lauantai 23. marraskuuta 2013

Kurkku-garisalaatti


Elokuussa kävimme ylioppilasjuhlilla joiden veroista buffapöytää saa mennä hetken matkaa hakemaan. Anu järjesti kotonaan juhlia ja pöytä oli sen mallinen; oli minihampurilaisia, minikakkuja ja sen seitsemän sortin lihat, kalat ja salaatit. Tuosta pöydästä olisi voinut nostaa minkä tahansa ruuan erikseen, mutta jostain syystä mieleeni jäi kurkusta ja garista tehty simppeli salaatti.

Anun suolaisia buffaherkkuja...

Olen tehnyt sitä lisäkkeeksi silloin, kun tarjolla on ollut aasialaisittain laitettua kalaa tai sashimia - Anun pöydässä taisi olla ihan graavikalaa jonka kanssa se minusta passasi ihan erinomaisen hyvin. Ja mikä parasta - salaatti on ihan erinomaisen helppoa tehdä ja syntyy lähinnä kurkusta ja garista. :)

Jos garia ei ole, kannattaa käydä kurkkaamassa Hannelen blogia sillä siellä neuvotaan miten senkin voi tehdä itse! En ollut edes ajatellut moista vaihtoehtoa, mutta ehdottomasti menee kokeiluun tässä joskus.

Kurkku-garisalaatti

1 iso tuorekurkku
n. 1 dl garia
3-4 rkl miriniä
2-3 rkl riisiviinietikkaa
koristeeksi korianteria

Siivuta kurkku ja sekoita valutetun garin kanssa. Sekoita keskenään mirin ja riisiviinietikka ja pirskota salaatin päälle. Revi pinnalle korianteria.7 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Ehdottomasti tekolistalla!

Jael kirjoitti...

Tutun kuloinen ohje,olen itsekin tuollaista tehnyt,mutta sillä erotuksella että kurkunpalat on leikattu tikkumaisiksi.

Anonyymi kirjoitti...

ihanan näkönen salaatti t.teija http://teijanmaustemyynti.webs.com

Hannele kirjoitti...

Kurkku ja gari toimivat varmasti aivan loistavasti yhdessä! Tämä ohje menee oman garin kanssa tekoon heti kättelyssä.

Petra / Rva Patalintu kirjoitti...

No johan, yksinkertaista ja taatusti hyvää. Menee testiin! Kuten myös tuo itsetehty gari (josta tunnustan, että en ennen ollut tuota nimitystä kuullut, joten opin senkin suhteen jotain uutta! :))

Merja kirjoitti...

Oli muuten oikein hyvää, ilman tuoretta korianteriakin!

Nelle kirjoitti...

Nanna: kannattaa - vaikka ihan arkenakin - superhelppoa.

Jael: hitsi, sen olin missannut! Onneksi Anu tarjosi tätä taannoin ettei jäänyt hyvä idea meikäläiseltä ihan kokonaan tekemättä!

Hannele: ... Ja mun pitää kokeilla sitä sun garia! Pikimmiten.

Petra / Rva patalintu: se itsetehty gari kuulostaa tosi hyvältä. Pitää kaivaa mandoliini esiin jostain.

Merja: kiva kun tykkäsit! Korianteri ei tosiaan ole mitenkään pakollista, mä vaan riposettelen sitä tätä nykyä joka paikkaan. :)