keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Mustapippurinen tomaatti-sipulikeitto fetalla


Aina välillä tulee sellaisia päiviä, että tekee aivan hurrrjasti mieli tomaattia, kastikkeena, keittona tai vaikkapa ihan kokonaisena. Tällä kertaa teki mieli keittoa ja samalla löytyi yksi käyttökohde lisää rajamäen mustapippuri punaviinietikalle. Tuo tuotetestaukseen saatu etikka sopi mielestäni oikein hyvin tähän keittoon.

Mustapippurinen tomaatti-sipulikeitto fetalla

2 sipulia
2 kynttä valkosipulia
1 prk tomaattimurskaa
5 dl tomaattimehua
3-4 rkl tomaattipyrettä
3 dl vettä
2-3 rkl rajamäen mustapippuri punaviinietikkaa
vähän kasvisfondia / kasvislientä (natriumglutamaatitonta)
hippunen sokeria
hippunen suolaa
mustapippuria
öljyä paistamiseen
fetaa


Pienistä sipuli renkaiksi ja hienonna valkosipuli. Laita kattila hellalle, lisää vähän öljyä ja kuullota sipuli ja valkosipuli. Kuullotuksen jälkeen lisää tomaattimurska, tomaattimehu, tomaattipyre ja vesi. Mausta keitto hippusella suolaa ja sokeria, mustapippurilla sekä rajamäen mustapippuri punaviinietikalla. Lisäsin vähän Knorrin kasvisfondia (ei sisällä aromivahventeita), mutta ilmankin pärjää varmasti hyvin. Hauduta keittoa miedolla lämmöllä, sellainen vajaa puoli tuntia.

Murustele fetaa keiton päälle ja tarjoile.

2 kommenttia:

  1. Herkulliselta kuulostava keitto!

    VastaaPoista
  2. Olin itsekin aika tyytyväinen, ulkonakin kun oli kylmä niin kuuma keitto maistuu aina silloin.

    VastaaPoista