tag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post8999169379954193418..comments2023-12-24T17:29:59.286+02:00Comments on Siskot kokkaa: Picanha eli lehmän parasta peppupalaaNellehttp://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-56820721506746771592014-05-15T10:22:20.474+03:002014-05-15T10:22:20.474+03:00Jouko; kiitos vinkistä - oletko itse tilannut tuol...Jouko; kiitos vinkistä - oletko itse tilannut tuolta? Katselin vähän sivuja mutta en löytänyt varsinaisia tuottajasivuja - onko possu esim. luomua tai "kotoisasti kasvatettua" vai ihan normaalia suomalaista tuotantosikaa? Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-38883744747513836912014-05-14T15:35:18.443+03:002014-05-14T15:35:18.443+03:00www.lihatrio.fi
Kannattaa kysellä harvinaisempiak...www.lihatrio.fi<br /><br />Kannattaa kysellä harvinaisempiakin naudan osia. Toimitukset kotiovelle ympäri SuomeaJoukonoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-76510795610539188232011-03-30T08:10:59.311+03:002011-03-30T08:10:59.311+03:00Liisa: ihan mahtavia vinkkejä. Tuo suolahomma mene...Liisa: ihan mahtavia vinkkejä. Tuo suolahomma menee kyllä kokeiluun jos vielä tässä keväällä vastaavan palasen lihaa löydän :) Paistettiinko se liha ihan lohkeavaksi asti siellä suolakuoressa? <br /><br />Vai että mustapavut eivät ole suosikki; pahus! ;)Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-3890344698849538882011-03-26T17:01:28.229+02:002011-03-26T17:01:28.229+02:00Minä asuin vain vuoden Brasiliassa, mutta kävimme ...Minä asuin vain vuoden Brasiliassa, mutta kävimme picanha-ravintoloissa ainakin kolmesti viikossa. <br />Tykkäsin itse neljästä eri valmistustavasta: picanhan pihvit paistettiin hiilien päällä grillissä ja päälle nostettiin paksut siivut mozarellan tyyppistä juustoa 2) juuri tuollain, että siihen oli tökitty valkosipuleja 3) carne de sal, jkolloin picanha paistettiin pitkään uunissa paksun suolapedin päällä ja peiteltynä kokonaan suolapeiton alle ja 4) juurikin siten miekasta vuoltuna. <br />Sen vuoden aikana söin enemmän hyvää pihviä kuin koko elämäni aikana yhteensä:D <br />Brasilialainen ruoka on kyllä todella hyvää, suosittelen tutustumista myös kinkkulasagneen, pao de queijoihin, passionhedelmäkakkuihin (bola de maracuja) ja niihin liharesepteihin. Sitä yhtä en mainitse, kun en siedä mustia papuja ;)Stomphttps://www.blogger.com/profile/09065969641698853434noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-70311150926781852412011-03-25T16:00:16.360+02:002011-03-25T16:00:16.360+02:00Herkkusuu: joo, rasvasta tosiaan sulaa iso osa pan...Herkkusuu: joo, rasvasta tosiaan sulaa iso osa pannulel paistettaessa ja se pitää lihan ihanan mehukkaana. Jossain netin kuvissa rasvaa näkyi enemmänkin - en sitten tiedä onko hyvä vai huono. Maistelin vähän paistettua rasvaosaakin kun söimme Picanhaa ja se maistui hyvälle. Mutta sen verran paljon rasvaa oli, ettei kyllä mennyt läheskään kaikki alas. :) <br /><br />Inez: Onnea etsintään! Jos haluaa löytää varmasti jonkin tietyn lihanpalan, kannattaa varmaan soittaa vaikka halliin ensin ja kysyä ihan erikseen. Mietin vaan, että jos Picanhaa saisi suomalaisesta karjasta tehtynä, mahtaisiko se olla riittävästi raakakypsytetty? Tuo liha oli upeaa varmasti osittain sen takia, että se oli mureutunut aika jämäkäksi ja jo melko tunmmaksi vakuumissa. <br /><br />Hyvää oli, joka tapauksessa.Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-32854697226485222782011-03-25T10:52:15.084+02:002011-03-25T10:52:15.084+02:00Nossa! Eu aDORO á picánha!!! Elikäs rrrrakastan pi...Nossa! Eu aDORO á picánha!!! Elikäs rrrrakastan picanhaa! Ettäkö sitä saa täältäkin nykyään, se on uutinen! Sitä tuli tuolla vanhassa kotimaassa syötyä aikasta ja paljon, ja harmittelemme aina sitä, kun täällä liha leikataan ihan eri tavalla kuin siellä :( (tosin taitaa se lihakarjakin olla vähän erilaista...)<br />Nyt täytyy lähteä etsimään tuota, Selloon mulla on nykyään tosin niin pitkä matka etten sinne jaksa, mutta ehkä kauppahallista tai Stockan herkusta tuota voisi kysellä...<br /><br />Maukasta kevättä!Ineznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-88057634050670415602011-03-24T13:02:45.520+02:002011-03-24T13:02:45.520+02:00on kyllä kivan näköinen lihanpala kun siihen on jä...on kyllä kivan näköinen lihanpala kun siihen on jätetty se rasva, kuin mini paahtopaisti englantialisella tavalla. en ymmärrä tätä rasvakammoa, kun kaikesta lihasta on poistettava näkyvä rasva, juuri se joka antaa sitä makua liahlle!!! Herkkusuun lautasellahttps://www.blogger.com/profile/10933811733123975362noreply@blogger.com