lauantai 3. maaliskuuta 2012

Mitä muuta voi tehdä punajuurihummuksesta eli katkarapuleipä

katkarapuleipä
V palasi kotiin työmatkaltaan torstaina ja oli ihan kuitti; tarvittiin nopeaa alkupalaa, sillä mies oli kotiutunut pelkällä aamupalalla. Ja sieltä se keittiön suunnalta sitten pyörähti kuin itsestään; paahtoleipä paahtimeen, päälle punajuurihummusta ja katkoille nopea marinadi. Vielä löysin jostain salaatista yli jäänyttä babypinaattia ja alkupala oli valmis! :)

Tuo punajuurihummus sopii hyvin myös kalan kanssa. Maku on raikas koska siihen silputaan mukaan sipuli ja tähän toiseen annokseeni laitoin ihan ohjeen mukaisesti sitruunaakin. Sipuli ja sitruuna taittavat punajuuren makeutta aina kivasti. Suunnittelin viikolla kun söin jämäperunoitani peruskatkarapujen kanssa lounaaksi, että tässä viikonlopun aikana voisi ideaa viedä vähän pidemmälle ja marinoida perheelle tarjottavat lyttypotut yrttisemmällä kastikkeella (sinappia, timjamia, sitruunaa(kuorta+mehua), öljyä ja ehkä vähän ruohosipuliakin... Ja sitten siihen päälle punajuurihummusta ja kruunuksi jättikatkarapuja, jotka ajattelin paistaa tahmaisiksi semmoisessa chiliä-sitruunaa-hunajaa- tyyppisessä soosissa... Jää nähtäväksi päästäänkö siihen asti. Ajatus ainakin kiehtoo minua tavattomasti :) Ja toisaalta - näin aurinkoinen viikonloppu voi innostaa vaikka mihin! :)

Katkarapuleipä punajuurihummuksella (kahdelle)

2 paahtoleipäsiivua
n. 2-3 dl sulia katkarapuja (oman ahneuden mukaan)
1/2 sitruunan mehu
pieni tupsu lehtipersiljaa
loraus hyvää oliiviöljyä
chilisuolaa
mustaa pippuria
punajuurihummusta
voita tai margariinia (becel oliivi oli ihan ok)


Sulata ja valuta katkaravut. Sekoita sitten katkarapuihin silputtu lehtipersilja, sitruunan mehu sekä oliiviöljy. Rouhi mustaa pippuria myllystä ja rouhaise muutama kierros chilisuolaa. (tai pilko palanen pienestä keltaisesta chilistä mukaan)

Paahda sitten leipäpala per ruokailija ja sipaise siihen voita tai maidottomasti syövät margariinia. Levitä sitten leivälle runsaasti punajuurihummusta, asettele hummuksen päälle kouralline npestyä ja kuivattua pinaattia ja nostele katkarapuseos koko komeuden päälle. Tarjoile heti. :)

Ei kommentteja: