keskiviikko 19. marraskuuta 2008

Perunacurry

Sisko soitteli ja kysyi mitä sitä keksisi ruuaksi - olisi helppoa ja sitä voisi tehdä ison kasan. Kehotin kokeilemaan possupataa - ehkäpä siitä tulee vielä raportti. Mutta kuten aina, parhaat ideat tulee vasta kun sulkee puhelimen. Niinpä nytkin muistin vasta myöhemmin, että perunacurry on yksi niistä ruuista joita tein kasvissyöntiaikoinani isoja kasoja jääkaappiin. Se oli hyvää jopa kylmänä kun sinkkuna kömpi kotiin yöllä baarista :)

Kuvaa ehkä myöhemmin, mutta tässä itse ohje:

Liotetaan mustapapuja yön yli. Niitä voi laittaa maun mukaan, itse tykkään että niitä saa olla paljon, jopa 3 dl kuivattuna.

otetaan reilu kilo perunoita (kiinteä tai yleisperuna, jauhoinen muusiintuu liian helposti)
1 iso sipuli
1-2 omenaa (koosta riippuen, pieniä kotimaisia voi ottaa useammankin)
n. 3 dl turkkilaista jogurttia
5-6 dl vettä + kasvisliemikuutio
3 kynttä valkosipulia
1 chilipalko
3-4 rkl mietoa currytahnaa (ja jos tykkää tulisemmasta niin vahvaa currytahnaa voi käyttää osittain tai kokonaan)
1,5 rkl garam masalaa (maustesekoitus)
1,5 tl korianterijauhetta
1,5 tl jeeraa
inkivääriä
öljyä paistamiseen, suolaa ja pippuria

laita öljy ja kaikki mausteet, inkivääri, chili ja valkosipuli suuren kattilan tai wokin pohjalle. Kuumenna mausteita öljyssä niin, että niistä alkaa irrota tuoksu. Lisää mustapavut ja kuutioitu sipuli ja paista niitä hetki, niin että sipuli vähän kuullottuu. Lisää sitten perunalohkot ja pyörittele niin, että mausteet tarttuvat joka puolelle.

lisää omenakuutiot ja kasvisliemi sekä vesi. Kiehuta perunoita kannen alla kunnes kypsiä, lisää tarvittaessa vettä. Nosta perunacurry pois liedeltä, sekoita joukkoon jogurtti ja mausta suolalla ja pippurilla.

Ruuan voi nauttia sellaisenaan mutta myös naanleivän tai riisin kanssa. Mausteet vaihtelevat vähän tilanteen mukaan. Hyvää tämä on ollut joka kerta - jos on tosi pienellä budjetilla liikkeellä niin masutepuolella selviää pelkällä currytahnallakin - itse kumminkin tykkään että tulee parempaa kun lisäilee garam masalaa, jeeraa ja korianteria.... :)

3 kommenttia:

Taina kirjoitti...

Tätä perunacurrya on tullut kokeiltua monesti, eli jopa tällainen täysin tumpelo saa siitä hyvää. Köh, minähän tosin skippasin mustapavut ja luen tuon kohdan reseptistä "papuja tomaattikastikkeessa"... ;)

Nelle kirjoitti...

;) Kaupasta saa myös punaisia papuja suolaliemessä :) Ettei tartte laittaa sitä tomaattikastikkeista jos ei halua :) Mutta kyllä, tuo on helppoa ja hyvää.

Mimmu kirjoitti...

Tein tätä alkuviikosta ja hyvää tuli! Ja mikä parasta, siitä riitti moneksi kerraksi. :)