maanantai 1. kesäkuuta 2009

Ryytimaan kevät - kasvun aikaNyt siellä kasvaa juttuja. Minitomaatti kukkii, viininsuolaheinä vihertää ja kaikkialta pukkaa pieniä taimia.Olen kylvänyt juttuja jo sinne ja tänne, myös ilman aitauksia. Korianterit näyttävät innokkailta ja kurkkuyrttikin on hyvässä vauhdissa. Krassia kasvaa toisaalla ja minttu on löytänyt uuden kodin ja näyttää erittäin terhakalta. Lipstikka on jo lähinnä valtava.Istuttamani pavut eivät osoita itämisen merkkiä ja pensastomaatin taimet ovat kadonneet jonnekin edes kuolleita lehtiä jättämättä, muttei hätää - kotona on vielä muutama koulutettu ja vahvempi yksilö. Kokeilen laittaa vielä ne penkkiin kunhan ehdin.Ruohosipulia kasvaa villinä joka paikassa. Kesä tulee.

2 kommenttia:

Hyppysellinen kirjoitti...

ihanaa! en ollut ajatellutkaan että suolaheinää voi kasvattaakin.

meillä kasvaa salaatit, tillit ja muut jo korkeina. kyllä kai kun tökkää kaupan ruukut maahan :D.

Nelle kirjoitti...

tuo viininuolaheinä on kyllä ihan taimitarhalöytö :) Kai se on jalostetumpi yksilö ja käyttötarkoitus on kai lähinnä salaatteihin - mihin voi myös käyttää tavallista suolaheinää.

Mulla on ollut tapana kylvää jotain siemenestä ja sitten tökätä loput kaupan korianterista ja rosmariinista sinne penkkiin myös kasvamaan. Että sellaista sekamelskaahan se vähän on. Nyt on ollut niin kiireinen kevät, ettei ole ehtinyt paneutua oikein kunnolla taimien kasvatteluun. Kesä kasvattaa mitä kasvattaa :)