torstai 30. elokuuta 2012

Alia - mainio brunssipaikka Mustikkamaalla

alia, kala-alkupalat

Kun ollaan kesällä kaupungissa niin mikään ei ole parempaa kuin hyvä brunssi sunnuntaiaamuna. Kun sovimme viime viikonlopun brunssia, olin Ihan Varma, että olisin jo blogannut Aliasta kun brunssiseuraksi lupautunut anoppini Riitta kysyi arviota paikasta. Mutta ei - ei löytynyt edes hakusanalla brunssi vaikka olin tosiaan Ihan Varma. Ja sitten muistin; me kävimme Aliassa juuri ennen I:n syntymää ja se jäi bloggaamatta, koska jouduin Jorviin tarkkailuun sen viikonlopun jälkeen -  jo aikaisemmin kuin silloin kuvittelin. Sitten bloggaaminen ymmärrettävästä syystä vaan jäi, vaikka piti. 

alia, ruokalappu
Perheen pienimmätkin otettiin hienosti huomioon

Ja oikeastaan hyvä niin, koska nyt voin suositella Aliaa vieläkin suuremmalla sydämellä; ruoka oli edelleen yhtä erinomaista, tunnelma mainio, palvelu erittäin ystävällistä ja toimivaa. Ja kyllä, siellä osataan hieraista äidin sydäntä sopivasti, sillä taaperolle oli katettu oma paikka syöttötuoleineen, ruokalappuineen kaikkineen. Enkä ollut ainoa, joka tämän lapsiystävällisyyden on pannut merkille; paikalla oli muutamia muitakin lapsiperheitä. Se, mikä hämmästytti oli, että kaikki sujui silti todella rauhallisesti ja tunnelma oli rentouttavan harmoninen - mitä nyt I paikoitellen ilmoitti että äidin lautasella olevat ruuat ovat yhteisiä joten ne on kaikki annettava hänelle. Tämä kaikki sisältyi siihen vaativasti painotettuun sanaan Mamm.  Sanalliseen ilmaisuun liittyvän elekielen voitte tarkistaa jutun ensimmäisestä kuvasta ;)

Alia toimii vanhassa mäen huipulla olevassa huvilassa ja me lapsiperheelliset olimme miehittyneet kaikki sisätiloihin. Mutta Alialla on talon edessä myös erinomaisen toimiva terassi - joka on aurinkoisella säällä oikein hyvä paikka olla. Siinä me nautiskelimme brunssimme edellisellä kerralla.

Alkupaloissa on sekä kalatiski että - lihaisampi alkupalatiski. Pakko tehdä kaksi keikkaa tiskille:)


Alian brunssi ei ole ihan halpa - 36 eur per nenu, mutta sanoisin että se on sen arvoinen.  Alkupalat sekä jälkiruuat haetaan seisovasta pöydästä ja pääruoka tilataan erikseen. Kalat olivat tosi hyviä - oikeasti varmaan parasta silliä, mitä olen eläessäni syönyt. Sitä oli pakko hakea vielä lihaisammalla kierroksella lisää pari palaa. Lihapullat herättivät ihastusta A:ssa ja I tykkäsi luomupossuterriinistä ;) Minä vaan nautin - kaikki oli hyvin tehtyä ja tomaattisalaattikin maistui jotenkin ihan jumalaiselta, kun tomaatit olivat niin kypsiä ja makeita.

Tästä I tykkäsi - arvatkaa vaan onko äiteen potaatit enää maistuneet tämän jälkeen?

Pääruuaksi söin ankkaa ja I olisi varmaan syönyt sen kaiken lautaseltani, jos olisin antanut. Mutta halusin toki itsekin päästä nauttimaan ankasta savupalsternakkapyreellä ja pekoni-kaalihöystöllä. Oikein hyvää.

Alian omistaa sama poppoo joka pitää Potsresia ja siksi odotinkin jälkiruokapuolta vesi kielellä. Jostain syystä jälkkäripöydästä ei tullut yhtään kuvaa, mutta se suklaakakku oli ihan Älyttömän hyvää. Lisäksi tarjolla oli juustokakkua, hedelmiä ja juustoja. Se, mikä saattaa aiheuttaa annoskateutta on, että jälkkäripöydän valikoima muuttuu sen mukaan kun tarjolla oleva sorttimentti loppuu. Suklaakakun loputtua pöytään kannetut browniet olivat kyllä hyviä, mutta laiha lohtu niille, jotka jäivät ilman kakkupalaansa - etenkin jos samassa pöydässä muualla sattui kuulumaan pökertynyttä huokailua suklaakakun ihanuudesta.

Jos paiaksta pitää jotain negatiivista sanoa, niin se on ehdottomasti se käsittämätön flash - himmeli jonka joku on tehnyt alia.fi -sivuille. Se on hidas, teksti on pientä isollakin ruudulla eikä se toimi esimerkiksi omenapuhelimilla lainkaan. Silloin ekalla kertaa nimittäin olisimme halunneet matkalla syöttää osoitteen naviin, niin eipä saatu osoitetta kun ei koko sivu aukea reissun päällä. Grr. No, osattiin kuitenkin lopulta. Ravintolaan autolla saapuville on muutamia parkkipaikkoja ravintolan pihassa, mutta jos päivä on kaunis eikä pieni kävely haittaa, mustikkamaalla on paljon ilmaista parkkitilaa hieman pidemmälläkin. Ravintola on auki ympäri vuoden rajoitetusti - kannattaa soittaa ja tehdä varaus etukäteen että tilaa varmasti on.

Mutta noin muuten, erinomainen brunssipaikka myös näin viimeisten kesäisten aurinkopäivien brunsseille. Tykkäsin.

2 kommenttia:

Laura kirjoitti...

kannattaa myös soittaa ja varmistaa, että brunssia on varmasti tarjolla. Me menimme sinne suurin odotuksin, kun olimme talven pakkasilla käyneet maittavalla (joskin hyytävän kylmällä brunssilla). Nettisivuilla luki, että saaristolaispöytä on tarjolla lauantaisin ja sunnuntaisin, vaan eipä ollutkaan. Lähes kaikki sen lauantain asiakkaat joutuivat kokemaan saman pettymyksen.

Nelle kirjoitti...

Laura: Voi harmi, tuollainen pettymys on varmasti kirvelevä tyhjin vatsoin! Mutta nyt Alian www - sivulla kyllä luki että lauantaibrunssit ovat kesätauolla 1.9 asti. Mutta, sehän onkin jo huomenna :) Sunnuntaibrunssi oli aika täynnä viime viiikolla. joten soittaminen on tietysti hyvä - saa hoidettua sekä pöydän että varmistettua aukiolon :)