perjantai 22. maaliskuuta 2013

Jätskiä biitsillä, eli kesän jätskiuutuudet Unileveriltä

Yhteistyössä Unilever


Pimeydessä syödyn illallisen lisäksi pääsimme kuluneella viikolla tyyppaamaan myös kaikki Unileverin tulevan kesän uutuusjätskit. Voin kertoa teille, että kun maistaa melkein 40 uutta jätskiä - ja vaikka jokaista maistais vaan ihan vähän, on lopputuloksena aikamoinen ähky. ;) Mutta - löysin suosikkini!

Unilever oli päättänyt esitellä jäätelöitään maalskuussa, hiekkarannalla, 26 asteen lämmössä ja paikkana Helsinki. Tämä onnistuu paikassa nimeltä biitsi.fi joka on käytännössä Salmisaaren liikuntakeskukseen rakennettu sisähiekkaranta. Ja mikä parasta, kutsu oli koko perheelle.

Niinpä sitten suunnistimme Salmisaareen I, A, minä ja vierailulla ollut äitini koko ryhmällä maistelemaan Magnumeita, Ingmanin kioski- ja palkasteallasjätskejä sekä Ben & Jerry's uutuudet. Ja sillä aikaa kun minä kiersin kameran kanssa tetsaamassa läpi tuotteita I ja A pelasivat palloa ja lastasivat hiekkaa kuormuriin - sen mitä jätskinsyönniltään ehtivät. :) Kameran kanssa suttukuvia napsinut kotiäiti kiittää myös paikalla olleita mahtavia lapsenkaitsijoita!

Ja koska en ole hyvä pitämään ketään jännityksessä niin mennään itse asiaan.  Perheraatimme voittajakolmikoksi kesän 2013 maistetuista uutuusjätskeistä kiri puikosita ja tuuteista Magnumin uusi punaisilla marjoilla maustettu Loving Kiss, irtojäätelöistä paksuilla, raikkailla sitruuna-mascarpone raidoilla maustettu vaniljajäätelö ja Ben & jerrysin maapähkinäsydämellä ja hillolla raidoitettu vaniljainen peanut butter me up.  Joskin B&J osastolla voittaja ei ollut niin selvä - sekä minä että A pidimme kovasti myös siitä blondie-brownie - jäätelöstä joka olisi kakkupaloineen kyllä ihan täydellistä nyyhkyleffajätskiä.

Ja muutenkin taso oli tavattoman kova; kyllähän lähes 40 jätskiin mahtuu aika monta hittiä ja jätskejä oli tarjolla moneen makuun.

Suttukuvani ei tee ihan oikeutta paketin väreille - anteeks vaan, biitsillä oli selvästi valaistuksellinen ilta:) 

Loving Kissin suklaakuoren alle on piilotettu vaniljajäätelöä, marengin palasia, kuivattuja karpaloita ja punaisista marjoista tehtyä hilloa. Punaiset marjat tuntuvat olevan ainakin meillä kevättalven hitti ja tuo iski siksi raikkaudellaan ihan nappiin. Erinomaista oli myöskin herkän omenainen "Stolen Kiss" - jossa maussa on omenapiirakkaa. A tykkäsi siitä Tiramisun makuisesta versiosta, mutta minusta se jäi ehkä vähän yllätyksettömäksi. Mutta iskee varmasti niihin, jotka tykkäävät täyteläisemmistä ja suklaisemmista jätskeistä. Ai niin ja huomatkaa mitenkä hienoja uusien magnumeiden paketit ovat! Vaikkei se makuun vaikuta, niin noiden pakettien suunnittelussa on onnistuttu; hienoja, herkullisia värejä kertakaikkiaan.

Magnumia saa jatkossa myös purkissa, mikä on minusta ihan kivaa. 

Uusien magnum - puikkojen lisäksi Magnumilta tulee kesäksi kylmätiskeihin myös Ben & Jerrys - tyyppinen purkkiversio jätskistä. Ihan tosi kiva; minusta niiden puikkojen suklaakuorrutusta on välillä vähän liikaakin - tuollaisessa purkissa pääpaino on jätskillä itsellään. Sopii ainakin tämmöiselle tylsälle aikuiselle ;)

Sitruuna-lime-mascarponejätskistä povataan kesän uutta mustaa. Ja hyvää se olikin, myös I söi sitä mielellään!

Siitä sitruuna-mascarponejätskistä povataan Ingmannin ensikesän kioskijätskihittiä. Sanoinkin, että kun teillä kerran on jo nyt hyvä käsitys että siitä oltiin tykätty hurjasti sekä messuilla, että täällä esittelytapahtumassa niin tehkää nyt sitä sitten tarpeeksi.  Ettei se sitten lopu kesken niinkun erään makeisvalmistajan merkkarit joita koitin tuossa kolmisen viikkoa etsiä kissoissa ja koirissa kun lähetin sukulaisille Uuteen Seelantiin suomipakettia. Sama tarina joka kaupassa - niitä ei vaan saa mistään. Sorry folks, no bonus.

Muina "kioskiuutuuksina olivat myös erinomainen täyteläisenmakuinen kanelijätski, joka oli kyllä vähän kuin instant joulu keskellä kesää. Mutta tuumasimme äidin kanssa että se sopisi hyvin jäätelöannoksiin yhdeksi palloksi, kahvin kanssa tai vaikka marjapiirakan päälle. Ainoana pallona tuuttiini en sitä ehkä ottaisi jos ei kesästä sitten tule tavattoman sateinen. Läkähdyttävään hellekesään sopii myös kolmas kioskiuutuus, jogurttijäde josta olin positiivisen yllättynyt - se oli suussasulavan pehmeää, raikasta ja hyvää. Ihan kuin jotain poutapilveä olisi syönyt. Jos ette ole koskaan kokeilleet jogurttijädeä niin tuota uskaltaa kyllä suositella - hyvää oli.
Vanhanajan vaniljaa, omenapiirakkaa ja krokanttimura - annosideaa kotikeittiöön.

Ja koiskeista päästäänkin aasinsiltaa litran pakkauksiin, joihin on päätynyt toistaiseksi vain kioskimyynnissä ollut vanhan ajan vanilja. Jes, tosi hyvä idea sanon minä. Litran pakkauksiin oli myös tulossa pari uutuusmakua - ja luulen että lapsiperheissä niistä tykätään; piparminttua, mansikkaa, suklaata - aika vahvoja ja varmaan etenkin lapsiin vetoavia makuja. :)


 Ingmannin puikko- ja tuuttipuolella ehkä eniten tykkäsin uudesta mustikkatuutista, jossa on vähän samantyyppistä fiilistä kuin kuningatartuutissa. Jotenkin kokonaisuus oli vaan ehkä selkeämpi ja en tiedä, olen aina tykännyt ingmannin vaniljasta ehkä enemmän kuin siitä nykyisestä pingviinivaniljasta. Varmaan joku lapsuusajan leimautuminen ;) Muita hauskoja uutuuksia olivat sukulaku - makeisen makuja jäljittelevä Pandan sukulakupuikko, mansikkainen Daijm - tuutti ja kaktus - supertuutti, joka varmaan löytää sekä rakastajia että vihaajia. Sen idea on siis olla lähinnä vain kaktuksen näköinen tuutti - sillä sen sisällä ei nimestä huolimatta olekaan kaktusjäätelöä (pettymysten pettymys!) vaan päärynäjätskiä. Pinnalla on vielä vihreä kuorrute, jossa piikkejä markkeeraamassa pieniä murusia. Ihan hyvää päärynäjätskiä, tuli jotenkin mieleen ne lapsuuden asterix-tuutit joihin olimme aikanaan ihan koukussa :) Kingikseenkin oli keksitty ihan hauska idea; speksin mukaan siinä piti olla pekaanipähkinää. Mutta ihan rehellisesti minun makuaistillani sitä pekaania ei kyllä maistanut - mutta olenkin sellainen pekaanifani että koko puikon olisi voinut minun puolestani vaikka kuorruttaa paahdetuilla pekaaneilla! ;)


Ja sokerina (kirjaimellisesti) pohjalla Ben & Jerrys. Heillä tiskeihin tuli kolme uutuutta, joista ehkä paras minusta oli se Peanut butter me up - eli maapähkinävoisydämellä varustettu jäätelö jossa oli myös suklaanappeja ja punaista hilloa. Mutta; ei se silti kaikkien aikojen suosikkiani Cherry Garciaa voittanut. ;) Blondie Brownie oli myös hyvää - oikein semmoista tahmaisen, makean, ihanan, suklaisen, vaniljaisen, kakkuisen, suussasulavan sellaista. Tiedättehän - nyyhkyleffajätskiä suoraan ruokalusikalla purkista. Just sellaista.

Mutta sellaisia kaupallisia tiedotteita tällä erää. Ja jos ette ole vielä käyneet äänestämässä Pyrexin pataruokakisassa niin hyvin ehtii! Äänestäjien kesken arvotaan tuotepaketti, jonka sisällöstä minulla ei kyllä valitettavasti ole sisäpiirin tietoa, mutta ainakin meille sieltä suunnalta tulleet paketit ovat olleet tosi kivoja. Joten klik klik vaan äänestämään!

Ei kommentteja: