keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

Tehkää nyt hyvät ihmiset cole slaw'ta itse! :)

Cole slaw
Monelle Amerikkalainen cole slaw -salaatti on ehkä tuttu ravintolasta tai kaupan valmisruokahyllystä. En ollut itsekään tullut ajatelleeksi tämän salaatin tekemistä ennenkuin keväällä, kun ystäväni M kertasi ettei siihen tarvita kuin kaalia, porkkanaa ja majoneesia sekä hieman etikkaa.

Ette usko miten monta kertaa olen tehnyt sen jälkeen cole slawta. Se on niin naurettavan helppoakin. Jos teet majoneesin itse ja käytät salaattiin nyt parhaimmillaan olevia varhaiskaaleja ja nuoria porkkanoita - maku on taivaallinen. Ihan muuta kuin kaupassa.

Minulla oli jääkaapissa istumassa majoneesin jämä, jonka olin maustanut mustapippurilla, suolalla, valkosipulilla ja timjamilla. Pilkoin aamulla puolet pienestä varhaiskaalista kulhoon, lisäsin pari ruokalusikallista vaaleaa balsamicoa ja kaadoin loput majoneesit kaalin selkään. En edes ehtinyt raastaa porkkanaa sekaan kun piti jo juosta töiden perään. Nyt illalla kun tulin töistä rättiväsyneenä söin majoneesista kaalia suoraan jääkaapista. Ihan taivas. Lopun sekaan raastan niitä ihania kevätporkkanoita ja siitä tulee huominen lounas. Jees. Kyllä kannattaa.


Cole slaw -salaatti (n. 2-3:lle lisäkkeeksi)

n. 300-350g varhaiskaalia ohuina suikaleina
2-3 porkkanaa karkeana raasteena
2 rkl vaaleaa viinietikkaa tai vaaleaa balsamicoa
n. 2 dl majoneesia (kannattaa tehdä itse, voit maustaa valkosipulilla ja timjamilla jos haluat - oli nannaa)

Sekoita kaikki aineet keskenään ja jätä tekeytymään jääkaappiin noin 6h tai yön yli. Tarjoa vaikka kebakoiden lisäkkeenä.

9 kommenttia:

Virpi P. kirjoitti...

Cole slaw on yksin minunkin suosikkejani, joskaan en ole viitsinyt vatkata majoneesia itse. Kaupan kevytmajoneesi on saanut kelvata: sittenkin ihan älyttömän hyvää!

Nelle kirjoitti...

Mä aina unohdin ostaa majoneesia aikoinaan ja sitten opettelin tekemän sitä itse - öljyä ja kananmunia mulla nyt yleensä on kotona satunniasta majoneesihimoa ajatellen :)

Tässä tapauksessa harvasta päästä ei kuitenkaan kärsi koko täti - tuleehan se halvemmaksikin ja roskaa tulee vähemmän! :) Mutta kevytmajoneesia näistä mun majoista ei saa tekemälläkään ;)

Jael kirjoitti...

Cole slaw on aina ollut mun herkkusalaattien listalla ja mä en ainakaan ole ikinä ostanut valmista sellaista.Iloista Juhannusta Nelle!

Unknown kirjoitti...

Samaa mieltä, että cole slaw on todella herkkua. Teen mayon aina itse, koska kaupan vegeversiot on vähän yäkkiä.

heli kirjoitti...

Tätähän täytyy käskystä kokeilla :)

Siskoille tunnustusta blogissani :)

Heli kirjoitti...

Niin innoissani kävin, että unohdin osoitteen...

Nelle kirjoitti...

kauhea flunsa jyllää täällä. Laitan tässä josain välisä juhannuksen leipäkokeilut tänne kunhan tokeennun sen verran että pysyn hereillä pidempään kuin vartin. Siihen asti sohva, vettä ja jogurttia.

nemo kirjoitti...

Minä teen silloin tällöin coleslaw'ta. Käytän majoneesin lisäksi partaäijää ja piparjuurta. Ohjeet on monet tähän herkkuun.

Anonyymi kirjoitti...

Sitä kaalia voi hiukan mätkiä puunuijalla ensin, mehustuu vähän paremmin.