tiistai 5. heinäkuuta 2016

Broccolinit grillissä - eli kesän kätevin vinkki kaikille jotka rakastavat broccolinia.

broccolini, grilli


Me tykätään Broccolineista. Niitä laitetaan aika usein ruuan lisukkeeksi - monesti vaan nopeasti kiehauttaen. Mutta kun tuo grillikausi alkoi ja V näki minun hypistelevän broccolinipussia kädessäni siihen malliin että nää vois grillata, alkoi mies näyttää tuskaiselta. Parsat kuulemma vielä menee irtopainoksenakin grilliin, mutta broccolinit kypsyvät niin nopsaan ettei niitä tahdo ehtiä kääntää ja siinä säheltäessä ne helposti putoavat väleihin.

grilli, weber, kasvis

Ja niinpä sitten sen keksin, kesän kätevimmän grillausvinkin: sitokaapa huuhtaistut broccolinit pikkuisisksi kimpuiksi ja pirskauttakaa hieman öljyä päälle ennen grilliin laittoa, niin niitä on helpompaa käännellä ja paistaa. Pieni kosteus tuntuu olevan hyväksi grillatessa, miksi niitä ei huuhtelun jälkeen tarvitse edes kuivailla kovin.

broccolino, broccoli, baby parsakaali

Niput ovat ihan söpöjä pöydässäkin, mutta ennenkaikkea; niitä on niin helppoa käsitellä. :) Sitten vaan lopuksi päälle suolaa ja pippuria, niput auki ja ääntä kohti. Helppoa ja hyödyllistä!

3 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Hyvä vinkki!

Merituuli kirjoitti...

Me suljettiin broccoliinit halsteriin. Sekin oli kätevää, muttei sovi tietty kaikkiin grilleihin hyvin. http://sillasipuli.blogspot.tw/2016/04/broccoliini-grillissa.html

Nelle kirjoitti...

Nanna: mieskin kiittää tästä! ;)

Merituuli: joo, semmonen grillikori toimii kanssa ja joku FB:ssä jo kertoi että alufolionyytti ois kans hyvä näille. Alufuolioon verrattuna tässä ja halsterissa on se etu että broccoliiniin tulee ihania ruskettuneita kohtia. Ja varmaan arvaat, että meillä ongelmana on tila; tyypilliesti grilli on suht täynnä kaikenlaista vihannesta ja lihaa, joten nippu menee pieneen tilaan. Siksi se oli minusta niin kätsää:) Mut joo, halsteri toimii myös taatusti!