torstai 25. heinäkuuta 2013

Parsakaali-kotijuustotagliatelle eli helppoa arkiruokaa maalla


Lyhyt juttu, hyvä kesäruoka. Muistatteko ne pienet parsakaalit joita löysin? No, toinen pussukallinen niistä meni tähän pastaan, jonka voit tehdä melkein missä vaan (aineidensa puolesta) korvaamalla broccolinit tavallisen parsakaalin pienemmiksi leikellyillä kukinnoilla. Lisäksi laitetaan kaikille tuttua, kypsyttämätöntä kotijuustoa joka saa tässä pastassa ihan uuden elämän, kun tajusin pyöritellä juustopalat paahdetuissa seesaminsiemenissä. Ihan mahtavaa; pähkinäiset siemenet korostavat juuston melkein makeita ja herkkiä makuja, parsakaalit tuovat runsautta ja kun koko setin vielä viimeistelee tuoreilla basilikanlehdillä niin herkkuhan onkin jo melkein valmis.

Ja mikä parasta, voit nakata parsakaalit kiehumaan sellaisen 2-3 minuuttia ennenkuin pasta on kypsä, niin et tarvitse koko hommaan kuin sen yhden kattilan. I rakastaa tätä pastaa ja maistuu se erinomaisesti meille muillekin - tein tätä uudelleen tänään tavallisesta parsakaalista.


Sitä en muista, laitoinko ensimmäiseen versioon murskatun valkosipulinkynnen vai en, mutta tänään sellainen meni mukaan. Toisaalta tähän voi tehdä myös kastikkeen kurpitsansiementahnasta, sitruunasta ja hunajastakin öljyyn sekoittamalla. Mutta ilman sitä tahnaakin pärjää hyvin kuten tänään tuli todettua. Niin tai näin, pastan juju piilee noissa seesaminsiemenillä kuorrutetuissa juustopalleroissa. Joskus se sokea kanakin löytää jyvän.

Om nom nom.

Taligatelle parsakaalista ja kotijuustosta (n. 3-4:lle)

3 kerää tagliatellea (tai pappardellea) per ruokailija
1 pkt kotijuustoa
2-3 rkl seesaminsiemeniä
1 isohko parsakaali kukinnot irroteltuna tai pussillinen brccolineja
1 valkosipulin kynsi
reilu loraus tai pari hyvää oliiviöljyä
suolaa
pippuria
basilikan lehtiä hieman silputtuna

Laita kiehumaan iso kattilallinen vettä. Sillä aikaa kun vesi kuumenee, revi kotijuusto ensin pieneen kulhoon suupalan kokoisiin paloihin. Paahda sitten kuivalla pannulla seesaminsiemeniä pari astetta tummemmaksi ja sekoita siemenet juuston sekaan. Pyörittele paloja, niin että siemenet tarttuvat juustoon joka puolelle.

Kun vesi kiehuu lisää suola. Lisää sitten pasta ja keitä pasta siten, että n. 2/3 keittoajasta on kulunut. Lisää siinä vaiheessa parsakaalin kukinnot pastojen sekaan ja anna kiehua muutama minuutti, kunnes pasta on kypsää ja parsakaalit hieman pehmenneet.

Valuta vesi pois. Kaada pastan ja parsakaalin sekaan kotijuustot ja siemenet, lisää suolaa ja pippuria sekä halutessa murskattu valkosipulin kynsi. Lisää vielä kourallinen basilikan lehtiä ja loraus hyvää oliiviöljyä. Kääntele sekaisin ja tarjoa heti.

4 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

höpö höp,sen sokean kanan kanssa

Nelle kirjoitti...

Merituuli: niin, aivan, olet oikeassa - se olikin seesaminsiemenen, ei jyvän! ;)

Mut näin siinä voi käysä kun ostaa kotijuustoa ja unohtaa pinaatin! ;)

Hiidenuhma kirjoitti...

Ihana idea käyttää seesaminsiemeniä! Pitää heti tänään käydä kaupassa ostamassa varta vasten kotijuustoa – tämähän tomii loistavasti vaikka salaatissa. Iso kiitos loistoideasta!

Nelle kirjoitti...

Hiidenuhma: Varmasti sopii salaattiinkin :) Tuo siemenkuorrutus oli kyllä helppo juttu ja teke tosi paljon juustolle.