Ainekset
300g possua
perunoita
3-5 porkkanaa
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
5-8 kuivattua luumua
4-5 dl tummaa olutta
lihaliemikuutio
1/2 dl vettä
1-2 rkl maizenaa
timjamia
chiliä (maun mukaan)
kokonaisia maustepippureita
mustapippuria
suolaa
Laita uuni lämpenemään 175°/200°. Pilko perunat, porkkanat, sipulit sekä tarvittaessa liha, mielestäni kaikki palat saavat olla aika reilun kokoisia. Laita aineet mieluusti kannelliseen pataan, lisää mausteet, luumut, kaikki aineet. Kaada päälle olut ja lopuksi jos haluaa niin maizenasta voi tehdä veden kanssa pienen suurusteen ja kaataa sen koko hässäkän päälle. Laita pata uuniin ja anna sen hautua siellä 1,5-3 tuntia, mielestäni padasta tulee sitä parempaa mitä pidempään se saa muhistella uunissa (kannattaa kuitenkin vähän kurkata sinne uuniin välillä). Tarjoile sinällään. Määrät ovat vähän "suurpiirteisiä", laitoin aineita sen verran kuin hyvältä tuntui.
Noniin, sainpas minäkin nyt viimein kirjoitettua tämän tänne! :)
2 kommenttia:
Mimmu, mä ehkä itse hauduttaisin matalammassa lämmössä pidempään, niin liha pääsee mureutuun sillee hitaasti ja rauhassa. Joku 150-160 astetta ja kolmisen tuntia...
Mitä osaa possusta muuten käytit?
Joo, pitää ensi kerralla kokeilla noin! :)
Käytin sitä mitä lidlistä sain, eli possusuikaleita, ihan hyvää tuli.
Lähetä kommentti