keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

Saisiko olla mustikkamargaritaa?


Ameriikan reissulla törmäsimme tähän drinkkiin suunnistaessamme nenän osoittamana ensin katsomaan Fantasticks! (kun saimme liput tkts:stä vielä neljän aikaan iltapäivällä ja ilman jonotusta, ihme!) ja sitten syömään vähän fiinimpään meksikolaiseen ravintolaan. Siellä guacamoletkin tehtiin kai pöydässä (vaikkemme niitä sitten lopulta tilanneetkaan, sekopäitä kun olemme);)

Ehkä raportoin siitä enemmän joskus vielä kun tulee hyvä nostalgiahetki, mutta otetaan nyt tärkeimmät ensin. Kokeilimme siellä alkudrinkkinä talon omia signature margaritoja ja tätä kyseistä drinkkiä on nyt tehty pariinkin otteeseen ja hyvää on! Luulen että tämä kyllä kilpailee "kesän uusi suosikkidrinkki" -osastolla aika tiukasti.

En jaksa enää muistaa mitä Tequilaa ko. ravintola drinkkiin käytti ja mustikatkin olivat pensasmustikoita. Mutta ei ole haitannut yhtään (kotomaisissa kun on enempi makua). Koska mustikoita vielä odotellaan ilmestyväksi, olemme tehneet tätä pakastemustikoista. Kotimaiset tuoreet ovat tähän drinkkiin varmasti Ihania kun niitä alkaa ilmestyä toreille.Drinkin suhteita voi muutella vähän maun mukaan, mutta tässä määrät suurinpiirtein niin, kun me olemme tykänneet. Tequila saa kyllä maistua drinkistä jonkin verran ja tämä on lähempänä oikeaa margaritaa kuin mansikkaista ystäväänsä. Jos pidät kuivista drinkeistä, pidät todennäköisesti tästä. Hibiskuksen lehdet ostin joskus virosta ja olen käyttänyt niitä aiemmin omiin teesekoituksiin. Tähän ne kuitenkin sopivat mielestäni kaikista parhaiten ;)


Mustikkamargarita (1 annos)

2 cl tequilaa (olen käyttänyt Herradura reposadoa - mutta muukin käy)
n. 4 cl omenamehua
2-3 rkl mustikoita tai pensasmustikoita, murskaa niitä vähän (etenkin tuoreita)
n. 3 hibiskuksen kukan lehteä
½ limen mehu ja muutama suikale kuorta
suolaa lasin reunukseen (jos tykkää)
jäitä

Laita hibiskuksen kukan lehdet vähän likoamaan omenamehuun (esim. 10 min ennen). Niistä lähtee hieman karvasta (bitter) makua drinkkiin joka sopii siihen hyvin. Lisäksi lehdet ovat kauniita.Jos haluat laseihin suolareunuksen, kostuta hieman lasin reunaa ja pyöritä lasia sen jälkeen suu alaspäin lautasella, jossa on ohut kerros suolaa. En itse jaksanut nykertää vaan ripsautin drinkin päälle vaan vähän suolaa. Laita halutessasi preparoidut lasit hetkeksi pakkaseen tai jääkaappiin.

Annostele jokaiseen lasiin mustikoita n. 2-3 rkl maun mukaan. Etenkin jos käytät tuoreita, riko niitä vähän. Sekoita kaikki loput drinkkiaineet keskenään; omenamehu ja hibiskukset, tequila, lime ja limen kuori.

Kaada juoma laseihin ja lisää lasiin jäämurskaa tai jäänpaloja. Nautiskele auringossa tai sateessa. Optimistisesti uskon kuitenkin, että aurinko edes vähän pilkahtaa juhannuksena.

8 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Oi! Onpa ihanan kesäinen drinksu. Mansikkainen ystävänsä minulle maistuu varsin hyvin ja epäilemättä maistuisi tämä mustikkainenkin versio. Taidan pistää testiin parin viikon päästä, kun täytyy taas pitää juhlat että olisi jotakin hauskaakin siinä, että taas vanhenee vuodella :)

Nelle kirjoitti...

Ollaan kyllä tykätty tästä kovin... tuoreita mustikoita vielä odottelen vesi kielellä. Niissä on niin herkkä ja pehmeä maku... :)

Merituuli kirjoitti...

Kuulostaapa mielenkiintoiselle. Pastis on innostunut lähiaikoina drinksuista, joten hän varmaan mielellään sekoittelisi tällaisia. milläs vois korvata hibiskukset tai löytääkö niitä mistä Suomesta?

annamanna kirjoitti...

No mutta, ihana! Eikä sokeria! Kiitoksia tästä!

aleksi kirjoitti...

sais olla, kiitos

Nelle kirjoitti...

hyppysellinen: saattaapa noita jostain hyvin varustetusta liikkeestä löytyä. Jos niitä ei ole, voisi sekaan kokeilla ehkä pienen lorauksen makeuttamatonta puolukka- tai karpalomehua. Ei se ihan sama varmaan ole, mutta hapanta kuitenkin.

annamanna ja aleksi: nyt vaan drinkkitarpeita juhannukseksi kasaamaan :)

Nelle kirjoitti...

... tai korjaan vielä itseäni.Jos hibiskuksia ei nyt satu olemaan kaapissa melkein kannattaisi kokeilla omenamehun korvaamista kokonaan tai osittain karpalomehulla. Voisi toimia?

Haarukka kirjoitti...

Ihana ohje! Pitääpä laittaa lomalaukkuun :)