lauantai 28. maaliskuuta 2015

Smoky BBQ Grilli Espoon Muuralassa


Tiedättehän sen pienen grillin siinä Muuralan Nesteen ja K-raudan kainalossa? Ai ette vai... :) No, siihen pieneen putiikkiin on tullut uusi yrittäjä, joka tarjoaa ihan lupaavaa perusjenkkityylistä BBQ - settiä enemmän kuin kohtuullisilla hinnoilla.


V on käynyt paikassa muutamaan kertaan lounaalla ja raportoinut, että mestassa on potentiaalia. Bataattiranskiksista V totesi jotenkin siihen tyyliin, että:"niissä on pakko olla jotain ihan kiellettyä kun ne oli niin sairaan hyviä" ja päivän erikoinen tarjottava vaihtelee sen mukaan mitä nyt milloinkin on saatu valmiiksi. Joka tapauksessa täällä perä-espoossa ei niin hirveästi ole vaihtareita chikoseille, mäkkäreille sunmuille joten kaikki uusi yritteliäisyys toivotetaan ainakin meidän perheessa enemmän kuin tervetulleeksi. 

Joten kun olimme raivanneet koko aamun puutarhassa  kevätsiivoja, hyppäsimme yksinkertaisesti mutaisissa kumppareissa ja puutarhavarusteissamme autoon ja hurautimme paitsi käymään rautakaupassa, myös syömään BBQ grillille.

Ravintolassa on mausteettomia ruokia kaipaaville "isoisän menu" jossa on perinteisempää grillimättöä.

V oli kertoillut paikasta etukäteen, että koko homma oli syntynyt unelmasta ja halusta työllistää itsensä. Ja onhan tällaisen jenkkityyppisen BBQ:n myyminen Muuralan grillikiskalla aika rohkea temppu. Voin vaan kuvitella miten entiset, mauttomiin jauhosämpylöihin ja kuiviin jauhelihapihveihin tottuneet kanta-asiakkaat ovat tervehtäneet kuitenkin lähtökohtaisesti mausteista ruokaa. Jenkki BBQ kun nimenomaan vaatii niitä mausterubeja ja koko komeus silataan sitten aidolla savulla kypsennellen low and slow. V raportoikin, että mausteisuus on vaihdellut; homma etsii selvästi uriaan ja suosittelen lämpimästi tästä ruokalajien tyypistä tykkääviä käymään grillillä; omistaja on tosi symppis tyyppi joka mielellään kuuntelee mielipiteitä ruuasta.

Noh, mitä mieltä me olimme?

Me tilasimme vähän kaikkea; ison lautasen ribsejä (12e) johon tuli puolet possun ribsiä ja puolet päivän erikoista, vasikan ribsejä. Sitten otimme myös pienen lautasen pulled porkia (9e), koska pelkäsin (ihan turhaan) etukäteen että se ribsisetti saattaa olla aika suolaista I:lle.

Minä tykkäsin kovasti niistä vasikan ribseistä. Possun ribsit eivät vetäneet ihan vertoja V:n kotitekoisille ribseille, mutta niissä onkin aika paljon tulta, suolaa ja kaikkea maustetta. Nämä olivat selvästi lähempänä chikosin ribsejä; ihan hyviä, mehukkaita, suht makeita ja putosivat luulta.

Ribsejä ja pulled porkia; molempien annosten kanssa oli cole slaw - kaalisalaattia ja pestomausteista perunasalaattia.

Nyhtöpossu katosi lähes kokonaan (kesällä neljä täyttävään) pikkuihmiseemme ja ensimmäisen haarukallisen jälkeen I huokasi:"Ihanaa äiti, että tulimme tänne nauttimaan!" I on siis virallisesti hyväksynyt yhden grillikiskan/"pikaruokamestan" jonne voimme mennä niin että hänkin Oikeasti syö jotain, Mahtavaa!! ;) Sanon näin siksi, että joskus on kiva sortua pikaruokaan ja pikkukulinaristimme ei mäkkärissäkään syö kuin maidon ja ne tuoreet pikkuporkkanat. ;)

Minusta nyhtöpossu oli ok. Eihän siinä kunnon BBQ-barkkia ole kun se on tehty uunissa, mutta tuolla hintatasolla voin väittää että se on ihan hyvällä hinta-laatusuhteella olevaa hyvänmakuista ja mehukasta nyhtistä.
A photo posted by Nelle & Mimmu (@siskotkokkaa) on

Ja ihan ehdottomasti menemme uudelleen. Cole slaw oli hyvää, joskin perunasalaatin kanssa en oikein päässyt väleihin. Se oli ihan OK, peuna oli tuoretta ja creme fraichea sekä majoneesia oli 50:50 - suhteessa. Mutta pesto oli minusta vähän outo mauste perunasalaatille. Minä olen semmonen sipulinrakastaja että olisin mielelläni ottanut perunasalaattiin vaikka purjoa tai ruohosipulia, kuutioitua suolakurkkua ja hieman hapanta omppua tuohon majoneesipohjaan. Tai ihan kokonaan toisenlainen, mutta toimiva lähestymistapa olisi ollut semmoinen punasipulilla, kapriksilla & oliiviöljyllä maustettu kirkas perunasalaatti jossa voisi olla sitruunaa happona.

Toisaalta annos oli pienenäkin versiona niin runsas, että naisihmisenä olisin pärjännyt hyvin pelkällä cole slawlla & lihalla. Ja joskus haluaisin kyllä kokeilla niitä V:n kehumia bataattiranskiksia, jos niitä on saatavilla.  (btw. sellaisista erikoisranskiksista olisin myös valmis maksamaan euron-pari ekstraa ihan helposti) Lisäksi menusta täytyy sanoa, että V on syönyt paikassa myös briskettiburgeria kun oli briskettipäivä ja se oli tosi hyvää. Mutta myös normaalit jauhelihapihvit ovat black angusta ja ja huhu kertoo että perusburgeritkin ovat tosi, tosi hyviä.

Vaikka perunasalaatista vähän palautetta annoinkin (myös paikanpäällä) kaikenkaikkiaan on todella toivottua ja hirmukivaa, että tarjonta monipuolistuu näilläkin kulmilla. Laadukkaammalle "roskaruualle" on minusta vähintäänkin kysyntää. Ja ihan parasta on, ettei paikka ole liian fiini vaan sinne voi mennä  kumpparit jalassa ja taaperoa taluttaen niinkuin mihin tahansa perusgrillille. Sapuskat vaan ovat parempia. :)

Lisäksi kaikki tuolla oli vähintäänkin edullista. Olisin hyvin voinut maksaa niistä vasikan ribseistä enemmänkin. Ne olivat ihan oikeasti tosi hyviä, no complaints. Eivät olisi olleet kalliita edes 16e hintaan. Ylipäätään jäin miettimään, että toivottavasti yrittäjä ei hinnoittele itseään liian alas; ruuan määrä, raaka-aineiden laatu ja valmistuksen työläys huomioon ottaen tuo menu oli varsin edukas. Ja voisihan siinä menussa olla eri hintaisiakin juttuja; joku perusturvallinen bulkki pulled pork voisi olla reilustikin halvempaa kuin jokin sähäkämmin maustettu päivän erikoinen joka on tehty vimpan päälle BBQ - tyyliin. Ainakin meille BBQ:n hurahtaneille valinta olisi helppo ;)

Mielenkiinnolla odotamme mihin suuntaan homma kehittyy; kuulemma lupa savustaa siinä grillin tontilla on vielä hyväksyttävänä K-raudan prosessissa. Toivottavasti lupa heltiää, sillä mikään ei ole niin hyvää kuin vasta savustimesta esiin nykäisty ruoka. Menemme uudelleen ja toivon pitkää ikää ja runsaita asiakasvirtoja tälle grillikioskille

p.s. kunkin päivän erikoiset ja muut löytyvät grillikioskin facebook - sivulta

2 kommenttia:

Heidi - Kärähtäneet kirjoitti...

Kiitos vinkistä, olisi mennyt kyllä ohi vaikka paljon liikutaankin tuolla suunnalla! Meidän perhe käy testaamassa heti, kun ehditään :) Mukavaa, että espoonkin ulkoruokinta monipuolistuu.

Nelle kirjoitti...

Heidi: ei kannata mennä ohi, luulen että me käydään tuossa vielä monena perjantaina kun pitäisi haukata "jotain pientä" tai napata mukaan takeawaytä ennen mökille lähtöä ;)

Muhun vetoaa tuossa se, että se on grilli. Ja että se on siinä toistaiseksi eikä mikään pop-up. Ja on kiva että omistaja haluaa kokeilla eri juttuja ja listalla on vaihtelua ja yllättävyyttä. Kaikki tosi hyviä asioita. Persoonalliset pikkupaikat kunniaan.