keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Sikascratchingssit uudelleen!


Tästä tulee lyhyt juttu; tein niitä possunnahkasnakseja uudelleen, joita tein joskus kauan sitten. Syynä tähän oli se Bánh Mi jota kokeiltiin tehdä; siitä kun poistettiin nahka ennen lihan paistoa ja nahka jäi siis yli. Ja koska isäinpäivä, possukierteet jäivät kaivelemaan taannoin ja shall not waste, päätin käyttää myös nahan uusintayritteeseen.

Kun sikarullat viipaloi heti kun ovat vähän jäähtyneet, rasva ei jämähdä ja liimaa kierteitä.

Nyt vaan keitin ja uppopaistoin possut saman tein, jolloin rasva ei päässyt jämähtämään kuten viimeksi. Nyt kiekot aukenivat hyvin ja sikanaksuista tuli oikein hyviä. Eli uppopaistakaa heti kun olette keittäneet ne, näemmä tämäkään ruoka ei parane säilyttelemällä;)

Toinen juttu minkä huomasin oli että possuja ei kannata paistaa sitten taas rasvassakaan liian kauan. Muutama naksu joihin yritin saada enemmän väriä olivat siellä öljyssä liian kauan; väriä ei juurikaan tullut lisää, mutta nahan rapsakan napsahtava rakenne kärsi. Kun sika oli liian kauan öljyssä, se muuttui lähes jauhomaisen rapeaksi.

Näistä tuli jo oikeinkin hyviä; seuraavan kerran saanen näistä jo ihan esittelykelpoisia! Tai ainakin toivon niin ;)

Parempaa on juuri rapsakoituneena. Pahoittelut huonosta kuvasta; talvi, tauti ja väsymys. :) Mutta tämä vaan vinkkinä; ne nahat kelpaavat muuhunkin kuin talitinteille. Jos tänään ostaa sitä halpaa sikaa, nahan ehtii suolaamaan jotta viikonloppuna voi tehdä näitä epäterveellisiä, mutta ah niin herkullisia syntikierteitä :) Ohje oli siis täällä.

3 kommenttia:

Andalusiana kirjoitti...

oi ja voi. Näitä myydään Englannissa tosiaan ihan snäckseinä mutta omaan makuuni ne pussissa olevat ovat todellakin liian kuivia ja vähän karvaitakin. Nämä sen sijaan... <3

Nanna kirjoitti...

...shall not waste... <3

Nelle kirjoitti...

Andalusiana: kun itse tekee saa semmosia kuin ansaitsee ;)

Liittyen muuten tuohon suolaseokseen, olen tykännyt että vaikka koko ohjeen maustemäärän sekoittaisi 100g suolaa, minun makuuni niissä kierteissä ei ole liikaa tähtianista. Kannattaa kokeilla vähän eri vahvuisilla mausteilla.

Nanna: :) Ei einakaan näin hyviä paloja!