perjantai 4. heinäkuuta 2014

Angelloja cheddartäytteellä


Tässäpä vielä pieni vinkki viikonlopulle, koska keli näyttää suosivan. Minä olen ihan totaalisen ihastunut noihin Angelloihin  (edit: angello ei ole chili vaan paprika) joissa ei ole juurikaan tulta, mutta sellaista pehmeää, makeaa makua löytyy kyllä runsaasti.Näitä käytännössä tulettomia chilejä paprikoita voi toki käyttää maustamaan ruokaa, mutta ne sopivat myös ihan erinomaisen hyvin täytettäväksi juustolla, käärittäväksi pekoniin ja sitten joko grillin, savustimen tai uunin kautta kohti ruoka-aukkoa. 


Lisukkeena voi tarjota paitsi chilikastiketta (jos haluaa lisätä tulta kokemukseen) myös korianterilla (ja halutessa limellä) maustettua creme fraichea. Tuo korianterinen hapankerma raikastaa makukokonaisuutta todella paljon ja se on ainakin meillä vähän must-have lisuke. Mutta; kaupasta tarvitset siis mukaan angelloja, pekonia ja vahvaa cheddaria sekä ranskankermaa ja korianteria.

200 astetta n. 20 min tai kunnes pekonin pinta on kauniin ruskea. Hyvää viikonloppua!


12 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

VOI NAM! Nää taitaa mennä huomenna grilliin :) Mistä kaupasta oot noita kyseisiä chilejä ostanut?

Nelle kirjoitti...

K-aurorasta ostin, sellon cm myy myös!

Ellysi kirjoitti...

Apuaaaaa minkä näköistä! semmonen vesi herahtaa kielelle-kokemus taas... Pakko varmaan väsätä ;) ja ehkäpä tuo mieskin tykkäis näistä :D

Sofia kirjoitti...

Kääk, nyt on niin hyvän näköistä, että tuon takia minäkin ostan pekonipaketin :)

Mitä/millaista chilikastiketta suosittelisit tähän kylkeen?

Jonna kirjoitti...

En ole edes tajunnut, että agnello on chili, eikö se ole paprikalajike? Mutta lajista viis, se on ihan mahtava makea pakkaus.

Meidän tämän kesän herkku on ollut samaiset agnellot täytettynä fetalla, tuorejuustolla ja yrteillä. Tämä näyttää vähintään yhtä hyvältä.

K-ketju on ilmeisesti ottanut nämä nyt ketjuvalikoimaan. Näin kuulin jossain vihannestiskillä. Olen nähnyt nyt ainakin useammassa kaupassa. Noiden mainitsimiesi lisäksi mm. Musta Pekka ja Tammiston Citymarket.

ulla kirjoitti...

Höh.. ei meidän lähi cittarista kyllä tuollaisia löydy...

Hyvän näköistä on ja menee kokeiluun jos jostain noita löydän. :)

Nelle kirjoitti...

Ellysi: Hahaa - jos miehesi diggaa pekonia niin voisi kuvitella ;) Ainakin meillä kelpasi ihan kaikille.

Sofia: jos et ole suuri pekonifani niin puolikas pekonisiivukin riittää juuri ja juuri. Mutta joo, hyvää oli! Meillä porukka taisi syödä noita sriracha kastikkeen kanssa ja itse töpötin siihen poppamiehen bourbon - kastikkeeseen johon mulla on joku perverssi himo ;)

Jonna; kiinnostuin tuosta aiheesta nin että googlesin angelloa ja tosiaan, se on joku tämmöinen modernin tuotekehittelyn tulos, elikkä siemenetön paprika! Ihan mahtava innovaatio joka tapauksessa, erinomaisen hyvän makuinen ja kätevä kun ei ole siemeniä. Kaikkea sitä oppii kun vanhaksi elää :)

Ja joo, tuorejuusto sekoitettuna johonkin vaikuttaa kans kivalle idealle!

Ulla: kuten Jonna tuossa sanoo yllä niin uskoisin että cm:stä kysymällä niitä saattaa ilmestyä jos/kun ne ovat keskon kautta saatavissa.

Koo kirjoitti...

Oi vitsi miten hyvän näköisiä! En vaan usko, että noita angelloja saa meidän kylältä :(

Nelle kirjoitti...

Koo: kannattaa kysyä omasta lähikaupasta. Katsoin eilen meidän K-supermarket Aurorassa että sellainen yksi paketti maksoi jonkin verran alle euron, kilohinnaksi tuli jotain 8 eur paikka. Niillä hinnoilla lähikauppakin voisi uskaltaa tilata jos myyntierä ei ole valtava. :)

Nanna kirjoitti...

Lidlistä!

Nelle kirjoitti...

Nanna: onks sielläkin? Kiitti vinkistä - nykyisin Lidl ei oo ihan kulmalla niin ei tule niin useion erikseen lähdettyä. Hyvä tietää!

Ruokasurffausta - Anna kirjoitti...

Voi ei....too good to be true! :D