perjantai 4. huhtikuuta 2014

Mansikka-inkivääri-sitrussmoothie


Arvatkaa mitä, pikkumies on ollut kipeänä koko viikon. Ei tosiaan ollut tilattu sellaista näytelmää tälle viikolle. Itselläkin on ollut jotain flunssantynkää ja olo on ollut yhtä voimaton kuin janoisilla huonekasveillani joita olen laiminlyönyt täysin. Olen istunut paijaamassa pikkupotilaan päätä, askarrellut kaikki paperiliimat loppuun ja istuttanut siemeniä pikkumiehen kanssa. Ja siinä samalla olen miettinyt että jotain tarttis teherä kun ei mutsi jaksa; yleiskuntoa pitäisi saada ylös ja jotenkin muutenkin kohennettua vähän kaikkea. Armoton kevätvalo paljastaa väsyneille silmille kuin osoittaen likaiset ikkunat, seinien viertä hiipivät pölypallot ja kaaoksen nurkissa. Jotenkin talvella on vaan niin helppoa kantaa takkaan lisää puita, käpertyä sohvaan ja unohtaa kaikki, mikä jää tulen luoman valokehrän ulkopuolelle. Nyt takan viertä koristaa tuohenpalojen ja puumoskien alue ja valo tunkee suljettujenkin silmäluomien läpi tajuntaan. Voihan kevät.

Olen itsekin miettinyt että meidän pitäisi ottaa smoothiet uudelleen ruokavalioon. Ja vielä siirtyä enemmän sinne vihersmoothieiden suuntaan. Jospa niistä vaikka saisi vähän lisää virtaa ja vastustuskykyä itse kukin. Siksipä huvittikin tavattomasti kun bongasin Hannan blogista Jaakon smoothiekoulun:) Terveelliseen smoothieen voi laittaa muutakin kuin hedelmiä - itse olen ihan newbie vihersmoothieiden kanssa, mutta ehkä niitä kohti tässä vähitellen. Aion seurata Jaakon oppimista ja oppia ehkä jotain samalla. Pöydällä on jo kasa avokadoja joista tuli ihan hyvää samantyyppisen sekoituksen kanssa kuin tämä on, paitsi että käytin pelkkiä karviaisia ja avokadoa ompun tilalla.

Ja joo, eteisessä on uusi Philipsin mehulinko (vielä paketissaan). Se tuli viikolla.  Kyllä, tällä kertaa annoin V:lle paitsi ehkä akusysäyksen pohdinnoillani myöskin luvan klikkailuun. Toivotaan ettei se osoittaudu turhakkeeksi vaan että sillä olisi oikeasti käyttöä. Kahdesta testien voittajasuosikista valitsimme sen tiskarinkestävän mallin, koska niin erinomaista mehua kuin ehkä jokin muu malli tekisi laite jää kaiken kiireen keskellä taatusti käyttämättä jos se on hankala pestä.

Ja tänään mentiin ihan tavallisella blenderillä ja hyvää tuli. Jopa I joka flunssassaan ei ole oikein koko viikolla syönyt juuri muuta kuin vesimelonia joi juoman melkein kokonaan, sillä saihan siihen pinnalle "pölyä" joka on I:n suuri suosikki.

Pieni määrä inkivääriä tekee ihan mahtavan raikkaan fiiliksen juomaan ja mansikoiden lisäksi esimerkiksi karviaiset käyvät juomaan erinomaisesti. Uusi satokausi lähestyy, kannattaa koittaa käyttää kaapeista ja pakastimesta vanhoja pois.

Mansikka-inkivääri-sitrussmoothie (4:lle)

2 appelsiinia kuorittuna
1 luomuomena (voi laittaa kuorineenkin) pilkottuna
1 banaani
n. 1,5-2 dl jäisiä pakastemarjoja - tänään mansikoita mutta karviaiset ovat olleet myös hitti mutta niitä kannattaa ehkä panna sekaisin mansikoiden kanssa
n 1,5 cm pala inkiväärin juurta kuorittuna ja pilkottuna
1-2 dl tuoremehua (meillä meni verigreippiä ja omenaa purkinjämä)


Laita kaikki aineet blenderiin ja surista. Kaada laseihin ja korista siitepölyllä.

4 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Jee!

Mehulinko on paras! Myös Jaakko on oppinut käyttämään sitä vaikka yhä aina välillä salaa ostaa kaupasta mehua - on kyllä myöntänyt makueron olevan huima :)

Ensi viikolla luvassa on muuten vähän detoksimpi smoothie, sellainen krapulapäivän homma - joka toimii kyllä ilman krapulaakin kun haluaa vähän raikastaa olemustaan ja häätää paholaisia elimistöstä!

(ps. oon käskenyt Jaakon vastata sun kommenttiin, ollaan kärsivällisiä ;))

Jael kirjoitti...

Parantumisiin! Vihersmoothiet on kyllä hyviä kun laittaa sekaan hedelmiä,olen sellaisia juonut jo lähes 6 vuotta. Ja vaihtoehtoja smoothieihin on vaikka millä mitalla:)

Rooibos kirjoitti...

Paranemista sinne! Minun tämän päivän smoothiessani oli verigreippi, punaherukoita, vähän puolukkaa, inkivääriä ja vähän varsiselleriä. Ihanan pinkki juoma tuli :).

Nelle kirjoitti...

Hanna: No, menee varmaan tovi ennenkuin opin kaikki niksit :) Näin kesän kynnyksellä en kuitenkaan meinaa malttaa odottaa ensimmäisiä tuoreista marjoista ja hedelmistä tehtyjä sekoituksia. Nuo kaupan mehut (etenkin paremmat) on ihan järkyn hintaisia nykyisin, esim. yli 4 euroa litrasta tuorepuristettua appelsiinimehua on vaan liikaa. Ei se niin hyvää ole. Ja detox hmm, vappukin lähestyy... ;)

Ei se mies käskien vastaa... ;) Vaikka näkyi jo vastanneen. Kaikella on aikansa ;)

Jael: joo, uskon että sun blogista löytyisi myös hauskoja ideoita:) Pitää käydä kylässä googlella! :)

Rooibos: Mmmm, kuulostaa hyvälle, tosin luulen että I ja A saattaisivat todeta" Kiitos, ei ole enää nälkä!" ;)