sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Pannukakut blenderissä



Ihan kaikkea, mitä netistä lukee, ei ehkä kannattaisi uskoa. Tai no, miten sen ottaa; ihan hyviä näistäkin lopulta tuli. Joka tapauksessa kun eilen aamulla mietn mitä hyvää ja vähän luksusta sitä keksisi aamupalaksi löysin netistä Nigellan amerikkalaisten aamiaspannareiden ohjeen jossa kaikki vaan kasataan blenderiin, surautetaan taikinaksi ja kaadellaan blenderistä pannulle.

Laitoin blenderin pohjalle purkin valkosuklaa-limettirahkaa ja maustoin taikinaa hieman kanelilla, muskotilla ja maustepippurilla


Tietysti minä vähän tuunasin taikinaa rahkalla ja sekin varmaan aiheuttaa omat ongelmansa. Myöskin Nigellalla todennäköisesti on parempi blenderi kuin minulla; kenwoodin blenderi olisi varmaan toiminut paremmin mutta olin laiska ja käytin tätä vanhaa; sen laitan surutta tiskariin. 

Jauhojen sekoittuminen kunnolla massaan oli meillä vähän ongelma. Vaikka laitoin kaikki märät aineet pohjalle, ajoin blenderiä kauan ja kääntelin jauhoja lopulta lastalla mukaan, taikinaan jäi muutamia klimppejä. Mutta sinänsä jos se ei haittaa, homma toimi yllättävänkin kivuttomasti. Ja onhan se nyt aika hauskaa, kun blenderiin voisi pudottaa vaikka banaanin jos haluaa banaanipannukakkuja, tursottaa hieman hunajaa tai tuunata taikinaa mausteilla; surrrurrrurr.

Lienee myös tottumuskysymys, haluaako JA OSAAKO lettutaikinansa kaataa kannusta pannuun vai ei. Allekirjoittaneella oli vähän vaikeuksia osata laittaa oikea määrä; välillä taikinaa hulahti ihan liikaa, välillä liian vähän.

Illaksi vieraita; tein karamellisoidun valkosuklaakastikkeen jo aamulla...

Mutta hyvin maistuivat tuoreiden mansikoiden ja karamellisoidun valkosuklaakastikkeen kanssa jota paahdoin vierasvaraksi aamulla; illalla olisi tulossa ystäviä syomään ja tämä jätskinpäällinen tai näemmä nyt letunkin päällinen on nousussa meidän huushollissa ;)

Mutta se taas oli ihan ihastuttavan hyvin sanottu tuolta keittiöiden kuningattarelta, että pannukakku pitää kääntää siinä vaiheessa kun se alkaa kuplia ja halkeilla. enpä ollut ajatellut että sen voisi noin kätevästi ohjeistaa. Ja kun pannari on käännetty, kääntöpuolen kypsymiseen menee paljon vähemmän aikaa kuin aluksi, ehkä minuutin verran.  

Kokeilkaa omalla vastuulla; Nigellan blenderipannarit.

Pannukakut blenderissä

1 rkl leivinjauhetta
hippu suolaa
1 tl hienoa sokeria (lisäsin määrää pariin ruokalusikalliseen koska halusin makeita lettuja)
2 suurta luomumunaa
30g sulatettua ja jäähdytettyä voita
3 dl maitoa
225g vehnäjauhoa
(lisäsin teelusikallisen kanelia, n. 1/2 tl muskottia ja rouhin vähän maustepippuria myllystä) 
voita paistamiseen


Laita kaikki aineet blenderiin ja aja massa tasaiseksi.

Kaada lettutaikinaa voideltuun, kuumaan pikkulettupannuun ja paista pannukakkuja kunnes ne alkavat kuplia ja halkeilla.

Käännä ja paista toinenkin puoli kainiin väriseksi; ehkä minuutin verran.

Tarjoa tuoreiden masikoiden ja karamellisoidun valkosuklaakastikkeen kanssa.

(p.s. Jos lisäät taikinaan rahkaa tai muita makuaineita, kannattaa lisätä rahka tms vasta lopuksi, kun taikina on jo sekaisin. Jos lisäät purkin rahkaa, tai jotain muuta hapanta lisää myös yksi muna ja korvaa osa leivinjauheesta soodalla. )

5 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Tämä on minun luotto-ohjeeni, mutten yleensä viitsi sotkea blenderiä, vaan sekoitan kulhossa:)

Nelle kirjoitti...

Campasimpukka: Vaikutti kyllä ihan pätevältä ohjeelta ja pakko sitä oli kokeilla blenderissä; tuo meidän smoothieblenderi kun seisoo aina valmiina ja vain yhden tiskariin työnnettävän "kipon" sotkeminen oli houkutteleva ajatus. :)

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Meidän yleiskoneen oheislaiteblenderillämme ei varmaan kannata edes ruveta kokeilemaan ;-) Sinänsä kyllä kuulostaa herkulliselta ja pannukakuthan kelpaavat aina ja kaikissa muodoissa

Jael kirjoitti...

Mä teen munakkaatkin blenderissä;D Etenkin jos laitan yrttejä sekaan.

Nelle kirjoitti...

Minna: no kannattaa kokeilla, pahin mitä joudut tekemään on kaapia jauhomössöä reunoilta sisemmäs! :)

Jael: hihii, millasia niistä tulee rakenteeltaan? Kuohkeita?