tiistai 31. heinäkuuta 2012

Pari sanaa ruukkuyrteistä ja kesän kaamein jäde.Sen hävikistä herkuksi -kampanjan hengessä piti taannoin laittaa vinkiksi että ne ruukkuyrttien käytetyt jämät kannattaa tökkiä multaan ulos, jos vaan löytyy jokin pihan nurkka tai parvekkeen kulma.  Se sitten jäi - syystä ja kolmannesta, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan! Tässä meidän tyylinäyte keväisistä yrteistä. Persiljaa, timjamia ja ihan kuollut-nääntynyt salviakin näyttävät nyt tältä. Ja näistä on otettu yrttiä jo monen monituista kertaa kesän mittaan. :) 


... Ja jos donitsipersikat ovat ehdottomassa nousussa aidon ja raikkaan makunsa kanssa, niin nämä Ingmannin uutuusjäätelöt ovat jo valmiiksi pohjalla. En valehtelematta KOSKAAN aikaisemmin ole joutunut heittämään jäätelöä pois. Mutta nyt sekin on nähty. Eli hävikkiä välttääkseen nuo ingmannin uudet kannattaa jättää niille, jotka tykkäävät snörenin makuisesta mansikkageelistä jäätelössään. Tätä kauhistusta kutsutaan vielä kaiken huipuksi Romanoffin mansikoiksi. Sanoisin että yhteyttä olisi suorastaan mahdotonta keksiä, ellei niin paketissa väitettäisi. Minä menin ostamaan paketin muistellen sitä erinomaista Romanoff vanilla -jätskiä jota Mövenpick aikanaan möi. Se oli ihanaa; laadukasta vaniljaa ja raikkaita mansikkasorberttiraitoja seassa. Tämä ei ole sinnepäinkään. Jäätelö on ylimakeaa tahmasittaa jonka seassa on sitä esanssipommi-mansikkageeliä. Lisäksi pinnalle on vielä ripoteltu muutamia pakastekuivattuja mansikkapaloja ikäänkuin korostaakseen tuotteen teollista alkuperää. Tätä eivät pelastaneet edes tuoreet mansikat, joita tarjosin jätskin kanssa Mimmulle ja puolisolleen. Kuvistakin tuli huonoja :)

Eipä sillä, että olisin niitä muita makuja tästä setistä halunnut edes maistaa, mutta kälyni vielä kertoi että se kakkupaloja sisältävä jäätelö oli heidän nelilapsisessa perheessään päätynyt myös roskiin. Ja se jos mikä on jotenkin tosi vahvaa todistusta ;) Liian makeaa, sanoivat hekin. Itse jäin miettimään miten nuo ovat ikinä menneet mistään makuraadista läpi sillä kai Ingman nyt jotain tuotemaistatusta tekee, ennenkuin tuotteita pukkaa ulos.

Mutta, kai näistäkin sitten JOKU tykkää.

11 kommenttia:

Johis kirjoitti...

Itse oon sitä mutakakkujäätelöä maistanut ja toivoin siitä halvempaa vaihtoehtoa Ben & Jerry'sin Chocolate Fudge Brownielle, mutta ei kyllä päässyt ingmanni lähellekkään. Ihan ok se mutakakkujätski oli, mutta tuskin ostan toiste. Ihmettelen vähän kun oon kuullut tosi monen kehuvan sen ihan taivaisiin.
Tuo yrttiruukku on muuten ihana :)

Minna kirjoitti...

Meillä lapset!!! jätti ingmanin suklaa jäätelön syömättä eikä kyllä itsellekään maistunut.

Marja A kirjoitti...

Kiitos tästä arviosta, ei tarvitse edes kokeilla näitä jäätelöitä.

Anonyymi kirjoitti...

Joskus kevään korvilla syötiin ananaksen kaverina saman sarjan Caribbean cocktail-jäätelöä (vai, mikä se nyt olikaan nimeltään) ja on kyllä kamalinta jätskiä ikinä! Niin tymäkkä tekorommiaromi, että vei kyllä jäätelöhimon jo hajullaan. Maku ei myöskään ollut yhtään parempi kuin haju antoi olettaa. Syömättä jäi!

Mietin silloin ihan samaa, että MITEN IHMEESSÄ tämä on voinut mennä läpi maistelussa... Ja E-koodien osaltakin tämä jäätelö tehnee jonkinlaisen ennätyksen kotitaloudessani. Jätän jatkossa hyllyyn.

-Hilla

Hanna kirjoitti...

Olen täysin samaa mieltä muuten noista Ingmanin Creamy-jäätelöistä, tässä pari viikkoa sitten heitettiin roskiin myös tuollainen Caribbean cocktail-rommirusina jäätelö. Vastaavaa ei meidän perheessä ole koskaan tapahtunut muille jäätelöille. Oli ihan kamalaa esanssi-imelyyttä.

Nelle kirjoitti...

Johis: niin, kyllä näistä selvästi on joku tykännyt kun ne on markkinoille tuotu. Itseäni vaan häiritsi tuo esanssisuus tosi paljon. :/ En kyllä osta enää noita. Ja tuo yrttiruukku on kulkenut matkassa kauan ja vasta viime vuonna tajusin, että siihen kannattaa laittaa ruukkuyrttien jämät :) Niin saa joskus satoakin. Kylväminen oli aika heikko esitys joka kerta :)

Minna: niinpä:) Lapset on yleensä niin makean perään...

Marja: mietin tätä kirjoittaessani että lisäänkö lopulta uteliaiden määrää ;) Mutta niin tai näin - tämä oli puhtaasti minun mielipiteeni:)

Hilla ja Hanna: musta tuntuu että tässä on makuja maailmalta - teeman alle laitettu se esanssien käyttö. Ameriikassahan noita esanssseja kai käytetään paljon. Mutta: ei kyllä iskenyt muhun, tuli vaan taas mieleen miten paljon haluaisin jäätelökoneen - sais tääkin kranttu just sellasta jädeä kuin haluaa :)

Linnea / pigeonnaire kirjoitti...

Voi että, ehkä ensi kesänä minunkin ruukkuyrttini jatkaisivat kasvamista. Nyt kotiloiden hyökkäykseltä selvisivät vain villirucolat.

Ja noista jäätelöistä, eivät kyllä ainakaan minun ja äitini muodostaman testiryhmän kokemusten perusteella olleet laktoosittomia että se siitä, eikä kyllä ollut mitenkään hyvää muutenkaan. En edes muista mikä mahu. Pah.

Minna kirjoitti...

Sanoppa muuta. Itsellä jäi arveluttamaan myös kun toisen jäätelön tuoteselosteesta löytyi teollisesti muokattua LEVÄÄ... Oma ajatusmaailmani on E-koodit minimiin eli taitaa olla kunnon jäätelökoneen osto edessä.

Nelle kirjoitti...

Linnea; meilklä on myös niitä kotiloita, mutta ne ovat hyökänneet mun salaattipenkkiin... :) Ehkä ne sen tuhottuaan siirtyvät yrtteihin...

Minna: minä en jäätelöhimossani edes älynnyt katsoa sitä selostetta mutta joo, jädekoneet vaan tuntuu olevan niin isoja mööpeleitä. JA mikä niistä OIKEASTI olisi hyvä...

Anonyymi kirjoitti...

Komeat on yrtit :)

Mutta haluan puolustaa noita Ingmanin Creamy jäätelöitä.. vähälaktoosisena joutuu B&J:t jättämään syömättä. Se mutakakku hakkaa monta suklaajäätelöä maullaan (arvatkaapa tuleeko aina välillä testattua tavan jädeä kun ei suklaajädeä löydy vähälaktoosisena/laktoosittomana). Toinen niistä kinuskisista on ok, toinen ihan huono.. en muista kumpi oli kumpi. Mansikkajäätelöä ja rommirusinaa ole inhonnut lapsesta asti, joten niitä ei ole tullut kokeiltua. Harmi vaan, että ne vanhat Ingman Creamyt oli myös vähälaktoosisia, jopa paremman makuisia ja halvempia kuin nää uudet. Ei taida vaan ne vanhat ollaa kauaa enää altaissa.

Nelle kirjoitti...

Anonyymi: niin, ihan lohduttavaa kuulla, että niissä on joku hyvä :) Tottakai myös näitä jäätelöitä kannattaa kokeilla, jos vaihtoehdot ovat rajoitetut ja jos tykkää myös tosi makeista jätskeistä. Minä nyt kranttuilen kun voin ja jäätelö on minulle vähän semmoinen "pyhä" herkku :)Ostan aika harvoin ja sitten tietty toivon saavani joka kerta täydellistä jädeä.:)