tag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post778792555513505271..comments2023-12-24T17:29:59.286+02:00Comments on Siskot kokkaa: Picanhaa suolassaNellehttp://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-40470043341235829302015-09-01T15:51:03.061+03:002015-09-01T15:51:03.061+03:00Kiitos hyvästä reseptistä! Me mukailtiin siitä oma...Kiitos hyvästä reseptistä! Me mukailtiin siitä oma versio, ja tuli kyllä sellaista herkkua että! :)<br /><br />http://ssiiripilketta.blogspot.fi/2015/09/picanhaa-suolakuoressa-ja-valimeren.htmlSiirihttp://ssiiripilketta.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-33085868344456678512012-08-14T10:15:48.289+03:002012-08-14T10:15:48.289+03:00Anonyymi: no niin tosiaan - osmoosi toimii tuossa ...Anonyymi: no niin tosiaan - osmoosi toimii tuossa noin päin. Pitäisihän sen olla tuttu jostain lukion biologiasta :) Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-72278519125063276402012-08-13T22:43:34.248+03:002012-08-13T22:43:34.248+03:00Ilmiön selitys taitaa olla osmoosi, josta löytyy n...Ilmiön selitys taitaa olla osmoosi, josta löytyy netistä tietoa. Lihan solukalvo on ns. puoliläpäisevä kalvo. Kun sen toisella puolella on vahvampaa liuosta (esim. suola-) kuin toisella, tapahtuu kalvon läpi virtaus niin päin, että laimeammasta virtaa väkevämpään, joka siis pyrkii laimenemaan. Niin päällimmäisistä lihassoluista siirtyy vettä ulkopuolelle suolan sekaan, mutta suolaista nestettä ei siirry lihaan päin.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-52792070413637398352012-03-05T20:58:01.564+02:002012-03-05T20:58:01.564+02:00Campasimpukka: Kai se on tässäkin se, että kun lih...Campasimpukka: Kai se on tässäkin se, että kun liha kutistuu niin kuori kovettuu vaan päälle eikä liukene lihaan. Joku fiksumpi tähän nyt tarvittaisiin selitämään miksi näin käy :) <br /><br />Jonna: Sellosta sitä aina välillä löytää - olen yleensä bongannut tarjouksesta ja jos sitä on edullisesti saatavilla otan sen mukaan - vaikken tietäisi koska se oikeastaan syödään :) <br /><br />Liisa-Stompe: :) Kiitos vinkistä ja uusistakin vinkeistä :) Se voi hyvinkin olla, että sitä miekkaa päästään vielä kokeilemaan:) Mulla on itselläni vaan niin ankeita kokemuksia erilaisista turistirysien ravintoloista joissa miekkaan iskemisellä on haettu näyttävyyttä täydellisen epäonnistuneisiin kokkauksiin :) No, ehkä silläkin tavalla saa oikeasti hyvää aikaan.... ;)Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-56966008874202176462012-03-04T17:49:51.237+02:002012-03-04T17:49:51.237+02:00Parhautta, Picanha ao forno com sal grosso - pican...Parhautta, Picanha ao forno com sal grosso - picanhaa uunissa suolakuoressa. <br /><br />Tulin kurkkaamaan, mitä olette viime aikoina kokkailleet ja heti meni kieli mennessään tämän picanhan mukana. Takaisin se tulikin sitten melkein samantien, kun tajusin, että olen itse tätä joskus ehdottanut :D<br /><br />Suomessa en ole suolakuorikokkailuja kokeillut, mutta tämän postauksen myötä uskallan kyllä minäkin. Katsotaan koska täällä on niitä lihamiekkoja, myös chorizot, valkosipulileipä ja mozzarellapallerot toimivat niissä täydellisesti *vink vink* ;)<br /><br />-LiisaLiisahttps://www.blogger.com/profile/06578104821591610760noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-23040441639875573772012-03-04T13:54:22.314+02:002012-03-04T13:54:22.314+02:00Picanha on aivan ihanaa, harmi, että sitä saa liia...Picanha on aivan ihanaa, harmi, että sitä saa liian harvasta paikasta. <br /><br />Itse asiassa yksi mehukkaimmista paahtopaisteista on valmistettu suolaliemessä liottamalla, eikä siinäkään lopputulos ollut liian suolainen.Jonnahttp://www.suolaajahunajaa.wordpress.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-49369548178430959702012-03-04T12:42:13.731+02:002012-03-04T12:42:13.731+02:00Minunkin on vaikea ymmärtää, miksei esim suolataik...Minunkin on vaikea ymmärtää, miksei esim suolataikinaan kääritty lohi ole liian suolainen. Mutta uskon, kun olen saanut sen pari kertaa mainiosti onnistumaan. Pitää vaan ottaa se kala pois taikinan sisältä, kun se on valmista, sitten se kyllä jatkaa suolautumista, jos se köllöttelee taikinan päällä syömisen aikana. Lihaa en ole yrittänyt näin valmistaa.Sari - CampaSimpukkahttps://www.blogger.com/profile/08924178221251087060noreply@blogger.com