tiistai 10. syyskuuta 2013

Manhattan the drink


Kaikenlaiset vanhanaikaiset drinkit näyttävät olevan tosi hip ja cool jos katsoo uusimpia keittokirjoja. Tai ainakin niissä näyttäiis olevan useammassakin kokonainen luku toinen toistaan hauskemman näköisille drinkeille. Usein niitä tehdään iso kannullinen kerrallaan ja tarjoillaan bileissä jäiden kanssa. Meillä oli varauduttu vähän samantyyppiseen setuppiin V:n synttäribileissä, vaikken kyllä tiedä, päätyikö kannuihin muuta kuin jäävettä sillä illan hämärtyessä drinkit taidettiin blandailla suoraan laseihin.  Mutta se ei tarkoita että porukka olisi istunut mitenkään erityisen kuivin suin, sillä ainakin useamman tyhjän Bombay Saphire - pullon perusteella voi päätellä loppuillan valikoimaan kuuluneen määrällisesti paremmin ämpäriin kuin kannuun sopivan määrän G&T:tä.

Mutta tosiaan jotain uuttakin oli baarikaappiimme varattu bileitä varten. Pari meitä erityisesti kesän aikana ihastuttanutta drinkkiä oli tuotu juhlaväelle ikäänkuin uutena - tässä niistä toinen; ruisviskiin tehty ja Opiesin marachino - kirsikalla koristettu manhattan. Petollisen hyvää - ja vaikken sitä koskaan myöntäisikään - arvatkaa vaan, oliko pakko yrittää salaa nykertää siitä kirsikan varresta solmua ;)p.s. semmoinen mental note itselle, että ensi kerralla kannattaa printata ne drinkkiohjeet siihen pöydälle, jotta uusia drinkkejä osaa sekoitella joku muukin kuin illan isäntä :)

Manhattan (1 lasillinen, resepti esquire)

2 osaa ruisviskiä
1 osa makeaa vermuttia
2 "tomausta" angostura bittersiä

jäitä
marachino - kirsikka
appelsiinisiivu

Sekoita viinakset jäiden kanssa ja kaada lasiin. Voit lisätä lasiin tuoreita jäitä (tai kotioloissa vaan sekoittaa jäiden kanssa lasissa). Korista kirsikalla ja appelsiinilla.

Nautiskele varoen.

5 kommenttia:

Tusla kirjoitti...

Mä olen juuri saanut opeteltua juomaan edes yhden GinTonicin (Joko Bombay tai Hendricks, muut ei mene). Tämä voisikin sitten olla seuraavana kokeiluvuorossa. Mukavan suoraviivainen juttu. Ja haastava makunystyröille, viskitkin kun on aika hepreaa...

Nelle kirjoitti...

Tusla: no tää on TOSI erilainen kuin GT ;) Mutta hyvä maku sulla noiden giniviinojen suhteen. Mäkin tykkään erityisesti siitä hendricksistä :)

Sofia kirjoitti...

Hyvä drinkkivalinta!
Ja kivasti ujutettu klippi mun lempi tv-sarjan toiseks parhaasta hahmosta. Mä muistan, kun varhaisteininä harjoittelin tota temppua - ilman drinkkiä, ihan vaan kirsikalla :). En oppinut. En vieläkään osaa.

Nelle kirjoitti...

Sofia: näin jälkikäteen ajateltuna tuo ruisviskinen drinkki sopi teemaan ihan hauskasti - vaikka se valittiinkin puhtaasti omien mieltymysten mukaan :) Mutta joo, savustettu, ylikypsä naudan rinta, rukiinen lisuke ja suklaakakku... joo, ruisviski.:)

Andalusiana kirjoitti...

meillä on teille arvoisille kanssakisaajillemme haaste :-)

http://www.andalusianauringossa.com/2013/09/viisi-hyvaa-ja-viisi-kaunista.html