sunnuntai 23. toukokuuta 2010

G´vine floraison tonicilla, fenkolilla ja chilillä

G´vine floraison
Kun tätä juhlakautta nyt on tässä vietetty, niin ajattelin pistää ihan lyhyen jutun hassusta drinkistä jonka kehittelin helatorstaiviikonloppuna "meille tytöille".

V roudasi joskus alkosta paremman puutteessa G´vine floraison - nimistä ginin kaltaista valmistetta, jota en kyllä suosittelisi ensimmäiseksi niille, jotka kaipaavat oikean ginin makua. Kuvaus tuolla linkkaamallani englanninkielisellä sivulla on minusta melko oikeassa - aika mausteinen, kukkaisa ja jotenkin (ehkä sitten) lämpimän mausteinen (= hieman paksuhko eikä yhtään katajaisen raikas tai yrttinen) maku kyllä on. Ei siis mikään kovin traditionaalinen gin. Mutta minähän pidän haasteista, toki;)

Kun minulla oli fenkolin "lehviä" ja mietoja keltaisia chilejä, tein niistä tämän kanssa kokeellisia drinkkejä.

Näissä on potentiaalia, mutta totesin kyllä, että minun olisi varmaan pitänyt hieroa fenkolia ja viinaa sekaisin lusikalla niin, että yrtin rikkoutuessa viina olisi saanut kunnolla makua fenkolista. Aina kun suuhun sattui fenkolin lehvä ja juomaa samaan aikaan yhdistelmä oli oikeinkin miellyttävä. Chili olisi kyllä minusta saanut olla vahvempaa. Ei siis mikään mahalasku, mutta fenkoli saisi kyllä nousta enemmän esiin.

Luulen, että tästä saisi oikein hyvää, jos fenkolin palasia uuttaisi ginin kanssa vaikka ihan muutaman tunnin etukäteen ja käyttäisi tähän hieman sitruksista ja vahvempaa lemondrop - chiliä (tai vihreää chiliä). Fenkolin raikkaus ja chilin kärki nostavat kivasti ginin kukkaisuutta ja mausteisuutta esiin.

Mieltäni kutkuttelee myös muutama idea, joita sain kun lueskelin kotimatkalla kirjapörssistä mukaan nappaamaani uutta keittokirjaa Kukkaruokaa (Anne Paalo). Mutta siitä opuksesta kuulette varmasti lisää myöhemmin...

Fenkoli-chilidrinkki ginillä (1 lasillinen suurin piirtein)

2cl G´vine florasionia
1 rkl fenkolin lehtiä
1/4 chilipalkoa tai 1/2 pienestä palosta
tonic - vettä

Hiero fenkolin lehdet rikki viinan kanssa. Voit myös kokeilla liottaa paria fenkolin palaa viinassa jo etukäteen maustaaksesi tulilientä.

Lisää kapeaan pitkään lasiin viina, jääpaloja jos on, tuoreita fenkolin lehviä, chilipalon pala ja tonic. Sekoittele drinkkiä chilin kanssa kunnes juoma on tarpeeksi "tulista". Chilin voi poistaa, kun et halua enempää potkua juomaan. Nauti hyvässä seurassa.

p.s. huomaa Ikean suuret, muoviset kuohuviinilasit ;) Kallioturvallinen vaihtoehto loppuillan drinkeille...

4 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

hyvää oli kyllä! ja aivan kuten mainitsit, parhainta silloin kun fenkolin"haituvia" pureskeli yhtäaikaisesti.

Nelle kirjoitti...

Merituuli Tuo gin on minusta hieman haastava, mutta siinä on drinkkipotentiaalia! Mukavaa myös, ettei mennyt ihan hampaat irvessä tuhoamiseksi tuon suhteen ;)

Pyörittelin jo ajatuksissani esimerkiksi kanelitangolla .. ja jollain (mietinnässä vielä mitä tarkalleen) maustettua versiota tai jotain makeampaa tyttödrinkkiä mihin keittäisi vähän tulista ja kukkaista siirappia lisäksi...

Yaelian kirjoitti...

Kauniit drinkit,vaikkei tuo kukkaiselta kuulostava juoma kauheasti houkuttele.Mutta Merituuli näkyy kovasti sitä kehuvan......

Nelle kirjoitti...

Yaelian: ei se siis huonoa giniä ole, mutta sanotaan nyt vaikka niin, ettei sitä tämän drinkin takia kannata koko pulloa ostaa. Mutta jos jollain sitä on, tällä tavalla sitä voi kokeilla tunettaa:)

Raportoin miten meni, jos kokeilen uudelleen tässä kesän aikana; juomaa kun on jäljellä vielä melkein täysi pullo.