sunnuntai 22. elokuuta 2010

Naga 2010 Tampereella


Paluu takaisin Pohjanmaalta Tampereelle lähenee ja tänä viikonloppuna tulimmekin jo käymään Tampereella. Sopivasti täällä olikin sitten Naga 2010 -chilifestarit Jack The Roosterin luona Tammerkosken rannalla. Festareilla myytiin esimerkiksi erilaisia tuoreita chilejä, kastikkeita, säilöttyjä chilejä, pikkupurtavaa ja siemeniä. Tapahtuman loppuhuipennus oli Naga Morichin syönnin MM-kisat. Tiedoksi niille joille Naga Morich on tuntematon chili, se on noin 300 kertaa tulisempaa kuin Jalapeno ja se onkin yksi maailman tulisimmista chileistä.


poppamiesPoppamiehen kojulla oli paljon kaikkea mielenkiintoista. Saatiin maistiaisiakin!

Tapahtumassa oli näytteilleasettajina esimerkiksi Poppamies, Chilikauppa.fi, Fatalii sekä Chilitarvike.fi. Kojuilta sai paljon tietoa chilin kasvattamisesta ja vinkkejä ruuanlaittoon. Mielenkiintoisen idean sain Poppamiehen edustajalta vähän erilaisen Sacherkakun valmistamiseen. Poppamiehen tuotteita lähtikin eniten matkaan.

chilikastikkeetTällaisia herkkuja tarttui matkaan

Tänä vuonna osallistujia nagansyöntikisaan oli lähes kaksikymmentä! Muutamat jänistivät ja jättivät saapumatta paikalle, enkä kyllä ihmettele. Kisailijoiden kasvojen väritys vaihteli pahoinvoivan vihreästä tuskan punaiseen.

Innokkaat kilpailijat ennen kisaa..

Kisan säännöt olivat yksinkertaiset: se joka syö eniten chiliä (grammoina) voittaa. Mikäli kilpailija ottaa juomaa, sylkee tai oksentaa, kisa katsotaan hänen osalta päättyneeksi. Ennen kisaa viime vuosien voittajia haastateltiin ja toissavuoden voittaja vastasi kysymykseen: "voiko kisaan treenata" itsevarma ilme kasvoillaan: "Vain amatöörit treenaavat. Jos näitä syö ennen kisaa, ei niitä enää uskalla syödä itse kisassa".

naga morichNaga Morich

En oikeastaan osaa sanoa oliko kisaa mukava vai kauhea katsella. Jokatapauksessa kisassa rikottiin viidesti maailmanennätys ja saatiin uusi nagansyönnin maailmanmestari. Muistaakseni voittajan saldoksi tuli yli 80 grammaa, kun viime vuonna voittaja söi hieman yli 50 grammaa. Lisää kisasta voi varmasti lukea myöhemmin tapahtuman nettisivuilta.

chilin syönnin mm voittaja
Voittajan on helppo hymyillä

Tapahtumassa olisi ollut houkuttelevia ruokia ravintola Jack The Roosterissa, mutta koska tulimme tapahtumaan niin myöhään ja emme olleet kovin nälkäisiä jätimme sen nyt tällä kertaa väliin. Ystävämme kertoivat, että olivat käyneet lounaalla kyseisessä ravintolassa aiemmin päivällä ja he olivat pitäneet kovasti Hell's Night menun annoksista.

chilibonsaiSöpöjä bonsaichilejä.

8 kommenttia:

Nelle kirjoitti...

Näin tämän uutisen myös: "Suurin osa makasi kisan jälkeen pitkin pituuttaan oksentaen ja itkien. Kahdestakymmenestä kilpailuun ilmoittautuneesta osallistujasta puolet makasi kanveesissa seitsemän kisaminuutin jälkeen."

... ja mietin että kaikkeen sitä ihmiset ryhtyy... :) Tuon viimevuoden voittajan kommenttiin viitaten kuinkahan moni noista oli yrittänyt syödä Nagaa ennen kisaa...

Mutta shoppausmahdollisuudet chilisooseille näyttävät olleen ihan pätevät. :)

Yaelian kirjoitti...

Huh,vaikka chilejä rakastan niin tuollaiseen kilpailuun en kyllä pystyisi.Mikä siellä oli tuon kidutuksen palkintona?
Kiva olisi tuolla ollut ,kaikkea mielenkiintoista,etenkin tuo Fatallin koju olisi ollut kiva nähdä.Poppamiehen kastikkeet ovat tuttuja,sillä poikani on niihin täysin koukussa ja tilaa niitä koko ajan.

Mimmu kirjoitti...

Kastikevalikoima oli kyllä aivan mahtava! Olisin halunnut ostaa kaikkea, mutta jätin jotain seuraavaankin kertaan ja valitsin minusta mielenkiintoisimpia tuotteita. (sisko saattaa ehkä saada jotain tuliaisia)

Niin ja tosiaan kisa-aikaa oli varattu yhteensä 40 minuuttia. :D

Yaelian: poppamiehen kastikkeet ovat kyllä tosi kivoja. Suuri osa heidän tuotteistaan on omilla resepteillä valmistettujakin! Voittaja sai palkinnoksi matkan syyskuussa Lontoossa järjestettävään chilitapahtumaan.

Oli ihan hieno käydä piipahtamassa, harmi vain, että millään kojulla ei myyty tuoreita starfish-chilejä. Olen jo pitkään halunnut maistaa niitä.

Tiina kirjoitti...

Laitoin noita Naga Moricheja chilisuolaan. Ei mennyt niinku Strömsössä. Nyt on sitten chilisuolaa tulevien vuosienkin tarpeeseen, sitä piti jatkaa useampaankin kertaan suolalla...

Ihanan hedelmäinen tuoksu ko. chilillä kuitenkin on. Suola levitti kuivuessa tuoksua koko asuntoon useammaksi päiväksi, vaikka oli koko ajan läpiveto. Että on se hippasen tulista :D

Mimmu kirjoitti...

Tiina: hohoh! :D Hyvä että löysit kuitenkin valoisan puolen. :D Ja varmasti suolasta tuli hyvää nagan hedelmäisyyden ansiosta.

Se on kyllä aivan järkyttävän tulista, ei sitä voi kuvitellakaan ennen kuin itse maistaa. Poikaystävä kavereineen maistoi kerran sellaiset kokonaisina, minulle riitti lusikan kärjellä leikkauspinnan hipaiseminen.. :D Lopputuloksena pojat makasivat keittiön lattialla ja joivat jugurttia..

Tuosta tuoksusta tuli sellainenkin sattumus mieleen kun kaveri oli kuivannut sienikuivurilla chilejä. Kuulemma asunnossa ei oikeastaan ollut pystynyt olemaan, koska silmiä ja nenää oli polttanut ihan hirveästi. :D

aleksi kirjoitti...

mä en oikeen tajua noita supervahvoja chilejä.. ne ei anna enää mitään makua kun joku pikku hippu jo polttaa kieleen reiän, oon kyllä aika nössö tilisissa ruuissa muutenkin.

toissa sacherissa ei ole mitään sacherin kanssa tekoa paitsi ehkä että siinä on suklaata..

Nelle kirjoitti...

Aleksi: mulla on vähän sama olo noista oikein vahvoista - mutta toisaalta kun niitä hauduttaa pitkään uunissa papujen tai lihan tai molempien kanssa niin niiden polte pyöristyy ja jäljelle jää aromaattinen maku ja kesytetty polte. Tuota raakana syömistä en kertakaikkiaan tajua ;)

Nagamorich on kyllä hieman haastava chili pitkästä kypsentelystä huolimatta - siinä se maku on lopulta aika "kapea" jotenkin ja poltetta jää helposti kuitenkin liikaa. Habanerosta saa paljon helpommin aromeita irti (ja sitä saa muuten tulettomanakin, nimim. tapoinpa yhden pink habaneron - ainakin melkein)

aleksi kirjoitti...

jooh.. varsikin noi tosi vahvat kastikkeet on musta ihan tyhmiä, oikeassa chilissä kuitenkin on se hyvä makukin tulen alla.

oon vähän ajatellut koittaa tehä paprikahillon joka on maustettu chilillä ja appelsiinilla ja siitä valkosuklaan kanssa ganachen, idea kuulostaa herkulta mutta voi olla kamalaakin :)