sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

Kurkkukuppeja kalatäytteellä hellepäivän alkupalaksi


Näin kuumilla hellesäillä maistuvat hyvin ihanat ja raikkaat tuorekurkut. Viikonloppuna päädyin hieman yllättäen suunnittelemaan illallista kuudelle. Pää oli helteestä ja kenties viime viikon sairastelusta vielä ihan tyhjänä. Niinpä sitten käytin sumeilematta hyväkseni toisten keksimiä ideoita ja mikäs oli käyttäessä kun tarjolla oli niitä parempia ideoita ja Salon Citymarket myi meille tuoreita avomaankurkkuja! :)

Viime viikolla bongasin Ripauksia ja veitsenkärjellisiä - blogista kurkkukuppien idean. Nettiä ei mökillä ollut vieläkään - kiitos vaan palveluntarjoajalle joka on yli 2kk yrittänyt provisioida päätelaitetta verkkoon - turhaan... Ei voi ymmärtää miten se voi kestää niin kauan. Referenssin puuttuessa siis ei kun soveltamaan täytteen kanssa. Tein kuppeihin raitoja kuorimaveitsellä ja koversin ne tyhjäksi teelusikalla. Kurkkujen sisälmyksen säilöin myöhempiä, salaperäisiä tarkoitusperiä varten...

Se, mitä muistin tuosta hauskan oloisesta ohjeesta, että basilikaa oli yhdistetty johonkin toiseen yrttiin. Tunnen ihmisiä, jotka ovat vakaasti sitä mieltä, että basilikaa ei pidä sekoittaman mihinkään. Silti tässä sitruunabasilika ja kirveli mukavasti täydensivät toisiaan ja maku yhdistyi kurkkuun kivasti. Erittäin kesäinen, kepeä ja helppo kalapala. Kannattaa kokeilla!Kurkkukupit alkupalaksi (n. 6:lle)

5 avomaankurkkua

täyte:

1dl majoneesia

½ dl smetanaa

80g tonnikalaa

1rkl sitruunabasilikaa silppuna

0.5 rkl kirveliä silppuna


Kuori kurkkuihin raidat kuorimaveitsellä. sitten pilko kurkut n. 4-5 osaan ja koverra kiekot kupeiksi. Tee majoneesia joko itse kuten minä tai käytä valmista. Sekoita majoneesiin kaikki täyteainekset ja täytä kurkkukupit teelusikalla täytettä lisäillen. Voit nostaa kurkut jääkaappiin odottelemaan muita sifonian osia ja tarjota ennen illallista pienenä alkusoittona hellepäivän kääntyessä iltaa kohti ja iltakasteen irrottaessa tuoksuja koivuista ja juuri tehdyistä vihdoista.


p.s. tonnikalaa voi laittaa enemmänkin suhteessa muihin aineisiin, mutta näin tulos oli kermainen ja raikas.

2 kommenttia:

pinea kirjoitti...

Hei, olipa hauska että kokeilit näitä! Kuorimaveitsellä raidoista tulee selvästikin tasaiset ja kauniit. Ja täytteitä voi muokata oman maun mukaan - basilika ja kirveli kuulostaa hyvältä yhdistelmältä!

Nelle kirjoitti...

Kiitos kivasta ideasta. Noita tuosa tehdessäni mietin kaikkia muitakin hedelmiä ja vihanneksia joita voii kesäkuumilla täyttää. Mukavan raikas suupala kieltämättä eikä ollut liian vaikea toteuttaa ;)