torstai 4. joulukuuta 2014

Kylä ja Peroban brunssi sekä pari pikaruokamestaa eli löytöjä kohteesta Espoo

 
Olen aina välillä raportoinut näistä Espoon ravintolaelämän toivonkipinöistä kun niitä on vastaan tullut. Kuluneen syksyn aikana muutama ravitsemusalan toimija on tullut pantua merkille ja koeponnistettua joten jos tässä jouluhössötyksen keskellä kaipaatte jonkun muun tekemää OK laatuista ruokaa pöytäänne niin tässä pari Espoon skenen vinkkiä.

Ensinnäkin "pikaruokarintamalla" Selloon on tullut Fuku. Se ei paljon esittelyä kaipaa; buffassa monenmonta sushia ja lämpimässä pöydässä omia suosikkejani ovat tempurabataatit, mustekalarenkaat (joita tosin on tempurassa harvakseltaan) ja uppopaistettu sushi. Valokoimaa on paljon enemmän kuin Hanko sushissa ja vaikka laatu vähän vaihtelee niin kun Fukussa maksan lounalla meistä 13,50 + 6e alimittaisesta buffaajasta (3v), niin se jää jopa piirun verran alle sen 22 euron joka meillä Hanko sushissa kuluu yhteisellä "vapaapäivälounaallamme kun herkuttelemme kalalla" :). Hanko sushihan on annosravintola ja Fuku taas buffatyyppinen joten sinänsä vertailu ei nyt ole ihan yhteismitallinen, mutta sushien lisäksi tarjolla Fukussa on myös tempuroita, uppopaistettua possua, misokeittoa, salaattia ja hedelmiä ja erilaisia kastikkeita riisille. Kätevä setti lapsen kanssa etenkin jos on iso nälkä sillä taatusti krantumpikin lapsi löytää jotain maistuvaa. Nigirilaatuja on toki Fukussa vähemmän ja katkarapunigireitä ei ole ollut koskaan mutta hyvä käytännön vaihtoehto kyllä nälkäisen lapsen kanssa.

Flunssaisten pelastus; takeaway lounas joka maituu hyvälle.
Kun jenkkileffoissa ostetaan kiinalaista mukaan, se ostetaan pieniin, hieman leveneviin laatikoihin. Suomessa moista en ole nähnyt ennenkuin Kung Food Panda ilmestyi Sellon Food courtiin. Tosi kiva ja näppärä setti; muutama erilainen lisuke ja pääruokakastike joista voit rakentaa itsellesi mieluisen pahviboxin. Tähän mennessä maistettuna tuttu ja turvallinen teriyaki - kana ja kivasti mausteisempi pippurihärkä jotka molemmat olivat hyviä.

Lihaa tulee annokseen niin paljon että ainakin minulle yksi boksi on taatusti tarpeeksi.

Seuraavana kokeiltavien listalla ainakin chilikana! Eniten tykkään siitä, että kastikkeissa on makua ja luonnetta keskimääräistä kinkkiä enemmän, mutta kiva on sekin kun ruoka on pahviboxissa niin sen voi vaikka mikrottaa jos se ehti vähän jäähtyä koti/työmatkalla. Jotakuta voi haitata lisukkeen ja kastikkeen sekoittaminen, mutta minua ei niinkään. Näitä saisi olla enemmänkin - vaikka muutaman mäkkärin kaltaisina iltaan asti palvelevina drive -in mestoinakin!

Ja jos vielä jotain saisi toivoa niin haluaisin nähdä menulla joskus hunajaisen tahmeita, tulisia jättikatkarapuja ja kokojyväriisiä... Ameikkamuistot+++.

Japanilaisesta keittiöstä on vielä mainittava myös Ainoaan ilmestynyt Sumo - jonka bentobox on ihan ok diili ja ala carte on tosi laadukasta kamaa, joskaan Sumo ei ole tyylilajinsa halvimpia paikkoja. Omia suosikkejani ovat se upea inkiväärinen munakoiso ja sellainen ihana, pankossa paneroitu tappavan kuumana tarjoiltava vaalea kala joka ihan sulaa suuhun. Ebi-furai on tosi hyvää myös. 

Ja jos brunssille halajaa, niin Leppävaaran Perobassa on hyvä hinta-laatusuhteinen brunssi viikonloppuisin ja huhu kertoo että lounas toimii myös. Tarjolla oli runsaasti kaikkea; pääosin ihan hyvin tehtyä ja tuoretta ja määrä ei ollut niin valtava että melkein kaikkea jaksoi maistaa.

Semmoinen haaste tosin Perobassa on, että sinne ei ole mitenkään helppoa osata:) Katujärjestelyt ovat muuttuneet niin, että ennen kehä ykkösen vieressä seisonut vanha puutalo onkin nyt keskellä umpikujiin päättyvää katuviidakkoa ja allekirjoittanut pesueineen ajoi parikin kertaa harhaan sinä syksyisen myrskyisenä sunnuntaiaamuna kun brunssille halajimme. Sitkeys kuitenkin palkittiin ja pääsimme perille.

Tuoretta ja simppeliä mutta maistuvaa. Kalasalaatti olisi kyllä hyötynyt itse keitetyistä perunoista ja kapriksista ;)

Ja jos brunssissa oli jotain erinomaista niin pisteet tuoreudesta ja homman toimivuudesta! Maut olivat tosin aika perusvarmaa settiä mutta hyvin maistui ja lapsiperheet näyttivät löytäneet paikan, sillä 3 euroa 2-6 vuotiaalta ei ole paha hinta. Myöskään koska mauissa ei ollut mitään "kummaa", lapsille näytti maistuvan.

Ihan kun äidin tekemää kakkua ja kotimaisia juustoja. Lisäksi kahvia ja kaunis vanha talo.

Oikeastaan Peroba ja Tapiolaan ilmestynyt ravintola Kylä antavat minulle perheravintoloiden kaipaajana toivoa siitä, että jotain kelvollista näyttää nousevan Espooseenkin! Kävimme nimittäin syntymäpäivälounaallani Tapiolassa viime viikonloppuna ja voisinpa käydä Kylässä uudelleenkin kyläilemässä.

Joulutori Tapiolassa oli auki jo viime sunnuntaina

Tapiontorilla ja muistaakseni ravintola Tapiontorin paikalle alkuvuodesta noussut Kylä on idealtaan leikkisä, moderni ja jossain määrin selvästi kunnianhimoinenkin pieni ravintola. Ja mikä parasta, se on AUKI myös sunnuntaisin! Kyllä, myös myöhäiseen lounasaikaan! Juuri tämäntyyppistä pientä ja viihtyisää paikkaa olen Espooseen kaipaillut. Me söimme sunnuntaina vain alkupalan ja pääruuan vakiolistalta, mutta katselin että selvästi illallishenkisempi joulumenu olisi varmasti kokeilemisen arvoinen.

Jos Perobaan oli haastavaa mennä, niin vähän samaa se on Tapiolankin kanssa, kun koko keskus on tietyön, metrotyön ja yleisen myllerryksen vallassa. JOS kuitenkin osut Ainoan parkkihalliin, sieltä ei ole kovin pitkä matka kävellä Tapiontorille. Matkalla on myös I:n rakastama pyöräpuisto, jossa on pakko pysähtyä aina kun Tapiolassa käymme.

Ihanan rapeita juuressipsejä ja herkullista klassikkoruokaa. 

Mutta kun auto oli saatu parkkiin, ravintola auennut ja glögi juotu, pääsimme varsinaiseen asiaan. Alkupalat olivat oikeinkin erinomaisia; Minä söin pienen vorschmackin, jossa oli herkullista hautunutta sitä itseään, suolakurkkua, pinkkiä smetanavaahtoa ja ihanan rapsakoita juuressipsejä. Juuri sitä mitä toivoinkin saavani. Ten points!

Kauden juurekset ovat nyt hyviä; lisäksi tuoreita pähkinöitä ja Peltola blue. 

Myös V:n alkuruoka "juureksia" oli oikein onnistunut; punajuuri oli raikasta, tuoretta ja hyvää, peltola blue sopi juuressipsien ja pähkinöiden makuihin ihan nappiin. Jälleen minusta juuri sellaista konstailematonta, hyvää ja laadukasta ruokaa, jota pienessä perheravintolassa haluankin tilata.

I:n risotto oli ehkä vähän turhan irtonaista, lapsibonuksena näemmä tomaattia ja kurkkua jota ei omassa annoksessani ollut.

Pääruoka oli ihan perushyvää, mutta jotenkin se olisi kaivannut vähän sitä samaa rakkautta viimeistelyn suhteen mitä alkupaloissa näkyi.

Pääruuaksi minä ja I tilasimme ankkaa, V taas isomman Vorschmack - annoksen. Jos nyt jotain sanottavaa jäi hampaankoloon, niin se voisi ehkä olla se tosiasia, että I:n risotto joka pyydettiin ja saapui samaan aikaan alkupalojemme kanssa, ei ollut niin kermaista kuin myöhemmin saapunut oma annokseni. Ankka oli kyllä herkullista ja risottokin ihan hyvänmakuista. Itse olisin ehkä halunnut tarjota ankan lisukkeeksi jossain kulmassa lusikallisen kirsikka/mustikka/mustaherukkahilloa ja jonkin rapsakan elementin. Ehkäpä hillon olisi voinut tuoda myös purkissa pöytään ja ankan nahka olisi voitu tarjota rapeaksi paahdettuna? Minä join ankan kanssa lasillisen suositeltua viiniä ja se toi hieman sitä kaipaamaani happoa annokseen. Kokonaisuus siis toimi kuitenkin ihan ok. Risoton ja bataattipyreen yhdistelmä toi vähän mieleen italialaiset kurpitsaraviolit. Joten ei lainkaan huono vaikka sille hillolle ja rapsakalle ankannahalle vähän perso olisin ollutkin ;)


V:n vorschmack oli ihan yhtä hyvää kuin minun alkupalassani, mutta V mietti että ehkä se muusi ei ollut ihan ehtinyt kuumentua tarpeeksi. Voihan olla, että heti avaamisajan kellonlyömällä saapuneet vieraat pistivät keittiön turhan tiukalle tai Tapiolan joulutorin avautuessa ihmisten oltiin ajateltu tilaavan enemmän sitä joulumenua.

Niin tai näin, paikka on joka tapauksessa tosi lupaava ja menun selkeät yhdistelmät vetoavat minuun tosi paljon. Simppelissä menussa on kuitenkin myös uhkansa; jos annos on yksinkertainen, se mitä lautaselle päätyy pitää olla jokaiselta osaltaan tosi hyvää että se toimii.

Kaikenkaikkiaan retkestä jäi tosi hyvä mieli, sillä paitsi että olen toivonut tällaista paikkaa Espooseen, palvelu oli oikein ystävälistä ja toimivaa, miljöö kotoisa ja ote mukavan rento. 45 euroa joulumenusta ei myöskään tunnu kohtuuttomalta hinnalta kun siihen kuuluu alku- pää ja jälkiruuan lisäksi vielä pieni välijuustokin. Kylässä on tosi paljon hyvää ja kun yksityiskohdat saadaan kohdilleen ravintolassa on potentiaalia olla persoonallinen ja elämyksellinen Tapiolan sydän.


7 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Pitääkin käydä tuolla heti Kyläilemässä, kiitos vinkistä! Meidän vakiobrunssipaikka Espoon laihasta tarjonnasta on myös lapsiperheystävällinen, joskin ruuhkainen Emman/WeeGeen SIS. Deli+Café. Kokeiltiin alkusyksystä miljööltään ihanaa Perobaa, mutta petyttiin hinta/laatu-suhteeseen; tarjolla oli turhan paljon valmiskamaa ja itse tehtykin jäi mauiltaan kovin valjuksi. On se kyllä kurjaa, ettei Espoossa ole juurikaan hyviä ruokapaikkoja! Meitä lähinnä olisi Espoon keskuksen paikat, mutta niistä nyt ei kannata edes puhua :) Ruokailustandardien laskeminen vain siksi, että kotipaikka sattuu olemaan Espoo, ei millään tunnu järkeenkäyvältä, kun riittäisihän täällä varmasti maksavia asiakkaita laaturavintoloille! ...oho tulipas avauduttua :D

Nelle kirjoitti...

Paula: anna tulla vaan; mä olen niin moesti päästänyt höyryjä samasta aiheesta että koitan nyt vaan aina iloita kun löydän edes jotain lupaavaa! ;) Perobasta kallistun vähän kannallesi; vaikka paikka ehkä perheelle jossa on monta pientä lasta tuleekin hinta-laadultaan edullisemmaksi, kaikki oli ihan toimivaa ja ruoka tosiaan tuoretta ja sinänsä hyvää niin jos olisin mennyt sinne V:n kanssa kahdestaan 22 euroa per aikuinen oli hinta, jolla olisin mielellään nähnyt kalasalaatissa itse keitetyt perunat ja ehkäpä vaikka kapriksia, suolakurkkua, kevätsipulia... Ja leipäkorissa itsetehtyjä karjalanpiirakoita tai myslin tilalla hyvää, kermaista riisi- tai ohrapuuroa.

Mutta kakku oli hyvää, leipä tuoretta, hedelmäsalaatti ei ollut säilykkeestä - kyllä sitä kehtaa lapsensa eteen laittaa että ylittää minusta semmoisen ihan ok - kynnyksen :)

Ja kyllä, nimenomaan olen samaa mieltä tuosta laatustandardien laskusta koska Espoo. Se tuntuu hullulta. Olen ainakin itse jo ihan korviani myöten täynnä keskinkertaista intia/nepali/pizza/kebab/hampurilainen - ruokaa. Ja se on se, mitä on tarjolla jos ei jaksa itse kokata. Helsinkiin taas on pitkä matka etenkin julkisilla ja etenkin pienen kanssa. (Parkkitilanne taas on lähes toivoton ja Helsingin halleissa se vasta kallista onkin!)

Espoossa on monta tyhjää kiinteistöä jossa on hyvin parkkitilaa - aina sitä toivoo että joku innostuisi pystyttämään sinne vähän kunnianhimoisemman paikan vaikka johonkin lähderantaan - heti tulee mieleen se kiinteistö missä se fida lopetti ;) Tai siihen Ikean viereen nousevaan uuteen kompleksiin - siihenhän tulee taatusti isoja liikennevirtoja niin eikö siihen johonkin yksi parempi kuppilakin mahtuisi! :) JA ihan mahtavaa olisi, jos sieltä saisi vaikka takeawaytäkin!

nimim. unelmoin että joskus voisi vaikka lähteä iltakävelylle ravintolaan tai vaikka bussillakin, ilman että matkoihin menee yli tunti-puolitoista suuntaansa.

Heidi - Kärähtäneet kirjoitti...

Kiitos vinkeistä! Kylä ja Peroba ovat minulle uusia tuttavuuksia. Me testattiin Fukun iltabuffaa taannoin, silloin löytyivät katkarapunigiritkin tiskistä eikä 1-vuotiaasta veloitettu mitään (tajusikohan kukaan, että sekin tuli syömään? ;).

Ja täysin samaa mieltä Espoon ravintolatarjonnasta, niin mielellään tukisi paikallista mutta vähän ohuessa ovat vaihtoehdot! Brunssipaikoista olen kuullut hyvää Oittaan ja Bastvikin kartanon brunsseista, mutta en ole päässyt itse testaamaan.

Jonna / suolaa&hunajaa kirjoitti...

Vielä kesällä Perobassa oli aika paljon itsetehtyä. Harmi, että on muuttunut tuohon suuntaan.

Fukusta tykkään, hinta-laatusuhde on erinomainen, Kylä on ollut vierailulistalla kesästä asti, mutta ei olla suoriuduttu.

Mutta tähän voisi kai sanoa yhden sanan VIHDOIN, mutta toivotan silti lisääkin yrittäjiä tervetulleeksi.

Nelle kirjoitti...

Heidi: Fukun iltabuffa on kokemati, bastvikista mäkin olen kuullut - se on vaan ollut auki jotenkin epäsopivasti. Oittaa kokeilematta. Piträäpä ryhdistäytyä näissä:)

Jonna: Muistelinkin että olin nähnyt sinun sitä jossain kehuvan - fuku on mustakin yllättävän hyvä ja tulee mieleen jenkkien sushibuffat. Toivotaan että Peroba menee takaisin siihen suuntaan mistä tulikin :) Olis kiva jos "ihan ok" olisikin tosi kiva ;)

Mulla on kanssa se kylän iltalista vähän todo - osastolla. Toivon, että ihmiset eksyisi sinen jo ennen metron valmistumista, sillä hyvä vilinä kannustaa varmaan tekijöitä vielä parempaan. :) Ainakin toivon niin!

Nti Papu kirjoitti...

Kyllähän sitä Espoosta jotain löytyy kun alkaa miettimään :) Brunssitarjonta on tosiaan vähäistä, Perobaan on pitänyt mennä, mutta jos on "ihan ok" niin mielummin brunssihimoissa suunnaksi otamme tulevaisuudessa WeeGeen, on ainakin parina kertana ollut oikein mainio. Bastvik on myös hyvä ja oikein viehättävä paikka, auki tosiaan harvakseltaan joten vaatii vähän suunnittelua ja varaamista...
Kylä, Kilim, LN Sushi Art, Tapiolasta löytyy kyllä hyviä vaihtoehtoja, ja parhaat burgerit Espoossa saa Ainoan sporttibaarista :)

Nelle kirjoitti...

Jii ja nti papu: Aika hauska kun juuri eilen meillä kävi vierana ystäviä jotka mainitsivat tuon sushi artin ja sen ainoan burgerimestan :). Kilimistä taas käytiin keskustelua muuten; totesimme että vaikka tosi perinteistä, se illallislista on toteutettu ihan hyvin ja ruoka on sinänsä hyvää. BAstvik pitää laittaa to-do - listalle. :)

Se mikä ehkä itseäni hämää on, että näistä Espoon paikoista pidetään niin vähänmeteliä; kuitenkin se lähellä oleva paikka on de facto se, mihin useimmiten päätyy. Meillä I on jo että "äiti, ei mennä ravintolaan, kotona on parempaa ruokaa" koska useimmiten I:n kanssa mennään juuri niihin espoon lähipaikkoihin. Kylä sai tosin I:nkin hyväksynnän ja ankka meni melkein kokonaan. ;)