tag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post5617159270878639271..comments2023-12-24T17:29:59.286+02:00Comments on Siskot kokkaa: Top Chef - sisäelinhaastevastaus eli kateenkorvaa Nellestäen ;)Nellehttp://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-53362289603447444482013-10-16T15:02:27.252+03:002013-10-16T15:02:27.252+03:00Edelliseen jatkoa.
En tehnytkään pyttipannua, vaa...Edelliseen jatkoa.<br /><br />En tehnytkään pyttipannua, vaan täytettyjä voisarvia aurajuuston ja purjon kera (viipaloin kateenkorvat ja lisäsin hieman soijakastiketta). <br />Hyviä olivat - naapurikin kehui.<br /><br />Ensi viikoksi tilasin pässin palleja.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-41458088796097871242013-10-12T02:39:09.802+03:002013-10-12T02:39:09.802+03:00Tervehdys siskot.
Teilläpä oli kallista kateenkor...Tervehdys siskot.<br /><br />Teilläpä oli kallista kateenkorvaa! <br /><br />Tilasin nimittäin paikalliselta K-kauppiaaltani kateenkorvaa (1,1 kg, 14,80/kg - pakastettua hollantilaista Chef Wotkinsilta) ja tein kolmella eri tavalla. <br /><br />Luonnollisesti liotin niitä - ensin suola-etikkavedessä yli yön, minkä jälkeen liotin juoksevalla kylmällä vedellä vartin verran. Sen jälkeen ryöppäsin kiehuvassa, runsassuolaisessa vedessä noin 4-5 minuuttia, jäähdytin juoksevassa vedessä hieman ja poistin kalvot - ainakin osittain, sillä se on kova työ, varsin hankalaa.<br /><br />Osan sitten paloittelin siivuiksi, jauhotin ja paistoin pannulla rapeaksi (n. 5-7 minuuttia). Lopuksi suolaa ja pippuria päälle.<br /><br />Loput haudutin alle 100-asteisessa (ei siis kiehuvassa) kanaliemessä Hans Välimäen ohjeen mukaan 45 minuuttia, minkä jälkeen osan näistä haudutetuista siivutin ja paistoin kevyesti (n. 3-4 minuuttia). <br /><br />Osan näistä haudutetuista kateenkorvista grillasin grillitikuissa ja valelin välillä soija-öljyseoksella. Lopuista ajattelin tehdä pyttipannua eli kuutioida ne sormenpäänkokoisiksi.<br /><br />Kateenkorva on herkkua - tein ensimmäistä kertaa.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-57036119794671704322012-01-20T19:52:46.403+02:002012-01-20T19:52:46.403+02:00Jenni: ok! käyhän se järkeen kun vähän miettii:) I...Jenni: ok! käyhän se järkeen kun vähän miettii:) Ihan ei ole tässä beebishyörinässä pää kasassa:)Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-42528442325057573292012-01-20T12:49:42.515+02:002012-01-20T12:49:42.515+02:00Kiitos Nelle! "Ooteilu" tarkoittaa OT:tä...Kiitos Nelle! "Ooteilu" tarkoittaa OT:tä eli of topic-aiheita :) mitä nämä mun koiralöpinät on täällä sun blogissa!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-43894238864994077062012-01-20T08:05:06.364+02:002012-01-20T08:05:06.364+02:00Jenni: hienoja koiria! :) Ooteilu on ihan uusi san...Jenni: hienoja koiria! :) Ooteilu on ihan uusi sana mulle :) Mutta ei hätää - rohkaisen vaan kokeilemaan esimerkiksi sitä koirille alunperin varaamasi <a href="http://siskotkokkaa.blogspot.com/2009/12/ruokaprojekti-paistettu-naudan-kieli.html" rel="nofollow">kielen keittämistä omaksi ruuaksi</a> joskus;) Se on ihan älyttömän hyvää ja lopulta tosi helppoa laittaa. <br /><br />Jonna: Joo, tosin siinä itse Top Chef - jaksossakin useampi olisi käynyt tähän kateenkorvaan kiinni jos olisi ehtinyt! :) Minä itse asiassa etsin kananmaksoja pakkasesta, mutten löytänyt - niistä tulee aivan älyttömän hyvää tahnaa. Sitä on pitänyt jo pidemmän aikaa tehdä.Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-34137382549443539192012-01-19T20:59:24.444+02:002012-01-19T20:59:24.444+02:00Mielenkiintoista, että ollaan oltu toisistamme tie...Mielenkiintoista, että ollaan oltu toisistamme tietämättä näin samoilla jäljillä raaka-aineiden kanssa, mutta silti saatiin ihan erilaiset annokset aikaan.<br /><br />Ihailen kovin sinun kokonaisena säilynyttä kateenkorvaasi ;-)Jonnahttp://www.suolaajahunajaa.wordpress.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-45964238514709189462012-01-19T15:12:20.746+02:002012-01-19T15:12:20.746+02:00Pitää paikkansa :) meidän koirat syö kyllä todella...Pitää paikkansa :) meidän koirat syö kyllä todella hyvin, mutta mä olenkin suorastaan fanaattinen mitä koirien ruokintaan tulee! Laitanpa ihan huvikseni kotisivujeni osoitteen jos kiinnostaa käydä joskus pyörähtämässä :)<br /><br />www.zayoras.com<br /><br />Sorry tällainen "ooteilu", ei liity nyt kyllä yhtään blogiisi ja kokkailuun!! Seuraava postaus aiheeseen liittyen, mä lupaan B)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-57376611256305377872012-01-19T14:45:00.179+02:002012-01-19T14:45:00.179+02:00Jenni: teillä on koirilla hyvät ruuat! ;) Gourmetk...Jenni: teillä on koirilla hyvät ruuat! ;) Gourmetkoira :)Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-72850596395668240172012-01-19T14:06:52.491+02:002012-01-19T14:06:52.491+02:00Nelle, voi ei - oletko missannut Iittalan verkkoka...Nelle, voi ei - oletko missannut Iittalan verkkokauppa-alen! Hui, nyt äkkiä ostoksille!! Siellä on tosi kivalla hinnalla mm. noita Runoja, kun vertaa normihintaan. Siis niin edukkaita että mun on PAKKO saada tehtyä vielä yksi tilaus ennenkuin tammikuu loppuu :D toivotaan että niitä löytyy vielä loppukuusta... :)<br /><br />Voisin harkita maistavani jotain sisäelintä, ehkä, joskus, jos jossain ravintolassa sattuu "osumaan eteen". Pari viinilasillista pohjille auttaisi varmaan asiaa ;)<br /><br />Meidän koirat syövät raakaruokaa joten sisäelinten lisäksi myös siansorkat, kielet ja kaikki muu mahdollinen on tullut sitä kautta tutuksi :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-47008643195892973162012-01-19T13:50:09.662+02:002012-01-19T13:50:09.662+02:00Taina: se oli oikeasti hyvää:)
Riitta: niinpä! J...Taina: se oli oikeasti hyvää:) <br /><br />Riitta: niinpä! Ja kiitos, kaksi haastetta vielä tulosa!<br /><br />Virpi: Kiitos! Osallistuminen ei kyllä olisi onnistunut, jos en olisi saanut V:ltä ja mimmulta YYA - sopimuksia näihin haasteisiin:) <br /><br />Nanna: Kiitos <3 LAroussessa muuten kateenkorvan nuo "palaset" oli irroteltu toisistaan ja paistettu sellaisina palloina. Me kyllä tykättiin että parempaa oli, kun paistoi niin isoina paloina kuin pystyi ja leikkasi niistä sitten siivuja. <br /><br />Jenni: siinä top chef jaksossa sisäelimiin oli luettu myös siansorkat ja kieletkin! Niistä olen saanut ihan erinomaisia ruokia ravintoloissa. Kannattaa kokeilla kun mahdollisuus tarjoutuu :) Voi ei kun menit sanomaan tuosta alesta... pitää varmaan katsoa itsekin mitä siellä on... :)Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-48789792515798424772012-01-18T22:48:40.799+02:002012-01-18T22:48:40.799+02:00Sisäelimet on täällä kyllä niin vieras juttu ettei...Sisäelimet on täällä kyllä niin vieras juttu ettei tosikaan! Tai no, huijasin, koska olen käsitellyt sisäelimiä todella vuosien ajan, mutta ne on aina mennyt koirien suihin ;) mutta meille ihmisille en kyllä osaisi laittaa. Menee mukavuusalueen ulkopuolelle, enkä kyllä edes uskaltaisi maistaa :)<br /><br />Nämä teidän superkauniit kuvat ei ole kyllä yhtään hyvä juttu... ihailin taas tuota ihanaa Talvitähti-lautasta ja kuinkas sitten kävikään - Iittalan verkkokauppaan pärähti niistä sitten tilaus. Oli pakko, kun ovat vielä tämän tammikuun ajan niin himmeän edukkaita... ainoa ongelma että haluaisin sieltä ne kaikki muutkin ale-Runot ;p ei hyvä!<br /><br />T. JenniAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-35607872257081993712012-01-18T22:42:34.841+02:002012-01-18T22:42:34.841+02:00Kuinka ollakkaan, söin itsekin viikko sitten katee...Kuinka ollakkaan, söin itsekin viikko sitten kateenkorvaa Itävallassa. Aupairina ollessa jouduin kerran perheen äidin kanssa valmistamaankin, mutta en kyllä enää muistaisi miten.<br /><br />Ja samat sanat tänne kuin muuallekin; Ihana nähdä, että topchef-haasteessa on mukana 3 erityislemppareihini kuuluvaa blogia.Nannahttps://www.blogger.com/profile/03549982939049277474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-69442491488814083072012-01-18T14:56:41.286+02:002012-01-18T14:56:41.286+02:00Innovatiivista! Ja huippua, että lapsiperhe-elämän...Innovatiivista! Ja huippua, että lapsiperhe-elämän pyörteistä lähdit mukaan haasteeseen :)Virpihttps://www.blogger.com/profile/17357337668512447063noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-85934113923118719832012-01-18T13:08:30.419+02:002012-01-18T13:08:30.419+02:00Kateenkorva on HYVÄÄ!! Grevessäkin se tarjoiltiin ...Kateenkorva on HYVÄÄ!! Grevessäkin se tarjoiltiin vuonankaalin kanssa ja päällä oli ohuenohuita fenkolin siivuja. Onnea matkaan!!!Riittahttps://www.blogger.com/profile/09831129138004515666noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-39959459402141311862012-01-18T09:29:06.849+02:002012-01-18T09:29:06.849+02:00En ole sisäelinten ystävä mutta tämä postaus sai v...En ole sisäelinten ystävä mutta tämä postaus sai veden kielelle =)Tainahttps://www.blogger.com/profile/07549619113581199569noreply@blogger.com