perjantai 21. maaliskuuta 2014

Kurkku sour ja tyttöjen reissulla kaupungin yössä...:)

drinkki, gin, kurkku


Ravintoloita on moneen lähtöön. On ravintoloita joihin lähtee mielellään brunssille, on ravintoloita jonne suunnataan kokemaan jotain poikkeuksellista ja ravintoloita joihin lähdetään viettämään mutkatonta naisten iltaa parhaan ystävän tai parin kanssa. Silloin nautitaan kun joku muu palvelee ja kantaa pöytään virkistäviä drinkkejä, herkulisia pikkupurtavia ja mutkatonta, mutta luonteikasta ruokaa.

krog madame
Kurkku sour ja ginger martini - ihan mahtavia drinkkejä joita jään kaipauksella muistelemaan.

Sellaisen paikan ei tarvitse olla michelinmesta, siellä ei tarvitse olla tyylikkäintä ja ilmavinta Kenzon sisustusta ja muutenkin toimiva on päivän sana. Sen sijaan siellä pitää olla ystävällinen palvelu, mukavat tuolit, sopivan hämärää, hilpeä tunnelma ja tilaa istua vähän sivummallakin jos haluaa porista koko puolen vuoden kuulumiset asiaankuuluvalla pieteetillä. Me päädyimme juuri sellaiseen paikkaan kun menimme Krog Madameen.

Krog Madamen tapakset ovat ehdottomasti maistamisen arvoisia - illan paras annos oli lammaskroketti oikealla. 

Me emme juurikaan suunnitelleet iltaa etukäteen- tai se tehtiin siinä oosterin pöydässä yksin äärellä. Niinpä Madamekin päätyi ravintolavalinnaksi vähän sattumalta ja yllättäen. Ja säkää kävi siinäkin, että vielä mahduimmekin pieneen rakoseen seurueiden välissä perjantaina, ilman pöytävarausta.

Eikä sellaiselle reissulle titetenkään oteta mukaan kameraa, koska matkanhan on tarkoitus jatkua ja ehkä vielä senkin jälkeen jatkua ja jos lasikenkiä ei rikota - jatkua vielä senkin jälkeen kunnes modernin yhteiskunnan kurpitsakärryn vähemmän yllätyksellinen versio, taksi, vie kotiin. Ja sanoihan joku huippukokkikin että on ihan väärin mennä ravintolaan kuvaamaan - sillä se pilaa nautinnon.  Täytyyhän sitä nyt ihan senkin takia kokeilla miltä-se-oikein-tuntuu olla ihan-ilman-kameraa matkassa!

Ja sitten kun syömään päästään alkaa välittömästi kuitenkin kaduttaa, ettei edes sitä pientä pokkaria tullut mukaan. Sillä kaikki näyttääkin jo tosi hyvältä! Ja sitten kaivetaan se puhelimen kamera esiin kun yllätytään niin täysin siitä, miten toimiva konsepti tämä lopulta juuri tähän tilanteeseen oli. Voisihan siitä nyt ainakin mainita ohimennen blogissa, eikö? Sillä voisihan tätäkin vähän kehua; viineineen, kaikkine ruokineen  (4 tapasta ja 2 pääruokaa) ja drinkkeineen koko ilta kustansi 135e kahdelta.

My kind of drink menu! 


Ja paitsi noita ihania drinkkejä, myös tuota lammaskrokettia on varmaan pakko yrittää tehdä itsekin - niin hyviä ne olivat.

Ja vaikkei tästä tullut yhtä hyvää kuin autenttisesta, ihan ok silti. :) Itse keitetty sokerisiirappi olisi parempi vaihtoehto kuin itse keitetty omppumehu ja bittersseistäkin oli vain angostura bitterssiä. Mutta näillä mentiin viime viikonloppuna - ehkä tämä tarkoittaa että sinne Madameen pitää joskus mennä uudelleenkin, naisissa.

Kurkku sour (kolmelle riitti tästä)

1 valkuainen
4x4 cl Hendricks gin
6 cl itse keitettyä omenamehutiivistettä (tai sokerisiirappia maun mukaan)
6 cl limen mehua
3-4 ravistusta angostura bittersiä
3 kurkun kuorisiivua
3-4 siivua kurkkua
jäitä

Vedä kurkusta koko mitalta kuoren siivu juustohöylällä tai amerikkatyyppisellä peelerillä. Kiepauta kurkku lasiin koristeeksi ja leikkaa jäljelle jääneestä kurkusta muutama palanen shakeriin.

Täytä lasi jäillä ja mittaa muut aineet shakeriin muutaman jääpalan kanssa. Sekoita sitten rivakasti ravistelemalla ja maista sokerit ja hapot ja tuunaa tarvittaessa - tasaa sitten juoma laseihin ja nauti pois.

2 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

Ilta tyttöjen kanssa ulkona...luksusta! Hienoa että löysitte toimivan paikan.

Nelle kirjoitti...

Merituuli; yllättävän toimivan! myös se limettinen jättikatkapata jonka söin oli tosi hyvä, simpukoissa oli ehkä liikaa suolaa. Ja sitten mentiin vielä kolmeen luuhun drinkeille. Mutta melkein hävisi tälle kumminkin :)