torstai 20. kesäkuuta 2013

Yritys-erehdys ja kaupan valmissekoitteet - eli ribsejä sous vide (taas)Bloggaaja ei saanut mitään tuotenäytteitä mistään eikä mitään palkkaa, etuisuutta tai hyvää karmaa tämän jutun kirjoittamisesta. Pelkästään tikkuja takapuoleen kun kurotteli kuuseen ja kapsahti katajaan. Mutta onneksi kataja on kuitenkin pehmeämpi kuin kallio, jolla se kasvaa. 

Kun noita sous vide - ribsejä on tehty ja kokeiltu jos jonkinmoista mausteyhdistelmää, niin yhden kerran sitten kyllästyin ja väsyttikin. Tomautin vaan luille Cook on the Walk Sidney's Kitchen spice mix - purkista hyvän kerroksen, lisäsin vähän suolaa, vakumoin luut ja lillutin niitä tosiaan pari päivää lämpimässä vedessä (kuten edellä).

Sitten paistopäivänä sutikoin luille Santa Marian Kentucky Whiskey saucea ja totesin, että yritteestä tuli  selvästi parhaita pitkään aikaan - joskin ehkä vähän tylsempi mutta ainakin ihan täysin tasalaatuinen ja täysin muidenkin toistettavissa oleva juttu. Niin että jos vielä mietitte mitä sous videen tunkisi ribsien kanssa niin tässä on yksi takuuvarma vaihtoehto. Tultahan tässä ei juuri ole, mutta eipä tarvitse myöskään jännittää palaako suu ja kärventyvätkö makuhermot. Santa marian soosi taas on juuri sopivasti makeaa ja mustaa sittaa, joista tulee ihana pinta luille.

Joten - kannattiko edes yrittää? Joo. Yritänkö itse löytää maustesekoitusta vielä? Joo. Mutta jos ei vaan jaksa arpoa ja haluaa päästä vähällä tässäpä kelpoisa vaihtoehto.

nimim. tehnyt jo kahdesti ja vienyt näillä yhden "ribsineitsyyden" tuloksella, että luita syötiin melkein kolme kiloa ja näitä uhattiin tehdä uudelleen.


4 kommenttia:

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Ribsit ovat ihania ja välillä kaupan valmisjutuista on oikeasti iloa... ja niitä tulee käytettyä ilman sponssaustakin :-) Itsekunkin.

Nelle kirjoitti...

Minna: no niinpä. Kyllä mua vähän vinosti hymyilytti kun noita ekaa kertaa tein ja mielessä pyöri jotain semmoisia sanapareja kuin ylpeys-lankeemus ja niin edelleen. :) Ja kun tuota sponssikeskustelua on katsellut niin ymmärrän kyllä miksi siitä puhutaan, mutta omalta osalta se tuntuu vähän tykillä kärpästen ampumiselta. Mutta meikäläinen onkin tämmöinen villi ja vapaa kirjoittaja, jolla ei ole mitään velvollisuuksia mainonnan suhteen. Ja siksi voi ollakin ihan erinomaisen hyvä, että itsesäätelyä ovat itselleen luomassa ne tahot, joilla näitä isompia kaupallisia diilejä on. Toivon vaan, että kaikki nuo säätelyä luoneet osapuolet sitten ottavat omasta luomuksestaan vaarin ja näyttävät mallia paitsi sähköisissä medioissa, myös aikakauslehtien sivuilla ;)

Chef Jones kirjoitti...

Kyllä ribsit ja entrecote tekee kesän. Hyvä vinkki tuo vakumointi. Hyvää ja maukasta jussia :)

Nelle kirjoitti...

Chef Jones: niin on. JA tänään muuten bongasin Sellon CM:ssä Tammisen Charolais flank steakia - sitä ei yleensä saa kun ravintolasta. 23 eir/kg. Oli myös muita Tammisen lihoja, myös luomua.