perjantai 11. maaliskuuta 2011

Mustikka-valkosuklaakierrepullat eli vinkki viikonlopulle

mustikkainen valkosuklaapulla

Tämä on tämmöinen pieni vinkki viikonloppua varten, jos joku innostuisi vaikka leipomaan :) Minuun nimittäin iski viikolla ihan vastustamaton halu leipoa korvapuusteja. Niinpä pyöräytin sellaisen tavallisen puolen litran pullataikinan. Kun puolet taikinasta oli jo leivottu kohoileviksi korvapuusteiksi aloin miettimään mitä haluaisin tehdä lopusta taikinasta?

Ja kun oli vähän ideaköyhä olo, aloin mietiskellä niitä pullia, mitä aina ennen on tullut tehtyä. Ja siinä miettiessäni päädyin ajatukseen, että meidän isähän tykkää mantelipullista. Niissä pullataikina kaulitaan levyksi kuten korvapuusteissa ja siihen sivellään ohuelti voita. Sitten voin päälle ripotetaan sokeria ja mantelirouhetta, taikina kääräistään rullalle ja leikellään vuokiin. Mantelirouhettakin oli useampi vajaa pussukka, joten ajattelin paremman idean puutteessa turvautua vanhaan ja hyväksi havaittuun... Mutta kuinkas sitten kävikään? :)

mustikka-manteli-valkosuklaapullaValkosuklaata voi laittaa enemmänkin jos sitä a) on ja b) teillä tykätään siitä :) Minulla oli vaan se puoliska pienestä levystä...

Olin jo edennyt mantelipullien kanssa "käärimisvaiheeseen" kun muistin, että kuivatavaralaatikossa oli vilahtanut valkosuklaalevyn loppu. Mitäs jos rullaan rouhisi sen suklaan ja tomauttaisi sekaan vielä vähän mustikkajauhetta... :) Minulla oli vielä sitä Biokian tuotenäytteenä tullutta mustikkajauhettakin ihan avaamaton pussi, joten tuumasta toimeen.

Näistä tuli tosi ihania. Manteli, rikas valkosuklaa ja aromaattinen mustikka - no eihän se voi olla pahaa. Ja jos haluaa oikein tunettaa ja viimeistellä ulkonäön, niin kätevä emäntähän pyöräyttää näihin päälle vielä siitä samasta mustikkajauhosta, tomusokerista ja tilkasta sitruunamehua sellaisen herkän liilan kuorrutteen. :) Ei sekään varmaan pahenna lopputulosta. Ja jos leipoo lasten kanssa, niin pikku prinsessojen kuninkaallisiin pulliinhan voisi vielä laittaa koristeeksi muutaman hopeisen sokerihelmen...

Elikkäs: jos leivotte viikonloppuna ja kaapissa on sitä aamupalajogurttiin laitettavaa mustikkajauhetta niin kokeilkaapa sitä vähän herkkuluontoisempaan yhteyteen. Manteli ja mustikkajauhe yhdessä valkosuklaan kanssa osoittautui olevan Aikas jees. :) Sitäpaitsi - mustikka jauheena ei valu pullan sisältä ympäriinsä ja sotke joka paikkaa.

p.s. sen verran tuosta Biokian mustikkajauheesta, että minusta maku on raikkaampi ja jotenkin tuoreempi kuin siinä Greenfinnin vastaavassa jota olen itse ostanut - toki hintaakin on Biokialla enemmän per kilo...

4 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Ihanat pullat! Pitää laittaa mieleen tuo mustikkajauhe jossa on makua,sillä viimeksi ostamassani jauhessa ei ollut makua lainkaan..

Tintsu kirjoitti...

Voihan NAM, ei voi muuta sanoa! : )))

Nelle kirjoitti...

Yaelian: Olen nyt ripotellut jauhetta mös jogurtin ja ruispuuron päälle ja tuo oli tosiaan minusta tosi hyvin mustikalle maistuvaa jauhetta.

Tintsu: ne tosiaan olivat hyviä, kaikki kierrepullat on jo syöty - jopa pakkasesta:)

Juttelin yhden tutun kanssa, että js mustikkajauhetta ei ole saatavilla, niin tietysti voi kokeilla survoa mustikoita ja sekoittaa survokseen perunajauhoa. Siitä tulee sottaisempaa, mutta varmaan myös ihan hyvää.

Kati kirjoitti...

Vihdoin sain hankittua tuorehiivaa ja pääsin koklaamaan tätä reseptiä, vähän muunneltuna tosin. En saanut mistään mustikkajauhetta, joten kokeilen kuivattuja mustikoita, jotka ovat muuten niin hyviä, että koko pussi olisi voinut mennä parempiin suihin.