta :)

Tsajut kirjoitti...

Kiitos vinkistä. Jostain syystä tuo mozzarella ei ole vielää kaupassa osunut silmään, mutta nyt tiedän olla tarkempi :)
Rucola on parasta voimakkaana, semmoinen melko mauton rucola on aina pettymys. Mieluummin siis tujua rucolaa vähemmän ja jotain muuta salaattia kaveriksi.

Dea kirjoitti...

Pirkalla on muuten todella hyviä ja kohtuuhintaisia muitakin kivoja elintarvikkeita, esim oliiviöljy! Ollaan itse käytetty Pirkka oliiviöljyä jo vuosia (lasipullo, etiketissä kuva oliivista). Ehdottomasti paras öljy siihen hintaluokkaan.:)

Nelle kirjoitti...

Tsajut - nimenomaan se on hyvää muiden vihreidn kanssa. Mulla oli aika vähän muita vihreitä tuossa vaiheessa :)

Dea: me tykätään siitä öljystä myös. Lisäksi euroshopperilla on sellainen suomen oloissa melko haroin silmiin sattuva tuote kuin paistamiseen soveltuva oliiviöljy. Sitä epäextra virginiä ollaan myös käytetty monta pulloa. :) Vakikamoja keittiössä! :)

Zucchini kirjoitti...

Minäkin jäin kerrasta koukkuun tuohon Pirkka Parhaat mozzarellaan! Ja Euroshopperin oliiviöljykin hyväksi havaittu :)

Herkulliselta näyttää myös tuo salaatti!

Nelle kirjoitti...

Zucchini: Kokeilin joskus semmoats pirkan parhaat - sushia joka oli pakastimessa. Se ei kyllä toiminut läheskään näin hyvin. Ei se pahaa ollut, mutta jää kauas tästä. Pirkka parhaat oliiviöljykin tuli testattua - ei huonoa missään nimessä mutta minut on niin pilattu tuoreilla italiasta ja espanjasta roudatuilla öljyillä, että jäin kaipaamaan sitä ruohoisuutta joka on tuoreessa hyvässä öljyssä.

Mutta hyvin siitäkin löytyi pippurisuutta ja pehmeitä aromeja, aavistuksen maku jäi rasvaiseksi kun ei ollut sitä leikatun ruohon makua... :) En kyllä edusta minkään sortin virallista tahoa tässä asiassa ja tämä siis vain henk. koht. mielipiteeni :)