tiistai 2. kesäkuuta 2009

Halloumia mintulla ja vihreällä kardemummalla

vihreää kardemummaa
Tästä tuli viikonlopun ruokahitti. Eipä se paljon muuta mainosta kaipaa. Yksinkertaista ja poskettoman hyvää.

Idea lisätä vihreää kardemummaa halloumin sekaan on jäänyt mukaan jostain, muttei voi muistaa mistä. Nyt kuitenkin kävin terrorisoimassa myös terhakkaana ponnistavaa minttupuskaa ja tälläinen siitä syntyi.

hunajaa, minttua ja kardemummaa

Hunajalla, mintulla ja kardemummalla maustetut halloumit (4-6:lle)

2-3 pakettia halloumijuustoa
n. 0,5 dl oliiviöljyä
n. kolme -neljä vartta minttua
kolme ruokalusikallista vihreitä kardemummia
1,5 rkl juoksevaa hunajaa

Sekoita öljy ja hunaja kulhossa. Laita sekaan mintun lehdet.

Kuori vihreät kardemummat paloistaan ja laita ne morteliin. Kuori lähtee helpommin, kun rikot palkoja ensin vähän morttelissa ja sitten ravistelet ja riivit siemenet mortteliin. Murskaa kardemummaa hieman ja kaada mukaan hunaja-öljyseokseen.



Huuhtele halloumit juoksevassa vedessä jos tykkäät että ovat liian suolaisia. Viipaloi halloumit paksuhkoiksi siivuiksi ja kääntele halloumia kunnes se on marinadissa joka puolelta.




Laita halloumit syrjään maustumaan ainakin tunniksi. Saattoivat olla meillä pidempäänkin odottelemassa ilta-auringon säteitä.



Sen jälkeen grillaa halloumiin kauniit raidat ja tarjoa raikkaan salaatin kanssa tai osana mixed grilliä.

5 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Marinadi vaikuttaa herkulliselta. Voisin kokeilla tofulle.

Nelle kirjoitti...

Okriina voisi tuo käydäkin, kerro sitten miten sopi :) Olen tofua vähemmän laittanut - joskus tein niistä kuivatuista soijajutuista ruokaa mutta tuore tofu jäi vähemmälle.

eskimo kirjoitti...

Mistä tuota vihreää kardemummaa saa? Voiko korvata jollain muulla?

Nelle kirjoitti...

Reija: pahoittelut että vastaus vähän kesti, vihreää kardemummaa myydään hyvinvarustelluissa ruokakaupoissa semmoisissa isoissa Meiran pöntöissä - ainakin isoissa cittareissa, varmasti ruohonjuuressa ja punnitse et säästä kaupoista löytyy pienemmissä erissä.

Nelle kirjoitti...

Reija: voit varmasti kokeilla myös jeeraa tai korianterinsiemeniä. Joskus taisin tomauttaa tavallistakin hienoksi jauhettua kardemummmaa mökillä :)